За получилите медицински :-)

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
Independent

За получилите медицински :-)

Мнение от Independent »

Такааа, дойде време да драсна няколко реда и за самите прегледи.
Съкратена версия: Не се шашкай се!
Пълна версия:
Значи, отидохме във Вита 15-20 мин по-рано. Дадоха ни остатъка от формулярите (по пощата получавате само първата страница) и сухо лепило, с помощта на което трябваше да си залепим двете допълнителни снимки (закачени върху формулярите по пощата). Съвет - добра идея е да разкачите снимките още вкъщи, защото от притеснение и нерви не се знае кое ще "откачите" - снимките от формулярите или обратното ;-).
С готовите формуляри (залепени снимки, попълнени имена и подписи на съответните места) се връщате на "рецепцията", където ви дават едно хвърчащо листче с номерата на кабинетите, през които трябва да минете - лабораторията в мазето, рентгена на партера, очния на третия етаж, ушния на първия, връщате се на партера да си вземете снимките от рентгена и оттам пак на първия етаж за финала.
Лабораторията е най-страшна. Може би го правят с някаква по-особена цел, но процедурата е следната. Единия (ако сте двойка, за повече не знам) сяда на столчето до лаборантката, навива си ръкава и стиска зъби, докато го бодат. Другият в това време свещенодейства в тоалетната с помощта на една чашка. Аз щях да умра, докато седях на стола, стискайки ръкохватки и зъби с всички сили, а съкровището го нямаше да ми държи ръката и да ме успокоява. Така се бях психирала, че свещенодействието в храма на двете нули ми отне доста време, прекарано главно в дълбоки вдишвания и издишвания с цел успокояване на тремори.
После идва ред на рентгена. Влизате в „преддверието”, сваляте си колиетата, ланците и де що имате украшения по и около гръдния кош, махате си всички дрешки от кръста нагоре и заставате срещу машинката. Леличката ви наглася така, че да и е най-удобно на машинката, крясва „Вдишайте” и край. На излизане да не забравите да си сложите обратно дрехите и аксесоарите ;-)
При очния лекар всичко минава за нула време. Една много приветлива млада докторица ви настанява на столчето, пуска прожекторчето, закрива ви едното око и ви кара да рецитирате числата от първите три реда. Същата процедура се повтаря и с другото око. Ако имате добра памет и лошо зрение с едното око, пуснете другарчето пред себе си – добро упражнение е, ако ще се явявате и на тест за интелигиентност ;-). После, ако не забрави, докторката ви дава един тест за цветоусещане – от ония кръгчета, в които има разноцветни балончета и вие трябва да познаете какво точно е изписано с тези балончета. Понякога няма нищо изписано, затова ако не видите нищо съществено, не се шашкайте.
При ушния лекар е „спорт и музика”. Тръшва ви на специалния УНГ стол, бръква ви във всяко ухо за по половин секунда, поглежда и гърлото за още толкова. Напомнете му да си запише имената ви! Готови сте.
Сега е момента единия да изтърчи до партера и да вземе готовите снимки. Другия отива право в кабинет „Вътрешни болести”.
„Вътрешни болести”. Стаята за разпити. Ако говорите добре английски, прегледайте section B от ония ксерокопия, които са ви дали на регистратурата. Измислете си някакви свежарски отговори на по-съмнителните въпроси. Не че това ще трогне лекарката. Ако сте по-пищни от нормалното (като мен), можете да си свалите няколко кила от истината. Никой не ви мери (поне нас де). Съответно може и да се издължите с няколко см, колкото да си нагласите снагата в нормата, но това последното ще изглежда леко съмнително може би.
Следват разни опипвания по гърлото и корема, почуквания по гърба, мерене на кръвното (не задължително в този ред). Разглеждане на рентгеновите снимки. На една от нашите снимки се загледа повечко, изхъмка нещо и я пъхна в големия бял плик без други последствия.
Иииии, това е. Ако не ви забави някоя бабка, която ходи по кабинетите да си търси компания, ще сте приключили за около час.
Идете и се почерпете някъде с банички, мраморен кекс и баклава :-). Поне ние така направихме.
Сега ще си позволя да дам няколко по-така съвета. Първо, пийте много, ама адски много вода! Ние за два дни изпихме една туба от 11 литра и съответните ни тестове бяха „нормални”. Второ, кръвните изследвания са само за СПИН и сифилис. Затова не стойте гладни, а хапнете нещо. Може и стрък райграс да е, но ще е по-добре, отколкото от всичката вода и глад да свалите кръвното. Ммммм, за трето не се сещам.
Успех и НЕ СЕ ШАШКАЙТЕ!
Аватар
c200

Мнение от c200 »

малиии, колко си изписал за един обикновен преглед.направо ме разбиваш - какво е това взиране в безсмислени детайли.целта е достатъчно голяма и ясна, вижда се с просто око! :D
ще умра от смях - вода значи да пием - ама да не е опасно, да не вземем да се удавим :D
Ние не пихме и не си успокоявахме кръвното, а ни дойдоха покани за паспортите много преди да ни кажат резултатите от медицинските.ами сега - такъв казус виждали ли сте? :roll:
а ако няма мраморен кекс - с какво да го заменим?
Малиии - то като чета било много страшно да отидеш на тези невероятно сложни процедури - ние да не сме били на някакъв друг преглед.при нас страх, ужаси и нерви не е имало.
а пропо много е смешно да се изкарвате перфектни на тези прегледи - проблем в процедурата няма да имате ако сте късогледи или имате алергия.Ние казахме, че пием всеки ден по 1 ракия, че пушим поне по 10 цигари , че сме късогледи, че имам операция от раждане.....изобщо всичко си казахме.
qwerty

Мнение от qwerty »

Blagodarim ti Independent!
Mnogo tocno opisanie, koeto malko ni uspokoi.
Samo deto oshte niamame medicinski, no se nadiawame da dojdat skoro!
Botzo

Мнение от Botzo »

qwerty написа:Blagodarim ti Independent!
Mnogo tocno opisanie, koeto malko ni uspokoi.
Samo deto oshte niamame medicinski, no se nadiawame da dojdat skoro!
qwerty,
споко ще дойдат и като пристигнете ще ходим да пийнем по едно. :wink:
Заключено