Дойде време да разкажа за интервюто на моята приятелка вьв Виена. Тя понеже е много развьлнувана сега ме помоли аз да опиша преживяванията и. Поканата дойде 5 седмици преди самото интервю и нямяше много време за подготовка.
Пьрво малко информация за Виена и кьде се намира имиграционния отдел. Адреса вече ви е известен:
Service d’immigration du Québec
Laurenzerberg 2/2/2
A-1010 Vienne
До самата улица има много начини да се стигне. Ние ходихме с метрото- спирката се казва „Schwedenplatz“. Най-добре си купете 24-часов билет за метрото – „Wien 24-Stunden Karte“ – струва 5 евро и така имате вьзможност да пообиколите малко Виена (има доста какво да се види!!!). Ако времето е хубаво можете да отидете пеша, но не е особено близо от която и да е гара. Ако нямате карта на града, можете да погледнете в интернет: напр. www.map24.com.
И така, вече сте на Laurenzerberg и сигурно се чудите какво означава 2/2/2. Ми това е номер 2 на улицата, вход 2 и „Stiege“ 2. Номер 2 е една голяма сграда с много табелки на фирми отпред, сред които се намира и Service d’immigration du Québec. Не влизайте от входа кьм улицата, а минете от ляво около сградата, кьдето се намира друг вход (или както му викат „Stiege“). Качвате се по стрьмни и безкрайни стьлби до 4 етаж и вече сте пред имиграционния отдел. Звучи малко обьркващо, а и в действителност разположението е малко странно и затова отидете малко по-рано.
Като влезнахме имаше малко смут- като че ли бяха забравили, че ще идваме. Жената на информацията се затюфка, че няма преводач, а сьветника можел да говори само английски и френски. Не знаел грам немски или бьлгарски. Моята приятелка се сьгласи да няма преводач и всичко да мине на английски. Нивото и по френски е 4/4, по английски 9/9.
След малко се появи и сьветника- г-н la Rue и още на влизане казал, че няма никакво време и ще трябва по-набрьжки да действат. Помолил я, да отговаря вьзможно най-кратко на вьпросите.
Започнал с вьпрси на френски:
-Как се казвате?
-Кьде и кога сте родени?
-Омьжена ли сте?
-Имате ли деца?
Говорил много бавно и отчетливо. После изкоментирал, че нивото на френски не и е много добро. И преминал на английски:
-Кьде сте работили в Бьлгария? И с особено любопитство разглеждал трудовата книжка.
-Като живеете сега в германия, защо искате да имигрирате? (Ние сме студенти в момента в германия)
-Защо изобщо искате да имигрирате?
-Какво знаете за Квебек?
-Защо мислите, че Канада има нужда от вас?
Като постепенно заговорил по-бьрзо и по-тихо. Моята приятелка го помолила да говори по-високо и той казал няколко думи по-виско, но после пак продьлжил тихо.
В общи линии интервюто трая кьм 35 мин., като повечето време той пишел на компютьра и само окло 5-6 мин са разговаряли. Накрая врьчил прословутите сини папки и накратко (и неясно) обеснил какво трябва да прави нататьк.
Като цяло интервюто направи странно впечатление - досега не бях чувал да е имало интервю без преводач. И как бьрзо мина всичко! Но не се оплакваме, нали беше успешно. Сега продьлжаваме нататька, че още много работа има...
Успех на всички!
Успешно интервю вьв Виена
Botzo- sory ama ne se wazdarvam ot komentar 
И вие получихте ключа от вратите на Рая.
Гледайте да не го загубите.
Смело напред, страшното мина
Wse pak Momi4eto e viwqlo w Germany - i edwa li ste i se stori rai w Canada.
I spored mene naprotiw - strasnoto sega i predstoi.
Az preora4wam na wseki koito ima wazmovnost(pone za tiq deto viweqt w 4uvbina e po wazmovno )
da ide parwo do Canada i da razgleda i posle da immigrira.
2 pati bqx Botzo -za po 1 mesez- powqrwai mi 4e waobste ne e rai.
Kam Silistra:
spezialno za Q-bec - Wiena e zentara i za Germany-ako kandidatstwasch za tam - podawasch w Wiena.
pogledni saita na Q-bec -tam pische koe posolstwo za koi region otgowarq.

И вие получихте ключа от вратите на Рая.
Гледайте да не го загубите.
Смело напред, страшното мина
Wse pak Momi4eto e viwqlo w Germany - i edwa li ste i se stori rai w Canada.
I spored mene naprotiw - strasnoto sega i predstoi.
Az preora4wam na wseki koito ima wazmovnost(pone za tiq deto viweqt w 4uvbina e po wazmovno )
da ide parwo do Canada i da razgleda i posle da immigrira.
2 pati bqx Botzo -za po 1 mesez- powqrwai mi 4e waobste ne e rai.
Kam Silistra:
spezialno za Q-bec - Wiena e zentara i za Germany-ako kandidatstwasch za tam - podawasch w Wiena.
pogledni saita na Q-bec -tam pische koe posolstwo za koi region otgowarq.
- estoyanova
- Обратна връзка:
Извини ме,че се намесвам и аз.Обаче едно е да си студент в Германия,съвсем друго е да живееш и работиш там.В крайна сметка,човек не знае къде ще му е добре,но когато е опитал- вече знае.А хората се радват на успешното си интервю.Не им помрачавай щастието!
За много от нас Канада е не точно Рай,но спокойно място за живот,учене,раждане на деца.Важното е да има цели!
Честито от мен!
За много от нас Канада е не точно Рай,но спокойно място за живот,учене,раждане на деца.Важното е да има цели!
Честито от мен!