Njkoi sukrashtenia v obiavite za automobili

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
boby

Njkoi sukrashtenia v obiavite za automobili

Мнение от boby »

Privet i ot men ot Ottawa.Ot skoro sum tuk i iskam da si kupj kola,no v objvite ima njkoi sukrashtenia,koito ne razbiram.Shte vi pomolia za pomosht :roll: .kakvo oznachava: e-tested,cert.,pw,pdl,A/C,cruise,fully loaded,70K .Kakvi sa tezi e-test i cert.?Te zaduljitelni li ca?
Blagodaria predvaritelno.
pantata

Re: Njkoi sukrashtenia v obiavite za automobili

Мнение от pantata »

boby написа:Privet i ot men ot Ottawa.Ot skoro sum tuk i iskam da si kupj kola,no v objvite ima njkoi sukrashtenia,koito ne razbiram.Shte vi pomolia za pomosht :roll: .kakvo oznachava: e-tested,cert.,pw,pdl,A/C,cruise,fully loaded,70K .Kakvi sa tezi e-test i cert.?Te zaduljitelni li ca?
Blagodaria predvaritelno.
e-tested - emission test: дали отделените вредни газове са в допустимата норма. мисля че важи 1 година.
cert - дали нямат в предид safety-то: това е сетификат, че колата е безопасна. всяка новозакупена кола трябва да мине такъв тест. има сервизи, които ги прявят.
pw - power window? - ел. стакла
pdl - немам идея.
A/C - air conditioner: климатик
cruise - cruise control мисля: не съм карал с таквоз, само съм чувал че на определена скорост натискаш едно копче и после пускаш педала на газта. електрониката сама поддържа тази скорост до натискане на газта или спирачката.
fully loaded - всички екстри май беше по БГ обяви. демек климатик, ел. пакет и т.н... ако не греша.
70К - или е цената или километрите..:) честно - не знам каква е тази цифра..
е това е. на мен толко ми се простират заннията в тази област. ако има някой по-знаещ нека каже.
Pepon

Мнение от Pepon »

PS - power steering /servo na volana/
PDL - power doors and locks - centralno zakliuchvane.
fully loaded - vsichki ekstri bez kojen salon.

E-test - emission test e absoliutbno zadaljitelen v Ontario. Dobre e da e minala e-test kolata, no pred tebe. Razbirash kakvo imam predvid :wink:
Cert. - safety check - sashto zadaljitelen za registraciata na MPS-to.
Kilometraj ne gledai, vartiat gi kakto si iskat i tuka. Pazi se ot dealers arabi i nai-veche ot lebanon-cite. Strashna mafia sa.
Ako imash vazmojnost si vzemi kola ot mesten i da e parvi sobstvenik /one owner/.

:beer:
Аватар
Leon
Обратна връзка:

Мнение от Leon »

Здравейте,

Тъй като ми предстои скорошно заминаване,
ще ми кажете ли дали върху тези цено които са в autotrader.com се начислява още нещо, някаква такса. И дали цените подлежат на обсъждане с продавачите?
Също така знаете ли колко се плаща за тестовете emission test и safety check?
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

Leon написа: Също така знаете ли колко се плаща за тестовете emission test и safety check?
Около 80$ общо, но не знам дали цената не се влияе от марката или годината на производство на колата
Pepon

Мнение от Pepon »

Ako kupuvash ot dealer se nachisliavat 15% GST+PST. Pri pokupka ot chastno lice - samo edinia, t.e. polovinata. No vsichki ceni sa negotiable, dori tezi na dealers. Moje vinagi da svalish 10%, a ako si kasmetlia i poveche.
Ne zabraviai sashto, che dealer-a pecheli minimum 1000CAD na kola.

:beer:
Заключено