Апартаменти под наем във Вердън.
Апартаменти под наем във Вердън.
Малко 3 1/2 на улица Озбърн във Вердън в отсечката между улиците Ласал и Вердън. Наем $525 - края другата седмица приключва ремонта му и е наличен за отдаване. Подходящ е за двама човека. Апартамента е на втори етаж.
4 1/2 на 6-то авеню във Вердън - намира се в отсечката между улиците Ласал и Уелингтън. На втори етаж. Ще бъде свободен от първи ноември. Ако се наема в текущото състояние наема ще бъде $625. Ако хазаина ремонтира ще бъде свободен от първи декември и наема ще бъде $750.
4 1/2 на първи етаж. В същата сграда като другото 4 1/2. Свободен от 1ви октомври. Нямам информация още за цената, но ако имате интерес пишете ми и ще питам. Има малък двор отзад и може да се комбинира с паркомясто.
При интерес - на лични!
4 1/2 на 6-то авеню във Вердън - намира се в отсечката между улиците Ласал и Уелингтън. На втори етаж. Ще бъде свободен от първи ноември. Ако се наема в текущото състояние наема ще бъде $625. Ако хазаина ремонтира ще бъде свободен от първи декември и наема ще бъде $750.
4 1/2 на първи етаж. В същата сграда като другото 4 1/2. Свободен от 1ви октомври. Нямам информация още за цената, но ако имате интерес пишете ми и ще питам. Има малък двор отзад и може да се комбинира с паркомясто.
При интерес - на лични!
Re: Апартаменти под наем във Вердън.
75$ не е ли малко множко...?!balbi написа:4 1/2 на 6-то авеню във Вердън - намира се в отсечката между улиците Ласал и Уелингтън. На втори етаж. Ще бъде свободен от първи ноември. Ако се наема в текущото състояние наема ще бъде $625. Ако хазаина ремонтира ще бъде свободен от първи декември и наема ще бъде $750.

Аз съм това, което ти ще бъдеш, а ти си това, което аз бях.
Нали знаеш зависи от гледната точка - тоз, който дава мисли, че са малко...тоз, който наема мисли, че са много
Аз пиша фактология, хората си преценят
, а и след ремонт апартаментите става Номер 1... Ако трябва да съм субективен - и на мен ми иде много, но както казах - зависи от гледната точка 

Аз пиша фактология, хората си преценят

Абсолютно си прав! Не, аз имах предвид, че съм чувал, че повече от 50$ на един път, нямат право по закон да вдигат наема, дори и след реновация пък каквато и да е тя... Имам познати и приятели с билдинги, а и нашите собственици скоро се смениха и реновират и също искат и вдигат наема, но не чак толкова... Всички твърдят едно и също, че Режито не позволява. Но нека това не се счита като спор или заяждане, а просто като изесняване на истината, ако мосже така да се нарече. Аз знам, че тука совите не са това, което са, но все пак... доколкото може... нали трябва да трупаме канадски експириънс...?!balbi написа:Нали знаеш зависи от гледната точка - тоз, който дава мисли, че са малко...тоз, който наема мисли, че са много![]()
![]()
Аз пиша фактология, хората си преценят, а и след ремонт апартаментите става Номер 1... Ако трябва да съм субективен - и на мен ми иде много, но както казах - зависи от гледната точка
Нямам идея наистина.
Може и да е вярно, но то е ако ти вдигат директ наема... В смисъл като търсиш квартира трудно може да започнеш спор със собственика, защото си е негово
Във всеки момент може да реши и да каже, че си променя мнението и вече не го дава.
Но може и да си прав, както писах по-горе нямам грам идея.
Може и да е вярно, но то е ако ти вдигат директ наема... В смисъл като търсиш квартира трудно може да започнеш спор със собственика, защото си е негово

Но може и да си прав, както писах по-горе нямам грам идея.

Проверих и други източници, които ми казаха, че може, когато са съсвем нови наемателите. Това за 50-те$ било само за старите наематели, абе шантава работа, за едните така, за другите иначе, иди, че ги разбери братче... 

- Bistra
- Напуснал форума
Наемът не може да се повишава повече от 10-15 $, доколкото си спомням. Айде сега може да са го направили докъм 20$ на година, но 50 е твърде далече от истината. (Разходите за реновации се доказват пред Режито. Ама рядко дават такова увеличение.) Важи както за нови, така и за стари наематели. Новият наемател има право да изиска от собственика лийза на стария наемател. Друг е въпросът дали собственикът ще му го даде. Не пишете глупости на базата на догатки, много моля! Извинявам се за спама, ама не можах да се въздържа, сори!
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Новият наемател има права, ама познай когато току-що пристига от България как и кога ще стане това (на Куковден). Ние като дойдохме нашия собственик ни беше вдигнал наема със 50$ без да реновира каквото и да било и да доказва какото и да е... Бяха измити само печката и хладилника, а след котки и др. животни как се чисти няма да ви обеснявам... Сега новият ни собственик също вдигна с по 30-40$ наема на различните апартаменти в най-добрия случай реновирането е една ръка какво да е биядисване на стените и голям късмет ще е, ако изшкури и лакира пода... За какви догадки говорим, говорим и обсъждаме практики...?! Балби казва, че в неговия случай го вдигат със 75$ и на мен ми направи впечатление, защото при нас е само с 30-40$ на апартамент. За догадки можем да говорим изцяло в твоя пост, който наистина е спам.Bistra написа:Наемът не може да се повишава повече от 10-15 $, доколкото си спомням. Айде сега може да са го направили докъм 20$ на година, но 50 е твърде далече от истината. (Разходите за реновации се доказват пред Режито. Ама рядко дават такова увеличение.) Важи както за нови, така и за стари наематели. Новият наемател има право да изиска от собственика лийза на стария наемател. Друг е въпросът дали собственикът ще му го даде. Не пишете глупости на базата на догатки, много моля! Извинявам се за спама, ама не можах да се въздържа, сори!
- Bistra
- Напуснал форума
Ивалине, протестирай пред Режито като не ти изнася! Не реви само под обявите на хората! Аз само казвам как е според закона. (И го казвам точно за някой, който идва от България. Местните достатъчно добре си познават правата.) Кой как си го тълкува е съвсем друг въпрос. На времето ревахте и срещу моя баща...А сега да ви видя как се борите срещу канадските наемодатели!
P.S. BTW, той никога не е предлагал на такива високи наеми, ама я няма IFF-ка сега да рови в кижижито и да пуска анкети!
P.S. BTW, той никога не е предлагал на такива високи наеми, ама я няма IFF-ка сега да рови в кижижито и да пуска анкети!

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

В случай, че имате достатъчно информация за общинска, училищна такса, застраховка на сградата, в която живеете, както и наемите във всеки апартамент, може да си поиграете и да си посмятате.
http://www.rdl.gouv.qc.ca/fr/calcul/calcul2013.asp"
http://www.rdl.gouv.qc.ca/fr/calcul/calcul2013.asp"
Съединението прави силата!
Апартамента 4 1/2 на втори етаж на 6то авеню вече е зает.
От 10ти септември се освобождава апартамент 4 1/2 на втори етаж на 4то авеню.
Цената му е $640.
От 10ти септември се освобождава апартамент 4 1/2 на втори етаж на 4то авеню.
Цената му е $640.
-
3 1/2 си струва само заради улицата да го наеме човек!
Няма никакво значение нов имигрант ли си, или си живял сума ти години в Канада, ако не търсиш информацията където трябва или пък чакаш тя случайно да те намери сама.
Неинформираният или зле информиран човек е потенциална жертва на тарикати и мошеници във всеки един момент.
Бистра е правата в случая, няма начин увеличението на наема да е повече от $10-$15, независимо дали е нов наемателя и дали е имало реновация или не.
Относно новите наематели, никой ли не си е чел байла та не знае, че в него има секция "G", в която собственикът е длъжен да напише най-ниският наем платен за жилището в продължение на последните 12 месеца. Ако нищо не пише там, то е явно, че има намерение да ви прекара с по-висок наем.
На новият наемател работата е по-лесна - той винаги може да каже "не" на алчния собственик и да продължи с търсенето. Докато старият наемател го чакат продължителни и досадни бюрократични процедури ако каже "не" и реши да си отстоява правата.
Неинформираният или зле информиран човек е потенциална жертва на тарикати и мошеници във всеки един момент.
Бистра е правата в случая, няма начин увеличението на наема да е повече от $10-$15, независимо дали е нов наемателя и дали е имало реновация или не.
Относно новите наематели, никой ли не си е чел байла та не знае, че в него има секция "G", в която собственикът е длъжен да напише най-ниският наем платен за жилището в продължение на последните 12 месеца. Ако нищо не пише там, то е явно, че има намерение да ви прекара с по-висок наем.
На новият наемател работата е по-лесна - той винаги може да каже "не" на алчния собственик и да продължи с търсенето. Докато старият наемател го чакат продължителни и досадни бюрократични процедури ако каже "не" и реши да си отстоява правата.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Странджата написа:3 1/2 си струва само заради улицата да го наеме човек!

Във същата сграда, но на първия етаж живях преди време.
Наистина улицата е готина и спокойна. Ако беше същия апартамент на първи етаж не бих се поколебал аз да го взема
Наистина улицата е готина и спокойна. Ако беше същия апартамент на първи етаж не бих се поколебал аз да го взема