г-н Ла Рю е пич и 2/3

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
tosheole
Обратна връзка:

г-н Ла Рю е пич и 2/3

Мнение от tosheole »

Днес и аз минах интервюто при мосю Ла Рю. Не съм си предсатвял че ще е толкоз лесно. Голям майтапчия е ама следи всичко под лупа.
Ето как премина всичко плюс какви хитринки минават при него. Аз съм самостоятелен кандидат без познати и роднини в Квебек и с посредствен френски. Щом аз прескочих трапа значи всеки средно интелегентен човек ще успее. В документите си биях писал ниво на френски 7/7 а в сертификата имам "ф" т.е. май сум го защитил (да се чуди човек как :lol: )
Започнахме към 9:10 и излязох със ценните хартийки към 9:40. Препуснахме по документите за 5 мин. Като отговарях само с да или с не. После изведнъж пе запита на чист английски на какъв език говоря с шефа си (след като стана ясно че той е немец) и тук го замаях с безупречния си английски така яко че веднага се върна на франсето а аз към моето "уи" и "но" :lol:
На вапроса "какво занете за Квебек" тръгнах с тривиалното "Ами това е най-голямата провинция в Канада..." при което той грубо ме прекъсна и заяви че иска да чуе нещо интересно. Аз изпърхах с мигли и заявих че 1/6 от световните запаси от сладка вода се намират именно там (това го изрових от един френски речник-енциклопедия и не знам как ми се беше набило в главата) :shock: . Мосюто на свой ред даде на заето и ухилено каза "Е те това и азе го не знаех". През цялото време преводачката кимаше окуражително ту към мен ту към него като чат пат повтаряше някоя моя дума така че той и дой да я разбере :wink: . После ме пита какъв че го дирим аз пустите квебекски равнини а аз гордо заявих "как какъв бе? Индженерин". Това май му хареса щото следващия въпрос беше гледам ли и слушам ли френски радио и ТВ. "Ама разбира се" викам му аз "то това МСМ, М6, РФИ и т.н. съм ги научил на изуст". А той ме контрира "А РС имаш ли си?". "Оооо уиии мосю" реагирах светкавично "по цял ден си браузвам из сайта на Квебек". Май и това го изкефи щото каза на преводачката да дава папките с помощните материали за одобрените и взе печата сертификатите. Е зададе още няколко странични въпроса ама явно съм ги забравил. Значи не са били нещо особено. В цялото интервю имаше два инфарктни момента. Първо когато ми поиска доказателства че все още съм на работа, щото това ми е единствения стаж по специалността а съм започнал едва през октомври миналата година, а аз разбирасе бях забравил да си извадя скорощни служебни бележки. Тук преводачката ми спаси кожата като ме попита дали случайно нямам някаква служебна карта у себеси. Аз разбирасе я размахах веднага и с гордост показах емблемата на милата фирма и оцълената си снимка до нея :lol: Втория гаф беше когато ме смъмри за тривиалностите дето му говоря за Квебек. Тук благодарностите ми са за учителката ми по френски (Жана супер си!), която ми даде жапросния речник-енциклопедия.
Финални съвети за тези които ще срещнат врага тази сесия:
ХОРА, не се плашете, звяра е без зъби и в същност е много мил човек,който се усмихва и пуска бъзици (жалко само че повечето изобшо не ги разбрах ама се хилех като варена тикава :lol: ). Бъдете уверени, но не надменни; Усмихнати но не ухилени; Смирени, но не сервилни. Просто се дръжте естествено и покажете най-доброто от себеси. И нещо много важно! Когато си лафите с мосюто, старайте се да го гледате в очите. Чух четки по мои адрес именно по този повод когато ставах да си ходя и мосюто с преводачката си шушнеха нещо.
Желая късмет на всички!!!
Аз отив да пийна нещо :beer: [/code]
Аватар
Blue Passion
Расист-ново поколение

Мнение от Blue Passion »

...
Последно промяна от Blue Passion на Чет Апр 22, 2004 11:08 pm, променено общо 1 път.
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Felicitations, Toshe! :lol:
Mnogo yako opisanie si prasnal na tova priklyuchenie, narechno imigracionno interview! I si se predstvail po podobavasht nachin.
Bravos! :lol: Az sashto ne sam v chas sas sladkata voda v Quebec, ama shte razchitam na istoricheski danni, a i shte vzema da ida profilaktichno do Montreal i Quebec City predi interviewto, za da nabera nyakoya tochka oshte. a, dano tova da pomogne. Tova, che vseki den si browse-vash quebecski ssites e super idea, tryabva da is napravya spisak na frenski kanali i websites :lol: Merci za ideyata!
bonne chnace i popaten vyatr kam Canada! :beer:
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Честито и от нас! :D
И успех по-нататък!
Жана не се съмняваше, че ще успееш! :D
Трябва да си направим една среща ние - хората на Жана, и тя подхвърли идеята...
Хайде, разпускай, и не ми взимай вече часовете в четвъртък слетобед! :D :D
:beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Аватар
Maverick

Мнение от Maverick »

Barvo,Toshe,
Taka izglejdat ne6tata s Mr. Jean La Rue.
Prevoda4kata e na6eto taino orajie v tila na vraga.
Na tezi koito im predstoi interview tezi dni s Mr. La Rue:
CERTIFIKATITE VI STOIAT VDIASNO OT VRATATA NA OFFISA KADETO IZPITVA LA RUE - IDETE I SI GI VZEMETE.Niama ni6to stra6no.4oveka e po-skoro tam ,za da vi gi dade 6tom vednaj ste pokaneni,otkolkoto da vi eliminira.Tova sam go 4el i predi i se uverih ,4e naistina e taka.

TOVA NE ZNA4I DA SE OTPUSKATE.Prosto se uspokoyte.Kato se uspokoite i izrasite po-malko adrenalin arteriite ne se svivat tolkova i do mozaka stiga pove4e kruv,nose6t kislorod.A tova zna4i po-dobri otgovori na frenski i mozak kato brusna4.Zatova i govorite malko po- dobre kato raz4upite gipsa sled purvona4alnia stres. :lol:
mariya

Мнение от mariya »

Canuck,az mislia che sled kato znaesh toklova mnogo istoricheski fakti shte gi shashnesh totalno.Ti znaesh che tuk mnogo obichat da govoriat za istoriata si .A za kebekarite e istinsko udovolstvie, ako razberat che znaesh mnogo neshta ot istoriata im.Vypreki tova ideiata ti za edmo pyruvane e strahotna i ako sluchaino ne ni podminesh :D -nali sme edno po-malko gradche,mogesh i da se obadish.Ako iskash razbira se :D
mariya

Мнение от mariya »

Mnogo se izviniavam ,no zabravih nai-vagnoto. :oops:
Chestito Tosheole!!!Uspeh po-natatyk! :D
Заключено