Исландия или Канада

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Erika

Исландия или Канада

Мнение от Erika »

Здравейте на всички от форума!
Искам да ви попитам, ако трябваше да избирате между тези 2 държави-Исландия и Канада ,като начин на живот, работа, социализация кое бихте предпочели?? За Канада ни чака дълга процедура, а какви са изненадите,когато съпим на така дългоочакваната канадска земя- никой не знае. В Исландия наши познати могат да ни намерят работа. Нашите познати казват, че в Исландия е по-добре от Канада.(Исландия е на 1-во място по задоволство от живота, няма престъпност, висок стандарт на живот, много добро здравеопазване) единственото лошо нещо било белите нощи..това определят като лошо. А да ми кажете нещо повече за Канада?? Ще се радвам да споделите и хубави и лоши неща.
Не знам кой път да изберем?!(но със сигурност не в България)
Благодаря
Dessita

Мнение от Dessita »

Това е почти като отговор на въпроса - АНГЛИЙСКИ ИЛИ ФРЕНСКИ! Аз не заменям френския за нищо на света, затова избрах Френска Канада! Зависи кой език ще поставиш на първо място! Един приятел пък казва - "Не е важно къде се събуждаш, важното е че си жив! "Има и много-много други доводи на тема защо избрах Канада ....Чети и избери!!!!
В очакване на Годо...
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

Ами че пробвай първо на едното ,като не ти хареса отивай на другото място. Пък и вие си знаете познатите, какво им харесва и какво не и щом казват че е хубаво в Исландия би трябвало да си направите някои изводи от това им мнение. Ама ги правете внимателно... С едно на ум :wink:
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Erika

Мнение от Erika »

Благодаря Десита!
Наистина е така! Но не мога да намеря много инфо за Исландия, има форуми на руски, докато за Канада има толкова желаещи:) А същевременно и много мрънкащи хора. Като кацнат на канадска земя и мине известно време започват да се оплакват, да мрънкат.. дори българите навсякъде вместо да си помагат се хулят. Но това е друга тема
Ще се радвам, ако някой се включи с повече инфо!
smotan

Мнение от smotan »

Исландия е едно чудесно място за екскурзия, но не съм сигурна дали бих искала да живея там.
Стандартът на живот е супер висок, спомням си, че платих около 10 евро за сандвич и 4 за кафе в най-обикновена закусвалня.
От друга страна, парното им знам, че е безплатно. Обаче за мен е много студено там, август умрях от студ и притичвахме от кафе на кафе, навлечени със всички възможни пуловери, жилетки и якета. В същото време исландките си шляпаха по джапанки и къси поли...
Това е доста интересна и странна страна, супер различна от всичко останало, няма много зеленина, по-скоро лунен пейзаж...
Но пък ако ти предлагат работа заминавай...със сигурност ще е по-интересно от Бг а и като решиш за Канада няма да се притесняваш за пари...Успех!

Oбаче и доста самоубийства ставали там...
Последно промяна от smotan на Пет Сеп 21, 2007 10:17 am, променено общо 1 път.
kapitanovn
Обратна връзка:

Мнение от kapitanovn »

Здрасти!
Всичкото инфо дето го имам е от един приятел дето беше там за малко и от разни "изрезки" та нямам претенции за достоверност. И все пак излиза, че Исландия е с най-висок стандарт от северните страни (а те са си бая развити!). Много е важен и езиковият въпрос - само с английски уж навсякъде става ама не съвсем. Твоите хора са тези, от които трябва да искаш истинско инфо, щото съм чувал и истории от сорта, че там през зимата пълния работен ден е шест часа, а колко е вярно...А иначе въпросния приятел казва, че там е мега страхотно (димек има си държавност с всичките и отговорности към данъкоплатеца)! Е да, ама нещата са различни като си някъде за месец, два :roll:
Аватар
BaDkO

Мнение от BaDkO »

Smotan, парното сигур е безплатно, щото се използва геотермална енергия - топлят се от гейзерите, сакън да не изригват само за красота.
Ама ти кажи колко струва бирата в кръчмите - мен това наистина ме стресна!
Dessita

Мнение от Dessita »

" А същевременно и много мрънкащи хора"
Не!Не!Не! Тук в България мрънкащите са навсякъде и във всичко, а там в Канада е въпрос на изява на възможности и късмет!
В очакване на Годо...
Erika

Мнение от Erika »

Ей ,супер сте! Благодаря ви за отговорите. Там наистина е много висок стандарта, но няма безработица, а заплатите са над 2000 евро минималната.
Искам да знам дали така е в Канада. Моите познати не се оплакват от живота в Исландия..дори като разбраха, че имаме намерение за Канада ни казаха, че в Исландия е по-добре за развитие. Може би въпрос на преуспяване?! Незнам. В Исландия не се чака например за място в детската градина, почти всички карат нови коли, лесно дават кредитиза жилище кола..само с лична карта.Та това е смешно.Парното наистина е безплатно,защото се топлят от гейзери. Като чета за Канада-за здравеопазването направо ми настръхват косите:) А незнам доколко е вярно или са нечии преувеличения...ами местата в детските градини,ами избора на личен лекар..било много трудно в Канада...
Ще се радвам и други да се включат!
Аватар
analgin
.

Мнение от analgin »

Каква ви е квалификацията и какви езици знаете (писмено и говоримо)?
Това са първите въпроси на които трябва да си отговорите преди да вземете решение дали да си напуснете Родината :idea:
Когато си добре квалифициран и хората могат да комуникират с теб, успеха е ГАРАНТИРАН 100% на всяка точка по света.
Аз също не се оплаквам от живота си в Квебек ( Квебек не е Канада :idea: ) , но улисани в работата си пропуснахме да научим децата си на български език. Всичко на този свят си има своята цена която рано или късно се заплаща.:metro:
IFF

Мнение от IFF »

.
Последно промяна от IFF на Чет Ное 25, 2010 1:27 pm, променено общо 1 път.
Аватар
estoyanova
Обратна връзка:

Мнение от estoyanova »

В този ред на мисли ние пък сме пред дилема Ирландия или Канада.Имаме покана за интервю ноември,но сме с много малко бебе на 1 месец и дакато станат нещата ще се проточи към май ,а и процедурата за Канада гълта много пари.Отделно според мен не е ясно тази зама кой и как ще оцелее.Проблемите са доста във всяко едно отношение и е въпрос на спешно оцеляване.
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ-ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ
Аватар
bucca

Мнение от bucca »

Здравей! Белите нощни са нещо много гадно според мен - супер неестествено е да е светло в 3 през нощта (била съм в такава страна), а през зимата пък ще е невероятна тъмнина! Точно затова работният им ден сигурно е 6 часа. Аз лично не бих могла да живея на такова място.
"I'll think of it all tomorrow. After all, tomorrow is another day."
Аватар
analgin
.

Мнение от analgin »

estoyanova написа:В този ред на мисли ние пък сме пред дилема Ирландия или Канада.Имаме покана за интервю ноември,но сме с много малко бебе на 1 месец и дакато станат нещата ще се проточи към май ,а и процедурата за Канада гълта много пари.Отделно според мен не е ясно тази зама кой и как ще оцелее.Проблемите са доста във всяко едно отношение и е въпрос на спешно оцеляване.
Идвайте в Квебек с уелфера ще оцелете това е масова практика :lol:
ПП
Погледнах, че профила ти във форума е 2003 год. - явно голямо чудене си се чудила :idea:
Аз на твое място бих си стоял в България.
Аватар
estoyanova
Обратна връзка:

Мнение от estoyanova »

Не си прав!Имам отказ по федералната и кандидатстваме сега за Квебек.Проблемът не е за чуденето,а в разстоянията все пак тук оставяме родители.Когато си на 33 мислиш по друг начин.
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ-ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ
Публикувай отговор