Кулинарно въпросче към монреалци.
- мравката Z
Кулинарно въпросче към монреалци.
Откъде да си купя маята която се слага в машинката за хляб.
Мерси
Някакви по екзотични български рецепти за хляб в машинка?
Мерси
Някакви по екзотични български рецепти за хляб в машинка?
Ние сме независими, защото нищо не зависи от нас!
Рецепти се обсъждат постоянно във всеки кулинарен форум:
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Ca ... sb=5&part=
Или пък с търсачката (давам руски вариант):
http://www.google.ca/search?q=%D1%85%D0 ... arch&meta=
http://kuking.net/t21.htm
Адреса на маята Пламен ще каже...Той моята ми я купува преди година и още 1/4 не съм изразходила...
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Ca ... sb=5&part=
Или пък с търсачката (давам руски вариант):
http://www.google.ca/search?q=%D1%85%D0 ... arch&meta=
http://kuking.net/t21.htm
Адреса на маята Пламен ще каже...Той моята ми я купува преди година и още 1/4 не съм изразходила...

-
- Администратор
- Обратна връзка:

Ето това търси. Поне това се препоръчва за нашата машина за хляб. Има такава мая навсякъде - Провиго, ИГА, където кажеш. Мая на английски е yeast, чете се ийст, като "изток". Ако не я намериш, питай някой в магазина.
Единственото, което правим различно от хляб са мекици. За рецепта ползвай най-простата рецепта за тесто, която видиш в книжката ти.
Сттоо,тези 100 гр. до къде ще и стигнат? Тази,която Пламен ми купи беше от 1 кг. и струваше 6-7 дол.-от този порядък.Също на Флейшман,но в метална кутия-синя на цвят.Иначе такава в малки опаковки има навсякъде,но е скъпа.Някъде си го бях записала адреса,но не успявам да го открия...
Аз пък единственото,което вече не правя в нея,това е хляб.Не обичаме ние бял хляб,а ръжен и черен не стават,въпреки,че какви ли не добавки съм пробвала...Навсичкото отгоре веднъж става,два пъти не.Моите мрънкат,че за сандвичи не става хляба...
Иначе много си харесвам машинката за всякакъв вид тесто-с мая,без мая,за пици,козуначено,та дори за равиоли.
Аз пък единственото,което вече не правя в нея,това е хляб.Не обичаме ние бял хляб,а ръжен и черен не стават,въпреки,че какви ли не добавки съм пробвала...Навсичкото отгоре веднъж става,два пъти не.Моите мрънкат,че за сандвичи не става хляба...
Иначе много си харесвам машинката за всякакъв вид тесто-с мая,без мая,за пици,козуначено,та дори за равиоли.
- dissidente
- Обратна връзка:
Re: Кулинарно въпросче към монреалци.
Ami ne znam dali stava v mashinkata, no nie slagame malko 4erveno vino (dava hliab s leko violetov ottenuk) + orehi (ili leshnizi), susam, leneno sme, proso, makovo seme...мравката Z написа:Някакви по екзотични български рецепти за хляб в машинка?
Imam mnogo frenski rezepti, pishi mi suobshtenie, ako te interesuvat

Dobur apetit!

Na marche Jean Talon,ne ot stranata na Sami fruit ,a ot drugata ,kadeto sa italianskite hlebarnici,kafeneta i magazini ima edin malak mnogo vonyasht/useshta se oste ot van/ arabski magazin ,tam ima vsyakakvi opakovki maya ,po 1lb-3,4d,2lb v metalni kutii-6,7d.,mayata e nasipna ,no v vakumiranite opakovki sazdava vpechatlenie ,che e sas tvarda kontistenciya ,no kato sregish opakovkata e sas vid na neskafe.Taya podobnata na balgarskata ,kato sapun na vid ne e podhodyashta za mashinkite.vigdal sam i maya po arabskite magazini po centara.
- мравката Z
Благодаря на всички кулинари за компетентните отговори.
Маята, която ССТТОО е показал, наистина я има във всички по-големи магазини, намира се точно над брашното и струва от 4,50 до 4,80 за 113 грама, което е доста скъпичко в сравнение с кутията от 1 килограм която купихме заедно с Пламен за 5,80.
Благодаря на Десидент за рецептата с винцето, но за сега в предвид цената, ще си наливаме винцето в чашки
.
Опитахме доста рецепти и български и тукашните от книжката, но най-малкия член на семейството категорично определи най-простата за най-добра, а тя е брашно, мая , сол, вода, маргарин и чубрица.
Експериментите обаче продължават
Маята, която ССТТОО е показал, наистина я има във всички по-големи магазини, намира се точно над брашното и струва от 4,50 до 4,80 за 113 грама, което е доста скъпичко в сравнение с кутията от 1 килограм която купихме заедно с Пламен за 5,80.
Благодаря на Десидент за рецептата с винцето, но за сега в предвид цената, ще си наливаме винцето в чашки

Опитахме доста рецепти и български и тукашните от книжката, но най-малкия член на семейството категорично определи най-простата за най-добра, а тя е брашно, мая , сол, вода, маргарин и чубрица.
Експериментите обаче продължават

-
- Администратор
- Обратна връзка:
Мравка, а я кажи откъде взехте тая тънка мая?
И въпрос към Пламен и Джой (че Мравката З едва ли знаевсе още) : тая мая не се ли прецаква нещо с времето. 'Щото 1 кг сигурно ще стигне за 1 година, а това си е време. Тая дето ние взимаме по 113 гр също ни храни доста дълго време, толкова дълго, че накрая слагаме (примерно за най-простата рецепта за хляб) 1 ч.лъжичка мая, а не 3/4 както е описано в рецептата. 'Ш'от' иначе уеба не буфва така добре, както е буфвал в началото. Та това малко ме притеснява - маята не изветрява ли нещо?
Мерси.
И въпрос към Пламен и Джой (че Мравката З едва ли знаевсе още) : тая мая не се ли прецаква нещо с времето. 'Щото 1 кг сигурно ще стигне за 1 година, а това си е време. Тая дето ние взимаме по 113 гр също ни храни доста дълго време, толкова дълго, че накрая слагаме (примерно за най-простата рецепта за хляб) 1 ч.лъжичка мая, а не 3/4 както е описано в рецептата. 'Ш'от' иначе уеба не буфва така добре, както е буфвал в началото. Та това малко ме притеснява - маята не изветрява ли нещо?
Мерси.
- мравката Z
ССТТОО Спирка на метро Lionel- Groulx и от там 100 метра до магазина, на бележката пише адрес 3975, Ste-Ambroise. В магазина има много неща които са в огромни разфасовки. Купихме си сирене за 22 долара 3 килограма и кашкавал 2,7 килограма за 19 долара. Вкуса е много добър. Нямахме много време, но си заслужава да му се обърне по-голямо внимание на това магазинче.
За прецакването на маята мисля че няма проблеми, ти само половината килограм да изхабиш пак си на далавера
Ако чак толкова те притеснява дръж си я във фризера след като я отовриш. Иначе хлебчето си го бива.
Едно въпросче: Какво брашънце използвате, че Робин Худ много ми сивее и май не е много фино?
За прецакването на маята мисля че няма проблеми, ти само половината килограм да изхабиш пак си на далавера

Ако чак толкова те притеснява дръж си я във фризера след като я отовриш. Иначе хлебчето си го бива.
Едно въпросче: Какво брашънце използвате, че Робин Худ много ми сивее и май не е много фино?
- goliama mechka
- Син на Великата Мечка
jiveia v USA,ni nima znachenie,nie kupuvame tuk maiata ot Costco,ili ot Sam`s cluba,mnogo e evtina,2 paketa-ot po 1 libra(obshto okolo kilogram)za pod 3$(2 i neshto,USA$:))))
Znam ot edna priatelka,che imate magazini Costco,samo gi namerete po internet.Az lichno ia kupuvam ot Sams-a,ama pochti niama razlika v cenite
Znam ot edna priatelka,che imate magazini Costco,samo gi namerete po internet.Az lichno ia kupuvam ot Sams-a,ama pochti niama razlika v cenite
-
- Администратор
- Обратна връзка:
Мерси Мравката за адреса. Трябва да се пада наблизо и вероятно ще го посетим.
Иначе не помня какво брашно ползвахме преди, но от едно известно време сме на един Робин Худ с размерите (а и дизайна) на средностатистичска българска торба цимент
Мисля, че е от 20 кг.
Взехме я от Костко. Цената й е колкото на 10кг в обикновен магазин.
Иначе не помня какво брашно ползвахме преди, но от едно известно време сме на един Робин Худ с размерите (а и дизайна) на средностатистичска българска торба цимент

Взехме я от Костко. Цената й е колкото на 10кг в обикновен магазин.
- мравката Z