Почасово заплащане в България - как го виждате това?
- angelheart
Почасово заплащане в България - как го виждате това?
http://www.dnes.bg/obshtestvo/2011/04/0 ... ane.115631
Едно "новаторско" предложение от страна на министЕра на труда.
Едно "новаторско" предложение от страна на министЕра на труда.
Най-големите разочарования в живота са победите. От тях няма полза.
Re: Почасово заплащане в България - как го виждате това?
В статията липсват "високите" ставки, които ще се получат за час работа 

- angelheart
Липсват, защото става дума за проект в начален стадий. За мен обаче си остана неизяснен въпроса защо в коментарите към статийката толкова малко хора са изразили мнение по един въпрос от такава важност.
angelheart
И хората са доста обезверени и не ги взимат много сериозно тези планове.
И хората са доста обезверени и не ги взимат много сериозно тези планове.
Дано да не стане.То и сега хората взимат по 300 лв заплата,па като въведат почасовото плащане,нашия чорбаджия няма да се поколебае да изисква от работника за 4 часа да му върши работа за 8.Тук го виждам наживо това и изобщо не съм възхитен от въртелите които стават посредством този инструмент - почасово плащане.Тук 2 часа,там 4,на трето място 12 на веднъж -това не си е работа.В никакъв случай не е в полза на работника.Това е моето мнение.Па в България как ще му намерят начина да го полват този инструмент работодателите - не ми се мисли.Дано да не развържат по този начин още повече ръцете на и без това безскруполните работодатели.Пък за отчитане на осигуровки и данъци -там пък какви шмекери-мекери ще стават -още повече ми се замайва главата.Ти ще работиш 8 часа,шефа щи пише 1 -мани,мани.Дано да не стане!
Документи Виена 07.05.2007
Интервю 27.05.2008
Документи Букурещ 29.05.2008
Покана Визи 02.10.2008
Визи 24.10.2008
Пътуване 31.10.2008
Интервю 27.05.2008
Документи Букурещ 29.05.2008
Покана Визи 02.10.2008
Визи 24.10.2008
Пътуване 31.10.2008
Алигатор и аз имам подобни опасения, въпреки че тук казват че така работника щял да получава повече и безработицата щяла да падне.
Ами нали и сега така е модата - само дето "дискаунта" е върху месечната заплата... и работника обикновено май няма нищо против.aligator написа:Ти ще работиш 8 часа,шефа щи пише 1 -мани,мани.Дано да не стане!
Аз нямах представа, че почасовото плащане тепърва ще се въвежда в България, но пък аз последно там съм работил като тийнейджър на Златните. Ама мене и други неща ме озадачават - например прословутите "работни книжки", които освен в нацистка Германия и соцлагера май никой друг не е ползвал.
- mortigur
- Обратна връзка:
Това са "трудови книжки", които имат отношение към социалното осигуряване. Нормално е да ги има, след като няма електронна система и регистър.Marto написа:Ами нали и сега така е модата - само дето "дискаунта" е върху месечната заплата... и работника обикновено май няма нищо против.aligator написа:Ти ще работиш 8 часа,шефа щи пише 1 -мани,мани.Дано да не стане!
Аз нямах представа, че почасовото плащане тепърва ще се въвежда в България, но пък аз последно там съм работил като тийнейджър на Златните. Ама мене и други неща ме озадачават - например прословутите "работни книжки", които освен в нацистка Германия и соцлагера май никой друг не е ползвал.
Taxation is theft.
Идеята е за всеки бранш да има минимална часова ставка, както е в момента с основните заплати за всяка длъжност.Ако го измислят както трябва, няма да навреди според мен, пък и ще може да се работи допълнително съвсем законно и с ясната представа какво можеш да очакваш като заплащане.Надявам се, това да помогне да се спре с порочната практика да работиш 8 часа, а да те осигуряват на 4.
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
- angelheart
Или да се водиш на 8-часов работен ден, а да се очаква "нормално" да поостанеш поне още час и нещо си след работно време, за да не правиш лошо впечатление как си тръгваш навреме.azzura написа:Идеята е за всеки бранш да има минимална часова ставка, както е в момента с основните заплати за всяка длъжност.Ако го измислят както трябва, няма да навреди според мен, пък и ще може да се работи допълнително съвсем законно и с ясната представа какво можеш да очакваш като заплащане.Надявам се, това да помогне да се спре с порочната практика да работиш 8 часа, а да те осигуряват на 4.
- ZanzibarHero
Как да няма, нали всяка година се подава данъчна декларация. Да не би да ги изгарят след сезонаmortigur написа:... Това са "трудови книжки", които имат отношение към социалното осигуряване. Нормално е да ги има, след като няма електронна система и регистър.

- mortigur
- Обратна връзка:
Не съм ли написал електронна ..... ако съм забравил поправям се моля.....ZanzibarHero написа:Как да няма, нали всяка година се подава данъчна декларация. Да не би да ги изгарят след сезонаmortigur написа:... Това са "трудови книжки", които имат отношение към социалното осигуряване. Нормално е да ги има, след като няма електронна система и регистър.![]()
![]()
Taxation is theft.