Важна тема - има ли връзка между Квебек и Канада

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
gez
Обратна връзка:

Важна тема - има ли връзка между Квебек и Канада

Мнение от gez »

Здравейте приятели
Отдавна съм в този форум и досега не съм чел подобна информация, каквато ще дам сега. Мисля, че тя е много интересна и важна за хора с проблемна процедура и по-точно за хора, имащи роднини в другите части на Канада, но кандидатстващи за Квебек. Знаем, че има откази на такива кандидатури, и честно да си кажа не съм чул да има минали успешно.
9 месеца, откакто съм в Торонто....и днес получих писмо (на Бг пощенския ми адрес) от правителството на Квебек. В писмото пише, че ме очакват всеки момент и за да ми бъдат полезни ми изпращат списък с необходимите за носене неща, като документи, дрехи, посуда и всякакви подобни неща. Най-интересното е, че са дали адрес за връщане, в случай на грешен адрес на получателя - Америка, в някакав незнаен за мен град. Та питам се аз - НЕ РАЗБРАХА ЛИ тези кебекуа, че аз отдавна съм в Онтарио???? :idea: :shock: :shock: :shock:
Точно такава беше и моята кандидатура - имам роднина от първа линия в Торонто, кандидатствайки за Квебек. Умрях си от притеснение 14 месеца, докато всичко мине успешно, да не ми покажат среден пръст, а то се оказва, че те още не знаят завалиите.
Явно няма връзка между провинциите на Канада и между имиграционните служби на Квебек и тези на федерална Канада по посолствата. Та всички в подобно положение могат да се възползват от големия пропуск на Квебекския формуляр - въпросът за роднините: "Имате ли роднини в Квебек?"Ако имате в Онтарио, отговорът трябва да е не. После като всичко мине между капките, федералните изобщо не се интересуват кой какво имал.
Ами късмет и до нови срещи...:):):)
Гец
Мисли за най-лошото, за да стане най-хубавото
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

Гец - тебе да не те викат запас в Кебек и да не си разбрал правилно кво са писали :lol: :lol:
ако фигурират такива работи като "одеяло,дебел черен пуловер и т.н."-требе да се замислиш :lol: :lol: :lol:
Alina

Мнение от Alina »

Абе ТНС, ще ме утрепеш от смях.

Още отсега те кандидатирам за Новогодишните награди - най-веселия пич във форума. :lol:
Alina
Аватар
estoyanova
Обратна връзка:

Мнение от estoyanova »

Gez това винаги е било така и не е нищо ново.Знаеш ли колко народ познавам с роднини в Торонто и кандидатстващи/минали успешно/през Квебек....не са никак ама никак малко!
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ-ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ
Alina

Мнение от Alina »

Аз точно преди да дойда в Канада, някъде края на 2003 ще да е било - октомври - ноември, имаше среща в хотел Тримонциум за зарибителна сесия на Кебек. Там едно момиче зададе въпроса - има брат или сестра в Торонто, да го пише ли във формуляра в графата - роднини в Кебек, като упомене че не е в Кебек, а в Торонто, и дали това ще и донесе по него време 5-те точки.

Човекът беше откровен и и отговори - по никакъв начин. Да забрави за това, защото дори и само това може да стане причина да я отрежат по Кебекската програма. Как ще убедиш някой, че ще се заселваш в Кебек, като най-близките ти роднини са в Онтарио.

Така че приятели, по-добре без 2-те точки, но да си играете на сигурно. То ако не събирате точките без тези 2 точки, пак няма да ви одобрят. Това което съм забелязала от разговорите си с много новопристигнали имигранти от БГ е, че най-много държат на език. Пишете задължително високи нива - поне 7-8, и направете всичко възможно да ги защитите. Не се изсилвайте с нереални цифри, защото това ги дразни. Но ниво 7-8 мисля че за 5-6 месеца редовно посещение на уроци или курсове по френски и системно учене, а не наизустяване на бързо, е напълно реално. А хора с отличен френски са минавали за минути.

За тях най-важното е да ги убедите, че ТОЧНО КЕБЕК е мястото, където искате да се заселите. И единственият начин за това е, ако знаете езика добре.
Alina
Аватар
mirkaa
Обратна връзка:

Мнение от mirkaa »

Въъъъх! :oops: Ето на каква грешка можех още да направя! Ами моят брат като е по Федералната, и аз се чудех много дали да го пиша, но определено не го писах, защото то си е ясно казано, че питат само за Quebec!! Тъкмо смятах да ги убеждавам каква далавера е че имам роднина в Канада! ХАХА :roll: :roll:
Аватар
gez
Обратна връзка:

Мнение от gez »

estoyanova написа:Gez това винаги е било така и не е нищо ново.Знаеш ли колко народ познавам с роднини в Торонто и кандидатстващи/минали успешно/през Квебек....не са никак ама никак малко!
Az nablegnah na tova, che teq kebekari izobshto ne znaqt na koi sviat sa - ne sa razbrali, che sam v Toronto ot 9 meseca. Kolko ot tvoite poznati imat pismoto, za koeto govorq??? A inache, to e normalno pochti vseki da se svetne kakvo da pishe na vaprosa za rodninite.
Последно промяна от gez на Сря Мар 16, 2005 8:13 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Koko

Re: Важна тема - има ли връзка между Квебек и Канада

Мнение от Koko »

gez написа:Здравейте приятели
Отдавна съм в този форум и досега не съм чел подобна информация,...
Всъщност във форума има и други хора получили такова писмо, някои дори след по-дълъг престой от твоя в Канада. Ето виж тази тема, цитата по-долу е от нея:

http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopic.php?t=9199
doggystyle написа:Oт година и половина сьм в Канада,преди 2 месеца полу4авам писмо
(в Бг) с което ме подканват да пристигам ве4е в Кебек.Нищо 4е ве4е от 1.5 год сьм в друга провинция и нищо 4е след толкова време и визата и мед. ми щяха да са изтекли.Да са живи и здрави.Друг полу4авал ли е подобна глупост?
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Дублиран постинг - за изтриване.
Последно промяна от Koko на Сря Мар 16, 2005 8:12 pm, променено общо 1 път.
Аватар
gez
Обратна връзка:

Мнение от gez »

Koko написа:
gez написа:Здравейте приятели
Отдавна съм в този форум и досега не съм чел подобна информация,...
Всъщност във форума има и други хора получили такова писмо, някои дори след по-дълъг престой от твоя в Канада. Ето виж тази тема:

Prav si Koko - ne sam chel foruma ot poveche ot polovin godina....imam propuski. No vse pak si e mnogo stranno za men, che niamat tazi informacia, otnosno "selektiranite".
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

gez написа: Prav si Koko - ne sam chel foruma ot poveche ot polovin godina....imam propuski. No vse pak si e mnogo stranno za men, che niamat tazi informacia, otnosno "selektiranite".
В Канада институциите които се занимават с проблемите на имигрантите са доста и това една институция да не знае какво прави друга такава не би трябвало да учудва никого.
От написаното в темата дето съм цитирал по-горе обаче не стана съвсем ясно коя точно институция е изпратила въпросното писмо.
Според мен, като лично мнение, най-вероятно от някоя от квебекските институции са били така любезни да изпратят въпросната информационна брошура с полезна информация на всички които са били в списъците им на кандидат-имигрантите през миналата година, без значение на кой етап от процедурата се е намирал получателя.
Така че изводите дето правиш са може би малко прибързани. Можеш да си уверен че тези институции дето трябва да знаят че имаш близки роднини в Канада са напълно наясно с този факт.
Аватар
gez
Обратна връзка:

Мнение от gez »

Koko написа:Можеш да си уверен че тези институции дето трябва да знаят че имаш близки роднини в Канада са напълно наясно с този факт.
Mnogo silno se samniavam Koko. Ako ne im biah kazal sam za rodninite, dosega haber shtiaha da si niamat. Taka pone mislia az.
Аватар
some

Мнение от some »

Nema nikakva vrazka mezdo tia dvete v zaglavieto!
Ako ta pitat otrichaj uporito!
:lol:
monny

Мнение от monny »

Koko написа:Всъщност във форума има и други хора получили такова писмо, някои дори след по-дълъг престой от твоя в Канада. Ето виж тази тема, цитата по-долу е от нея:

.
много получихме такива писма, странното беше именно че идваха от американски град и си помислих че е нещо нередовно, но явно на квебекарите не им е стигнала територия и са се изнесли в щатите, а може и защото ги е страх да не ги биеш, като осъзнаеш колко са те излъгали :lol:

Koko написа:В Канада институциите които се занимават с проблемите на имигрантите са доста и това една институция да не знае какво прави друга такава не би трябвало да учудва никого.
.
в българия в една институция не знаят какво правят - платил съм всички данъци, идва ми писмо че не съм плащал, върхът беше че въобще не можаха да ме намерят в дънъчното
същото е и в топлофикация :beer:
Заключено