Почасово заплащане в България - как го виждате това?

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
angelheart

Почасово заплащане в България - как го виждате това?

Мнение от angelheart »

http://www.dnes.bg/obshtestvo/2011/04/0 ... ane.115631
Едно "новаторско" предложение от страна на министЕра на труда.
Най-големите разочарования в живота са победите. От тях няма полза.
Аватар
mufc

Re: Почасово заплащане в България - как го виждате това?

Мнение от mufc »

В статията липсват "високите" ставки, които ще се получат за час работа :D
Аватар
angelheart

Мнение от angelheart »

Липсват, защото става дума за проект в начален стадий. За мен обаче си остана неизяснен въпроса защо в коментарите към статийката толкова малко хора са изразили мнение по един въпрос от такава важност.
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

angelheart
И хората са доста обезверени и не ги взимат много сериозно тези планове.
Аватар
aligator

Мнение от aligator »

Дано да не стане.То и сега хората взимат по 300 лв заплата,па като въведат почасовото плащане,нашия чорбаджия няма да се поколебае да изисква от работника за 4 часа да му върши работа за 8.Тук го виждам наживо това и изобщо не съм възхитен от въртелите които стават посредством този инструмент - почасово плащане.Тук 2 часа,там 4,на трето място 12 на веднъж -това не си е работа.В никакъв случай не е в полза на работника.Това е моето мнение.Па в България как ще му намерят начина да го полват този инструмент работодателите - не ми се мисли.Дано да не развържат по този начин още повече ръцете на и без това безскруполните работодатели.Пък за отчитане на осигуровки и данъци -там пък какви шмекери-мекери ще стават -още повече ми се замайва главата.Ти ще работиш 8 часа,шефа щи пише 1 -мани,мани.Дано да не стане!
Документи Виена 07.05.2007
Интервю 27.05.2008
Документи Букурещ 29.05.2008
Покана Визи 02.10.2008
Визи 24.10.2008
Пътуване 31.10.2008
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Алигатор и аз имам подобни опасения, въпреки че тук казват че така работника щял да получава повече и безработицата щяла да падне.
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

aligator написа:Ти ще работиш 8 часа,шефа щи пише 1 -мани,мани.Дано да не стане!
Ами нали и сега така е модата - само дето "дискаунта" е върху месечната заплата... и работника обикновено май няма нищо против.

Аз нямах представа, че почасовото плащане тепърва ще се въвежда в България, но пък аз последно там съм работил като тийнейджър на Златните. Ама мене и други неща ме озадачават - например прословутите "работни книжки", които освен в нацистка Германия и соцлагера май никой друг не е ползвал.
Аватар
mortigur
Обратна връзка:

Мнение от mortigur »

Marto написа:
aligator написа:Ти ще работиш 8 часа,шефа щи пише 1 -мани,мани.Дано да не стане!
Ами нали и сега така е модата - само дето "дискаунта" е върху месечната заплата... и работника обикновено май няма нищо против.

Аз нямах представа, че почасовото плащане тепърва ще се въвежда в България, но пък аз последно там съм работил като тийнейджър на Златните. Ама мене и други неща ме озадачават - например прословутите "работни книжки", които освен в нацистка Германия и соцлагера май никой друг не е ползвал.
Това са "трудови книжки", които имат отношение към социалното осигуряване. Нормално е да ги има, след като няма електронна система и регистър.
Taxation is theft.
Аватар
azzura

Мнение от azzura »

Идеята е за всеки бранш да има минимална часова ставка, както е в момента с основните заплати за всяка длъжност.Ако го измислят както трябва, няма да навреди според мен, пък и ще може да се работи допълнително съвсем законно и с ясната представа какво можеш да очакваш като заплащане.Надявам се, това да помогне да се спре с порочната практика да работиш 8 часа, а да те осигуряват на 4.
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
angelheart

Мнение от angelheart »

azzura написа:Идеята е за всеки бранш да има минимална часова ставка, както е в момента с основните заплати за всяка длъжност.Ако го измислят както трябва, няма да навреди според мен, пък и ще може да се работи допълнително съвсем законно и с ясната представа какво можеш да очакваш като заплащане.Надявам се, това да помогне да се спре с порочната практика да работиш 8 часа, а да те осигуряват на 4.
Или да се водиш на 8-часов работен ден, а да се очаква "нормално" да поостанеш поне още час и нещо си след работно време, за да не правиш лошо впечатление как си тръгваш навреме.
Аватар
ZanzibarHero

Мнение от ZanzibarHero »

mortigur написа:... Това са "трудови книжки", които имат отношение към социалното осигуряване. Нормално е да ги има, след като няма електронна система и регистър.
Как да няма, нали всяка година се подава данъчна декларация. Да не би да ги изгарят след сезона :D :D :D
Аватар
mortigur
Обратна връзка:

Мнение от mortigur »

ZanzibarHero написа:
mortigur написа:... Това са "трудови книжки", които имат отношение към социалното осигуряване. Нормално е да ги има, след като няма електронна система и регистър.
Как да няма, нали всяка година се подава данъчна декларация. Да не би да ги изгарят след сезона :D :D :D
Не съм ли написал електронна ..... ако съм забравил поправям се моля.....
Taxation is theft.
Публикувай отговор