Най-после и ние сме в Монреал!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
holy

Най-после и ние сме в Монреал!

Мнение от holy »

Най-после и ние сме в Монреал! :D Ей, невероятно! Понякога мечтите се сбъдват. След толкова дългата процедура, да видим сега какво ни очаква тук ...
Joy

Мнение от Joy »

:D Добре дошла, holy!

Сподели впечатления! Би било интересно...
Аватар
Bily T

Мнение от Bily T »

Холи пиши нещо повече като имаш време, първи впечатления за града хората и т.н.
NO PAIN NO GAIN
Аватар
janyz

Hi

Мнение от janyz »

Chestito pristigane !!! Zelaem Vi uspeh ! No podobno izrechenie "Nai-posle i nie sme v Montreal" ne nosi osobenna informacija na saforumcite ! Dobre bi bilo da napishete neshto po-polezno ,koeto da dade poveche info na chetjashtite !!!! Tova NE e zajazdane ,no chetjashtite ot BG. ochakvame poveche info !!!!!
Аватар
sneja

Мнение от sneja »

4estito, holi :thumbsup:

Kak ti se vijda Monreal :?:
Аватар
rose

Мнение от rose »

Добре Дошли, holy! :lol:
Много късмет и здраве! :thumbsup: :krila:
Аватар
holy

1

Мнение от holy »

Ами какво да ви разкажа... толкова много информация има във форума, че може би ще повторя или потретя мнението на други българи.
Тук наистина е различно от БГ. Не може да се каже дали е по-хубаво или по-лошо. Но със сигурност е много по-организирано и по-спокойно. Хората тук се уважават. Още на летището останах с впечатлението, че в Канада само мен чакат :D , толкова бяха любезни. Ми може да ви е смешно, ама в БГ администрациите те гледат като че ли си отишъл да им нарушиш микроклимата, ама бяхме свикнали...
Иначе хората са облечени доста безвкусно (поне според мен). Има доста които по облеклото може да ги класифицираш като психично болни, ама това е - пъстър свят.
В магазините също са много любезни, благодарят ти ако купиш нещо. Много неща могат да се уредят по телефона, интернет или чрез пощата, за разлика от БГ.
Видимо е, че тук е общество в което се консумира яко. На много хранително продукти цените са подобни на българските. Има и доста по-скъпи стоки, но не знам дали има смисъл да се прави подобно сравнение.
Транспорта поне за сега ми изглежда добре уреден.
С 2 думи първите ми впечатления - май не е лошо тук :D
bateto

Мнение от bateto »

Урок Н1 -тук първо преди да консумираш работиш яко ,но това не е право пропорцинална зависимост ,както и на всякъде по света в нормалните държави и не толкова нормалните.
Аватар
coolcoldy
Обратна връзка:

Мнение от coolcoldy »

Честито пристигане,Холи!
Много успехи ти/ви/ желаем и ние! А пък като дойдем и ние ще пием по една бира заедно за здравето на всички ни.
А сега бързо се адаптирай и ни кажи как е след 3 месеца например.
"...ако сме сами във вселената си е чиста загуба на пространството..."
Заключено