Vapros swarzan s jenitbata i procedurata

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
dev_counter

Vapros swarzan s jenitbata i procedurata

Мнение от dev_counter »

Zdraweite,
za praw pat pisha w tozi forum, no iskam da kaja che tuk sam nameril mnogo polezna informacia i otgowori na mnogo waprosi. Za nastoiashtia mi wapros ne namerih podhodiasht post, w koito da e raziskwana takawa tema i za towa reshih da pitam.

Az minah interview-to prez juli i sled niakolko dena smiatam da si pratia wsichki formuliari, koito sa neobhodimi za federalnite. "Uslojnenieto" pri men e che s priatelkata mi reshihme da se ojenim, a az neznam kakwo proizticha ot towa - stawa wapros za razwitieto na procedurata po natatak :-))))))))))))))))) w lichen plan znam kakwo sledwa (ili pone taka si mislia :-)))))))))))). Spored men e logichno da se razsajdawa taka :
1. prashtam docs na federalnite
2. izprashtam pismo s koeto da uwedomim che semeinia mi status se e promenil i razbira se brachno swidetelstwo
3. az i badeshtata mi jena poluchawame medicinski
4. dwamata si poluchawame wizite

Towa mi se struwa logichno - i mi se iska da e taka ama DALI E TAKA NEZNAM.

Molia ako niakoi e izpadal w podobna situacia da mi opishe koe kak triabwa da se naprawi za da ne prawia greshki i wsichko da mine wazmojno nai-dobre. Sashto ako ima niakolko warianta - opisanie na predimstwa i nedostataci.

Blagodaria na wsichki predwaritelno
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Zna4i az napravix taka:
1.Suobshtix na intervuto 4e shte se genia.
2.Agentkata mi dade dokumenti za Quebec za budeshtiat mi suprug i az gi pratix zaedno s bra4noto svudetelstvo i kopie ot prevedenite mu diplomi .
3.Sled koeto poluchix seteficat za selecia za vseki edin ot nas .
4.Produlgixme ve4e kato semeisvo po natatuak s dokumentite za federanta 4ast
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Pone za Kebek stawa to`no kakto si go napisal s malkata poprawka, che i tja trjabwa da si prati wsichki dokumenti, predpolagam che i za federalnata njama da ima goljama razlika.

uspeh i gorchivo :)
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
VanBC
Модератор

Re: Vapros swarzan s jenitbata i procedurata

Мнение от VanBC »

dev_counter написа: ...
1. prashtam docs na federalnite
2. izprashtam pismo s koeto da uwedomim che semeinia mi status se e promenil i razbira se brachno swidetelstwo
...
Мисля, че първо трябва да уведомиш квебекския офис в посолството във Виена за да издадат сертификат и на съпругата ти.
AlexAA

Мнение от AlexAA »

Na men ne mi stana yasno mladejat (dev_counter) za koya Canada e tragnal. Ako e za Quebec, az sam pass, ako e za federal Canada, moga da dam savet.
Az bih napravil slednoto:
Vzemam vizata i idvam v Canada kato single.
Obratno v Bg da se ojenya
Obratno v Canada i sponsoriram dundata
Do edna godina momata e pri men.
That is it
Za men tova e naj-sigurniyat nachin-raboti bezotkazno i ne otnema mnogo vreme.
Az sam go pravil. Poznavam oshte dvama, koito sa go pravili.
BTW, moj priyatel se pribra ot Bg predi 5 dni. Dokato beshe v Bg otskochi do Svishtov i se ojeni za edna dunda. Sega si e v Calgary i zapochva protzedura da si ya pribere tuk, t.e. da ya sponsorira....
Cheers
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Az predpologixza Quebec zashtoto e pisal 4e e minal intervuto i sega podava dokumenti za federalnat.
Zabravix da kaga 4e kato pratix dokumentite v Quebec platix i taksata za mugut mi kum quebecarskata procedura.

Радой Ралин
dev_counter

Мнение от dev_counter »

Blagodaria na wsichki za otgoworite,

Specialno za AlexAA - mladejat (dev_counter) e tragnal kam Quebec za towa pishe waw forum "bgcanada.com Форуми -> Forum Quebec" i tazi recepta za DUNDATA mai niama da mu pomogne zashtoto shte se jeni za normalna jena, a ne za DUNDA.

Sega konkretno po waprosa mi. Dokolkoto razbiram ot otgoworite korigirania mi plan triabwa da e :

1. prashtam docs na federalnite za men s tiah pismo s koeto da gi uwedomia za namerenieto mi da se jenia
2. sled braka prashtam brachno swidetelstwo
3. predpolagam che shte mi pratiat informacia za towa kakwi documenti triabwa da se pratiat za jena mi
4. prashtame wsichko neobhodimo za neia
5. az i jena poluchawame medicinski
6. dwamata si poluchawame wizite

ako niakoi ima kakwo da dobawi da kazwa bez da se pritesniawa :-)

Pozdrawi
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

dev_counter написа: Sega konkretno po waprosa mi. Dokolkoto razbiram ot otgoworite korigirania mi plan triabwa da e :

1. prashtam docs na federalnite za men s tiah pismo s koeto da gi uwedomia za namerenieto mi da se jenia
2. sled braka prashtam brachno swidetelstwo
3. predpolagam che shte mi pratiat informacia za towa kakwi documenti triabwa da se pratiat za jena mi
4. prashtame wsichko neobhodimo za neia
5. az i jena poluchawame medicinski
6. dwamata si poluchawame wizite
ako niakoi ima kakwo da dobawi da kazwa bez da se pritesniawa :-)
Pozdrawi
И аз мисля като VanBC че първо трябва да се обадиш във Виена, за да ти издадат сертификат за жена ти (те сигурно ще ти кажат че трябва да изпратиш такса и нейните документи). Според мен федералните издават виза на базата на сертификат за селкция когато не си по тяхната програма, а жена ти няма да има такъв ?
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

4eti vnimatelno kakvo sa pisali vsi4ki.Mislia 4e e vagno i zatova
niakolko 4oveka sme ti pisali 4e triabva da informirash Quebecarite zashtoto si po tiaxnata procedura i na gena ti sushto i triabva serteficat.
Kakto ve4e pisax az sum minala po tazi procedura no tova beshe otdavna-na intervu biax uni 2001g.
Shte imash izvestno zabaviane v procedurata pri nas beshe okolo 6 meseca- serteficatite gi poluchixme ianuari 2002.

Радой Ралин
niko_28

Мнение от niko_28 »

Tochno po tozi vapros se interesuvah predi izvestno vreme.
ima dosta mneniq vav foruma no spored men osnovnoto e che ne trqbva da si promenqsh statusa predi da si vzel PR-cartata za da ti e po lesna protsedurata s bulkata.
Заключено