Малко от България...

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Заключено
малката Мечка

Малко от България...

Мнение от малката Мечка »

http://www.izgledaivideo.eu/" пиян-шофьор-се-обижда-че-дрегера-отчит/кръвта-показа-25-а-дрегера-само-22-промила-video_5530b0139.html

http://www.izgledaivideo.eu/" откачалки-с-atvs-побъркват-родната-полиц/яко-им-лазят-по-нервите-на-полицаите-video_6e8a67541.html

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1111488"
Разликата между това,което си и това,което искаш да бъдеш, е това КАКВО ЩЕ НАПРАВИШ.
jovani

Re: Малко от България...

Мнение от jovani »

http://www.thestar.com/videozone/108792 ... ation?bn=1

Seniors in Ontario nursing homes are being beaten, neglected and even raped by the people hired to care for them, a Star investigation has found.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Джовани, кво ти пука за канадските пенции, ти нали ше се пенционираш в Бг. Там по домовете не бият и изнасилват, само къпят с маркуча с ледената вода.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Павел написа:Джовани, кво ти пука за канадските пенции, ти нали ше се пенционираш в Бг. Там по домовете не бият и изнасилват, само къпят с маркуча с ледената вода.
След като персонала им е изесал половината полагащи се продукти за у тях си. А тукашните са толкова добре заредени и снабдени с персонал. И не чета вестници, а съм влизал в доста от тях. Е, може в Онтарио да са по-зле.
Embrace your climate change!
jovani

Мнение от jovani »

7George написа:
Павел написа:Джовани, кво ти пука за канадските пенции, ти нали ше се пенционираш в Бг. Там по домовете не бият и изнасилват, само къпят с маркуча с ледената вода.
След като персонала им е изесал половината полагащи се продукти за у тях си. А тукашните са толкова добре заредени и снабдени с персонал. И не чета вестници, а съм влизал в доста от тях. Е, може в Онтарио да са по-зле.
А откога не си ходил в България? Като те чета сигурно поне 7-8 години ако не и повече.
Може би си останал със спомените от 1997-1998.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

jovani написа:
7George написа:
А откога не си ходил в България? Като те чета сигурно поне 7-8 години ако не и повече.
Може би си останал със спомените от 1997-1998.
Ти си будала който тьрси лесни пари в Бьлгария сьс самочуствието на специалист който мисли че щом е хванал голяма заплата тук там ще е далеч по преуспял.
Спри да се надуваш, щом си на заплата не си голяма работа.
jovani

Мнение от jovani »

Mr.D написа: Ти си будала който тьрси лесни пари в Бьлгария сьс самочуствието на специалист който мисли че щом е хванал голяма заплата тук там ще е далеч по преуспял.
Спри да се надуваш, щом си на заплата не си голяма работа.
Не съм на заплата, защото съм контрактор, а не служител.
Фиксиран месечен доход (петцифрен на месец) + процент от печалбата = по-скорошно хвърляне на оковите.
Комичното (в моят случай) е, че окови в България нямах и си живеех живота, а тук дойдох за да ми бъде трудно.
През времето в което съм се пазарил със стиснати евреи и съм работил по 10-12 часа на ден приятелите ми в България правиха състояния без да си дават особен зор.
В Канада конкуренцията е толкова жестока, че според мен се правят пари легално само ако намериш начин да си намалиш драстично данъчната ставка (чрез законни средства), и в допълнение - ако намериш начин да си незаменим в това, което правиш.
Сигурен съм, че щях да имам успешен бизнес и в България, така както съм имал успехи в Италия, Канада и изобщо където и да отида.
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Ама ти верно ли мислиш, че 5цифрена заплата на месец е добра заплата :rofl: :rofl: :rofl: и си мисли, че е успял нашия :D
Manchester United Football Club
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

jovani написа: -Не съм на заплата, защото съм контрактор, а не служител.
-Фиксиран месечен доход (петцифрен на месец) + процент от печалбата = по-скорошно хвърляне на оковите.
Извинявай, чисто любопитство. Заради това съм ги отделила с тирета, понеже съзирам някакво противоречие.
Като чета първото ми казва, че работиш като свободна професия на хонорар, което ще рече, че този месец могат да ти изплатят 5 цифрен хонорар, но следващият може и да е "0". Накрая като съберем платените месеци и тези с "0" и разделим на 12, получава ли се 5 цифрена сума на месец?
Второто тире, което си описал се получава само при съдружие във фирма. Кое сега е вярното?
-Съдружник си в една фирма
-Работиш към много различни фирми, следователно нямаш фиксиран месечен доход , не е ясно дали имаш и друг, т.е. си зависим от това дали ще ти възложат работата или не.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Bistra,
ти май наистина му се връзваш на jovani.
Аз доста отдавна съм спрял да му търся противоречията в постовете :rofl:
Manchester United Football Club
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

mufc написа:Bistra,
ти май наистина му се връзваш на jovani.
Аз доста отдавна съм спрял да му търся противоречията в постовете :rofl:
Не бе, питам го просто, защото в моето семейство сме ги преживели и двата варианта. Дори и един трети като едноличен собственик на бизнес в България. И индиректно, ако ще: четвърти - като едноличен собственик на бизнес тук в Канада. Така, че мога да направя сравнение.
Иначе нямам нищо против твърдението му, че България е хубаво място за развитие на бизнес, стига законите да бяха по-други. В Кебек също не е крайно лошо.Въобще места, където населението е мързеливо и безинициативно са добри за бизнес, стига да има необходимата сигурност за това.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
jovani

Мнение от jovani »

mufc написа:Ама ти верно ли мислиш, че 5цифрена заплата на месец е добра заплата :rofl: :rofl: :rofl: и си мисли, че е успял нашия :D
Личи си, че не си живял в Канада...
jovani

Мнение от jovani »

Bistra написа: Извинявай, чисто любопитство. Заради това съм ги отделила с тирета, понеже съзирам някакво противоречие.
Като чета първото ми казва, че работиш като свободна професия на хонорар, което ще рече, че този месец могат да ти изплатят 5 цифрен хонорар, но следващият може и да е "0". Накрая като съберем платените месеци и тези с "0" и разделим на 12, получава ли се 5 цифрена сума на месец?
Второто тире, което си описал се получава само при съдружие във фирма. Кое сега е вярното?
-Съдружник си в една фирма
-Работиш към много различни фирми, следователно нямаш фиксиран месечен доход , не е ясно дали имаш и друг, т.е. си зависим от това дали ще ти възложат работата или не.
Аз съм си наредил нещата така:
1. В договора ми има фиксиран месечен доход, който е 5-цифрена, целочислена сума.
2. Бонус - ако програмите ми успеят да докарат печалба над определено ниво (което ниво е сумата на разходите по дейността, включително моята заплата и тази на колегите, разходи за офис, преките разходи и т.н.) получавам допълнително 9% от тази печалба (чистата печалба от дейността преди бонуси). В последните 2 години не сме имали месец в който да паднем под разходите, в първата година имахме по-ниски печалби и не съм получавал бонус, защото не искахме да рискуваме, а също имаше прекалено много "мувинг партс", които трябваше да балансираме - нови провайдери, вендори, много други неизвестни.
3. Отделно ми изпадат договори със старата ми фирма, които работя през уийкенда - в момента това и правя, колкото и да нямам желание, но парите са си пари. Но това е съвсем отделен инкъм стрийм.

Та да отговоря пряко на въпросите ти - да, всеки месец получавам този доход, а понякога получавам почти 2 пъти средното ми месечно възнаграждение. Не съм съдружник и съм наясно,че винаги могат да ме изритат, стига да си намерят някой който да им върши по-добре и/или по-евтино работата. Ако ме уволнят имам право на 2 "заплати" + бонусът, който би ми се паднал за следващите 6 месеца след напускането ми или предходните 6 месеца преди напускането - който от двата е по-голям (или който е по-малък, в зависимост от това как ги извъртят нещата :) ).
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Е, ти горе-долу правиш същото, каквото правеше и съпруга ми в предишната компания, в която работеше. Не съм обаче сигурна, че в България би си докарвал същите доходи по подобен начин и там несигурността да останеш на улицата за момента е по-голяма, отколкото тук.
crusader

Мнение от crusader »

mufc написа:Ама ти верно ли мислиш, че 5цифрена заплата на месец е добра заплата :rofl: :rofl: :rofl: и си мисли, че е успял нашия :D
Лично аз, а предполагам и доста голяма част от канадското население определено си мислят, че 5 цифрена сума, което е най-малко $10 000 на месец или $120 000 на година е не просто добра, а много добра заплата. Много малко хора въобще някога стигат до тази заплата. Да си припомним, че медианата на работната заплата за Канада е някъде около $45 000 на година.

mufc, чисто любопитство, колко според теб е добра заплата ?
Заключено