Нуждая се от съвет

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено

Доволни ли бяхте от проведените семинари?

Анкетата свършва на Съб Окт 16, 2004 6:21 pm

Да, категорично
3
25%
По-скоро "да"
6
50%
По-скоро "не"
1
8%
Не, категорично
1
8%
Неприсъствах
1
8%

Общо гласове: 12
Аватар
yvs

Нуждая се от съвет

Мнение от yvs »

Здравейте,
аз съм по образование компютърен инженер (Магистър), имам за възраст (10т), 1 1/2 години стаж (3т), познания френски/англ (7/9).
Въпроса ми е: Нуждая ли се от "приятел" в Квебек?
Знам, 4е това носи само една то4ка на теста, но се питам: Как гледа интервюиращия на "единаци" като мен?
ЗОРИ

Мнение от ЗОРИ »

От това, кото казваш за себе си се вижда, че спокойно можеш да събереш достатъчно точки, за да успееш. За да бъдеш сигурен трябва да си направиш он-лайн теста, което сигурно си направил вече. Едва ли ще е от особено значение да покажеш, че имаш "приятел" в Квебек - както сам каза това носи само 1 точка. Ако обаче решиш да пишеш, че имаш такъв приятел е добре да имаш писмен документ (декларация) от този човек - че се познавате и той е готов да ти помагне при пристигането ти.
Това че ще кандидатстваш самостоятелно не е никакъв проблем. Познавам много такива "единаци", които преминаха успешно процедурата и някои вече са на канадска земя.
Успех!!!
Аватар
rose

Мнение от rose »

Zdravei Yvs,
Nie minahme tsialata protsedura bez da pishem priatel i ne poluchihme tochki za tova.Kogato otidohme na interviewto M.Rivar ni popita dali neshtata v momenta ne sa se promenili,a te naistina se biaha promenili, zashtoto edin kolega na sapruga mi beshe zaminal tam,no ne predstavihme nikakav dokument za tova...Tova za radost ne ni poprechi, ako znaesh ezika i imash profesia ot tarsenite...tova e napalno dostatachno! :P
Аватар
Rosi i Bobi

Мнение от Rosi i Bobi »

Spored nas ne se "nuzhdaesh" ot priyatel v Quebec. Tochkite bi tryabvalo da sa ti predostatachno za da preskochish letvata za odobryavane na kandidaturata.

Priyatelite vinagi sa plyus, zashtoto pomagat da se opravish s parvonachalnoto orientirane. No ako ednata tochka, koyato ti dobavyat kam sbora za tyah ne ti e reshavashta (kakto e pri teb) i pokazhesh na intervyuto, che si dostatachno dobre informiran za tova kakvo te chaka i kak da se spravish s nego (prouchil si kvartirite, hotelite i oberzhite za parvonachalno nastanyavane, zapoznal si se s iztochnicite za tarsene na rabota, koito se polzvat tuk, i prochee) - izobshto nyama kakvo da se pritesnyavash za lipsata na priyateli v Quebec. Tya nyama da ti navredi. Nikade ne e kazano, che sakan bez takiva ne mozhe. Mnogo hora sa minali bez tyah, i ti shte minesh.

Kasmet i uspeh!
sub0

Мнение от sub0 »

Знам, 4е това носи само една то4ка на теста, но се питам: Как гледа интервюиращия на "единаци" като мен?
Разплоден материал има много тук - не се кори! На Квебекарците им требе не само някой да им работи като вкарва в касичката ами и подобрение на генофонда особено на тези дебелогъзи жени дето си имат тук.

Неслучайно сама жена изглежда странно на интервю ако не отива при някой, но сам мъж не прави впечателение.
Аватар
womanEZ

Мнение от womanEZ »

Липсата на приятел може единствено да доведе до въпроси на интервюто къде смяташ да се установиш първоначално и подобни, от къде имаш информация за Квебек, щом не е от приятел .... Иначе не е от значение. Смятам, че приятелството го третират само като възможност да получаваш информация от място и като възможност за помощ за новопристигналия - настаняване; посрещане; помагане за документите ... Важни са само възраст, професия, стаж, език - там ти трябват точки!
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

На Квебекарците им требе не само някой да им работи като вкарва в касичката ами и подобрение на генофонда особено на тези дебелогъзи жени дето си имат тук.
Затова мъжете в америка са известни като"каубои" :beer:
Заключено