образование

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
s130437

образование

Мнение от s130437 »

Здравейте.
Имам проблем ако може някои да ми помогне с мнението си.
С жена от сме в самото начало на процедурата и незнаем кои от нас да е водештия кандидат. Ние сма младо семейство с малко дете. Жена ми е помощник фармацевт, с висшо образование но е степен специалист, защото е завършила колеж, където се учи 3год. Фармацията в Квебек го дават само университетско образование. Аз не работя по спициалността си и не хващам никакви точки. Ако някои може да ни помогне със савет дали ще признаят образованието на жена ми. Благотря предварително.
Dessita

мое мнение

Мнение от Dessita »

Аз имам три дипломи за више образование - СУ магистър, ВТУ бакалавър и колеж. На интервюто обърнаха внимание само на Колежанската. Дано някой ти пусне линк с Liste des domaines de formation de 2006 и точките, не помня къде беше, ако ли не - имам го сканиран - дай си мейл по ЛС-то ми и ще ти го пратя!
Последно промяна от Dessita на Вто Юни 05, 2007 11:05 am, променено общо 1 път.
В очакване на Годо...
Аватар
мравката Z

Мнение от мравката Z »

Ние сме независими, защото нищо не зависи от нас!
s130437

Мнение от s130437 »

Марси за бързите отговори, но можеби не съм бил разбран. Жена ми е завършила колеж и е ПОМОЩНИК фармацевт т.е. учи се три години. Дори и в европейския съюз такава специалност няма, там има само фармацевт и се учи 4 год или 5 не съм сигурен. В таблиците за Канада фармацевтите са в графата за университетско образование, а при колежите я няма неината специалност. Т.е. тук тя е завършила колеж(3 год. учи) а в таблиците искат неината специалност да е от университет. В БГ фармацевтите завършили Мед. Университете са Магистри фармацевти. Така се получава разлика между тяхното и нашето образование и за това незнаем дали ще и признаят специалността.
Моля ако някои е наясно да ни просветли ако може
Аватар
petiov
Обратна връзка:

Мнение от petiov »

Съпругата ми също е със медицински колеж и на интервюто ни се наложи да обясняваме,че това не е средно образование, защото те знаят само бакалавър и магистър.Не са и чували за специалист.След обясненията на съпругата ми интервюиращата мисля ни разбра и си въведе данните в компютъра,но незнам дали го е признала.Не се напъвахме особено понеже аз бях титуляра.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Никой, никъде и нищо не иска, s130437, просто има определени критеии за селекция и таблици за приравняване на критериите. Имам предвид конкретно въпросите с образованията.
Та в една такава сравнителна таблица, озаглавена TABLEAU COMPARATIF DES DIPLÔMES BULGARES са залегнали нашенските дипломи за полувисше образование. При това се прави разграничение между получените преди 1985 г. (2 г. следване) и след това (3 г. следване). Та във вашия случай дипломата на съпругата ти от колежа съответства на Diplôme d'études postsecondaires (3 ans) по стандартите на Квебек. И с това наименование следва да влизате във всяка една друга таблица или какъвто и да е документ, в който става дума за вида на дипломата или образованието й.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Публикувай отговор