Пристигане септември?
-
Пристигане септември?
Здравейте. Бих искала да попитам дали според вас пристигане в Монреал в края на месец септември е подходящо време? В смисъл на климат, наличие на свободни (подходящи) квартири, работа? Благодаря за мнението ви.
-
Ние пристигнахме в Монреал по това време миналата година. Квартири имаше. След края на голямото местене - 10-15 дни около 1 юли се появяват оферти за жилища под наем с един месец без плащане на наем, с безплатно пренасяне от старото жилище ... Що се онася за работата, зависи какво търсите. А за климата, ако имате кола няма да усетите студа много много. Ако се налага да чакате автобуси по спирките сигурно е студено - до сега не ми се е налагало. Всъщност имам едно дебело яке с което ходя сутрин да запаля колата да се стопли вътре а после на училище по тениска. 

Октомври е топъл месец, но от средата на ноември температурите рязко падат и може да достигнат до -20, после декември е топъл, около -10, но в началото на януари обикновено започват студовете и продължават до края на февруари.
Намирането на работа зависи от късмета.
Намирането на работа зависи от късмета.
Сиренето е безплатно само в капана.
-
- Обратна връзка:
Аз лично обожавам есента в Монреал.
Както каза маус хладното идва после.
Аз съм без кола и чакам рейс за работа сурин и не е чак толкова фатално. Не е това което си представяте.
За работата изрови адреси на фирми където ще подаваш документи за да ги имаш готови. И тук като стъпиш директно да ги изпратиш.
Както каза маус хладното идва после.
Аз съм без кола и чакам рейс за работа сурин и не е чак толкова фатално. Не е това което си представяте.
За работата изрови адреси на фирми където ще подаваш документи за да ги имаш готови. И тук като стъпиш директно да ги изпратиш.
Е, това са били някакви единични случаи, не си мислете, че е практика. Но не е лошо като идея - ще се местя през септември и ще плащам 1 месец по-малко + безплатен транспорт. Според мен когато не е сезона за местене избора на квартири е доста ограничен.el Tabernaco написа:След края на голямото местене - 10-15 дни около 1 юли се появяват оферти за жилища под наем с един месец без плащане на наем, с безплатно пренасяне от старото жилище ...