Моля за съвет

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Аватар
firecat8

Моля за съвет

Мнение от firecat8 »

Здравейте,не разбрах къде да пусна като тема моя въпрос и за това тук го пуснах!Дайте ми съвет за висше,което е по-подходящо и си заслужава.Колебая се между винса и техническия във варна,искам да уча информатика,счетоводство или бизнес информационни системи във винса или катедрата "Компютърни науки и технологии" в техническия 1 от 2-те специалности!Защото искам след висшето да се пробвам за Квебек!Четох доста за Квебек,направих онлайн теста и без висше не мога да кандидатствам,а то ще ми даде точки!
http://www.ue-varna.bg/bg/index.php?page=52"
http://cs.tu-varna.bg/"
Мерси предварително!!! :)
Аватар
emili_vn

Re: Моля за съвет

Мнение от emili_vn »

А защо не заложиш на езиците? Така и така там ще трябва пак да учиш - защо да си губиш времето тепърва тук?

За много по-малко време ще можеш да достигнеш високи нива на езиците, които така или иначе ще ти трябват в Канада, отколкото да губиш 5 години за висше образование. Освен теста, смятал (а) ли си си точките? Теста дава приблизителна оценка.

Точките за средно образование са 6, а за висше бакалавър - 10, и магистър (5 и повече години в една и съща специалност) - 12.
Разликата с придобиване на висше образование, ще е в порядъка на 4 до 6 точки. 4 точки се равняват на 1 ниво на френски например. Т.е. повишаване на нивото с 1 нагоре би донесло тези точки, а това се постига за около 3 до 6 месеца в зависимост от човека и времето, отделено за подготовка.
За френски максималния брой точки е 16, а за английски - 6.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
firecat8

Мнение от firecat8 »

Мисля в България бакалавър,а магистър в Канада по същата специалност!А френския и английския пак ще си ги почна от нулата,все пак ми трябва ниво като B и C,но не ми стига средното ниво на езика в гимназията(френска паралелка съм,мениджър със специалност търговия).
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Това е идеята - да си вдигнеш нивото на езиците и да събереш точките. Магистратура в Канада не ти е необходима, след като няма да имаш местен стаж. По-скоро една атестация би те оправила за работа. Но с магистратура - трудно.
Дай малко инфо да ти сметнем точките, че да видим накъде си и какво точно ти трябва.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Много мислиш.

Не става така - бак в бг, магистър в квебек.

Аз лично съм завършил винса.

След като образно казано си избърсах гъза с дипломата от там, започнах от 0та да уча информатика тук в квебек. В крайна сметка съм невероятно доволен от работата, позицията и заплатата, която получих след това.
Но за мен ВИНСА си остана загуба на време и ценни години.

Идеята да учиш езици наистина не е никак лоша. За добра професия ще ти трябват и добри езици.
И това не според бг стнадарти за знаене.
В бг-то като изкараш някой курс с 1000 думи и вземеш да сричаш читанката и вече се броиш с "перфектен" език.
Истината е малко по-различна, като влезеш в среда, където англ или фре език е матерен или почти. Ще гледаш като теле в железница. Пък ако ще трябва ти да кажеш нещо, да не говорим.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
UnHoly
Напуснал форума

Мнение от UnHoly »

Ъм, Танграта има право... Вземи научи сносно език и не губи време с никакви висши, че я гледай какво се кани да направи скоро всеобщия любимец г-н министър-председателя!
http://www.cicnews.com/2012/01/harper-a ... 11352.html"
Всеки може да умре, но не всеки може да роди. Най-добрите остават неродени.
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

Ти докато завьршиш виcшето в Бьлгария ,Кебек може да си смени имиграционните изисквания поне 3 пьти до тогава.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Ама вие го взимате на сериозно този. Човекът още не бил решил КАКВО ще учи, но вече знае каква степен щял да вземе в Монреал.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
milly

Мнение от milly »

Не виждам нищо лошо в това човек да има планове за бъдещето си и някои коментари тук ми се струват доста неуместни. :n:
Иначе и аз мисля, че е по-добре да заложиш на езиците, особено на френски, ако си сигурен, че крайната ти цел ще е Квебек. Не съм запозната с техническите специалности и най-вече ИТ, към които виждам си се насочил, но много добър вариант ми се виждат онези, които са на френски.
Въпреки, че както повечето, вече живеещи и работещи в Канада, са ти казали - не си струва да инвестираш средства, енергия и време в специалност, която може и изобщо да не ти се признае. 4-5 години са си доста голям период от време и да не стане така, че си изпуснал влака, докато го чакаш :^)
Решението си е твое!
Ce n'est pas en écoutant qqn parler que l'on évolue. C'est en agissant et en vivant des expériences.
Аватар
firecat8

Мнение от firecat8 »

Мерси много за съветите!Само за уточнение висшето ми трябва за точки,защото не ми достигат,нямам и стаж достатъчен и т.н.В краен случай си оставам в БГ,ако евентуално не се получи с Квебек,но въпреки всичко съм си наумила да ги уча тези 2 езика,ако не Квебек друга държава в Европа ще отида! :) Знам,че ще е трудно,но ако не се озоря,няма как да успея в почти всичко. :)
pavelyankov
Напуснал форума

Мнение от pavelyankov »

ablood написа:Ама вие го взимате на сериозно този. Човекът още не бил решил КАКВО ще учи, но вече знае каква степен щял да вземе в Монреал.
Блъда е прав. Разсъжденията на питащата са плод на мечти и фантазии някакви. Само дето докато завърши ВИНС-а примерно, имиграционните процедури на Канада може да са се променили в много неизвстна посока.
Изхарчих много пари по жени. Изхарчих много пари за алкохол. Изхарчих много пари за хазарт. Но изхарчих много пари и за глупости.
Вини Джоунс
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Павка, не сте прави и двамата, тъй като не знаете каква е ситуацията на момичето. Тази година завършва средно, няма стаж и със средното си образование, дори със С2 на френски и английски не може да събере точките. Но шапка и свалям, че се ориентирала овреме и има амбициите да направи всичко възможно да се реализира - ако не в Квебек, то в друга държава, защото като гледам как е напоследък хич не ги виждам днешните младежи какво ще правят в милата ни родина.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
UnHoly
Напуснал форума

Мнение от UnHoly »

emili_vn написа:...като гледам как е напоследък хич не ги виждам днешните младежи какво ще правят в милата ни родина.
Ще си намерят каквато работа си пожелаят, защото така или иначе няма да има достатъчно желаещи и можещи да работят. То на практика в някои сфери вече е реалност от години, въпрос на още малко време е да се наложи във всички сектори.
pavelyankov написа:...Само дето докато завърши ВИНС-а примерно, имиграционните процедури на Канада може да са се променили в много неизвстна посока.
Опитах да насоча размислите натам, като поднесох на тепсия изказване (от тази седмица) на Стивън Харпър по повод на бъдещите имиграционни политики на Канада, ама кой да си направи труда да цъкне на някакъв си линк :fubar:
Всеки може да умре, но не всеки може да роди. Най-добрите остават неродени.
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

Вьртиш черпака в една крьчма за една година и се квалифицираш за имигрант.
След това ако искаш и космонавт ставай.
Ето го и линка аз ги получавам по е-мeйл. Не че някой ще ги чете.
http://www.cicnews.com/2012/01/harper-a ... 11352.html"
Будали.
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

UnHoly написа:Опитах да насоча размислите натам, като поднесох на тепсия изказване (от тази седмица) на Стивън Харпър по повод на бъдещите имиграционни политики на Канада, ама кой да си направи труда да цъкне на някакъв си линк :fubar:
И да цъкне, и да не цъкне линка - все тая. Каквито и промени да настъпят тази година, с 45 точки (и то при максимални нива на езиците) при праг 49 т., сам човек няма смисъл да подава докс.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Публикувай отговор