Отдавна съм в този форум и досега не съм чел подобна информация, каквато ще дам сега. Мисля, че тя е много интересна и важна за хора с проблемна процедура и по-точно за хора, имащи роднини в другите части на Канада, но кандидатстващи за Квебек. Знаем, че има откази на такива кандидатури, и честно да си кажа не съм чул да има минали успешно.
9 месеца, откакто съм в Торонто....и днес получих писмо (на Бг пощенския ми адрес) от правителството на Квебек. В писмото пише, че ме очакват всеки момент и за да ми бъдат полезни ми изпращат списък с необходимите за носене неща, като документи, дрехи, посуда и всякакви подобни неща. Най-интересното е, че са дали адрес за връщане, в случай на грешен адрес на получателя - Америка, в някакав незнаен за мен град. Та питам се аз - НЕ РАЗБРАХА ЛИ тези кебекуа, че аз отдавна съм в Онтарио???? :idea:

Точно такава беше и моята кандидатура - имам роднина от първа линия в Торонто, кандидатствайки за Квебек. Умрях си от притеснение 14 месеца, докато всичко мине успешно, да не ми покажат среден пръст, а то се оказва, че те още не знаят завалиите.
Явно няма връзка между провинциите на Канада и между имиграционните служби на Квебек и тези на федерална Канада по посолствата. Та всички в подобно положение могат да се възползват от големия пропуск на Квебекския формуляр - въпросът за роднините: "Имате ли роднини в Квебек?"Ако имате в Онтарио, отговорът трябва да е не. После като всичко мине между капките, федералните изобщо не се интересуват кой какво имал.
Ами късмет и до нови срещи...

Гец