The Live-in caregiver program?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
chili

The Live-in caregiver program?

Мнение от chili »

Ima li niakoi informaciia za tozi tip dostxp do Canada?
http://www.cic.gc.ca/english/pub/caregiver/index.html
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Re: The Live-in caregiver program?

Мнение от KolioBalkanski »

chili написа:Ima li niakoi informaciia za tozi tip dostxp do Canada?
http://www.cic.gc.ca/english/pub/caregiver/index.html
vidiah che nikoi ne ti e otgovoril
imashe mnogo filipinki i tn po edno vreme s taia programa
naposledak ne sam chuval za nikoi
kakva informacia poveche ot tazi na websit-a te interesuva?
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
bp_de

Мнение от bp_de »

Az imam - znam baq nesta - no wse pak moqta Info e ot predi 5 godini-togawa sestra mi zamina po toq na4in w Ca.
Oba4e oste ot sega da ti kaja- teoreti4no programata e za wsi4ki - oba4e realen schans imat gospojizi -ot 18 - do kam 25- 27 godini.
Така 4е ако не си в тая категория - откайи се.
bp_de

Мнение от bp_de »

Az imam - znam baq nesta - no wse pak moqta Info e ot predi 5 godini-togawa sestra mi zamina po toq na4in w Ca.
Oba4e oste ot sega da ti kaja- teoreti4no programata e za wsi4ki - oba4e realen schans imat gospojizi -ot 18 - do kam 25- 27 godini.
Така 4е ако не си в тая категория - откайи се.
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Abe, ne e mnogo lesno da se vleze may po taya programa, no yavno ima i takiva hora. Az se zapoznah s edna slovachka deto e vlyazla kato live-in-caregiver.
V Toronto ima edna firma www.soscanada.ca i te se zanimavat s namirane na rabota za live-in-caregivers. Edna poznata beshe kandidatstvala ot bg, ama taka i ne y nameriha rabota.
Ne e lesno, no moje bi ne e nevazmojno da se polzva taya programa.
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
rath

zasto takiva mashinatzii?

Мнение от rath »

zasto vse se machite da pravite kakvi li ne mashinatzii, ami ne vzemete da si kandidatstvate kato horata i niama problemi?
chili

Мнение от chili »

Blagodaria na vsichki, koito mi otgovoriha.
Vxprosite mi sa svxrzani predimno s "klopkite" v programata:naprimer vxzmojno e mestorabotata da se namira v niakakvi divi teritorii, ot koito ne mojesh da se razvivash(uchish i t.n). Iskam da razbera dali programata e svxrzana samo s griji za malki deca ili ima i za vxzrastni hora. I izobshto, zashto , struva mi se, tozi nachin e e slabo populiaren.
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Kakvi divi terotirii be, my friend? to tam hora nyama pochti, ta kamo li live-in-caregivers da se trsyat tam. Rabotata e obiknoveno v golemite gradove. Trsyat se ne samo za deca podobni hora, no i za invalidi i vazrastni, no problemat e, che e trudno da se pochne takava rabota, zashtoto iskat dobri preporaki. Tazi programa e po-populyarna sred aziatcite, otkolkoto sred iztochnoevropeycite. Kefyat i se hora s po-nisko obrazovanie, koito ne mogat da vlyuazat v Canada po drug nachin. No, i tova e variant, ako nyama drug, moje da se opita. Ama, az bih te posavetval kato Rath da opitash predi tova drugite varianti za imigraciya.
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
chili

Мнение от chili »

Ne znam zashto ste tolkova protiv tazi programa, ne razbiram. Struva mi se, che e dobxr variant za bxrzo vlizane v stranata, ili ne e ?
Tova, koeto me plashi v kanalniia red e dxlgoto chakane, no moje i da ne sxm prava.
Vsxshtnost v info-to nikxde ne stavat iasni srokovete za izdavane na viza i t.n.
P.S: Ima li znachenie, che si s visshe, kato triabva da si douchvash, imam predvid, zabelejkata, che tazi programa ia izbirali hora s po-nisko obrazovanie.
Chakam oshte mneniia:)
bp_de

Мнение от bp_de »

chili
zna4i 1 mnogo mi e neqsno kato imasch Wische obrazuwnie -zasto se napawasch po taq programa?
towa e po slovniq pat kam Kanada.
Nakratko ste ti obqsnq az kakwo znam:
Zna4i kandidata za Live-in... si namira sam rabotodatel -zna4i tuk ima 2 patq - deistwasch sama ili pak ima takiwa agenzii w Kanada.
zna4i agenziite -izkarwat kinti ot towa 4e ti namirat rabotodatel i sa zainteresowani. ako gi polzwasch - sawet - po zakon ot rabototarsestiq e zabraneno da wzimat pari-mogat samo ot rabotodatelq.
Az togawa pisax -(togawa sestrata besche zle s Engl. ) na okolo 20 agenzii- samo 2 otgoworixa 4e se interesuwat - a dobre si
spomnqm 4e 3 tata koqto otgowori -nqkade ot Ontario - kaza 4e naemaneto na 4uvdenzi e NEWAZMOVNO.
Tiq ot agenziite iskat kakwi li ne preporaki i swidetelstwa - stoto posle ako se okaje 4e se izdanisch - te go otnasqt a i pari trqbwa da wrastat.
Kato si namerisch rabotodatel -podpiswasch dogowor s nego - MINIMALNO 1 godina taka pische w zakona (pone w toq deto go4etox 1997)
i s toq dogowor twoq rabotodatel otiwa w HRDC i ot tam mu dawat razreschenie ( srawnitelno trudno-poprinzip wsi4ko zawisi ot rabotodatelq -kolko e nastoqtelen i taka natataka )
Ako mu dadat razreschenie -to towa e ednopismo itoi tigo prasta i ti s nego podwasch doc za rabotna wisa.
Po prinzip tiq ot HRDC trqbwa da izpratqt i kopie w posolstwoto -w slu4aq w Bukurest.
99,9% ste trqbwa da idesch na interwiu w posolstwoto - edno wreme az predrujawax sestra mi do Belgrad.
Spomnqm si 4e toq den bqxme okolo 20 4oweka ot Bg- za drugite ne pomnq we4e koi za kakwa wisa e kandidatstwal ama toq den
samo na sestra mi ne i otkazaxa direktno- wna wsi4ki ostanali imasche kategori4en otkaz.
Ot razgowori s sestrata - nakratko-mnogo zawisi w kakwo semeistwo ste popadnesch i kade i taka natataka.tq se besche zapoznala s oste 10 takiwa kato neq -germanki , uskini , ot 4exiq i drugi - i 95 % ot mneniqta na momi4etata sa 4e si kaji re4i bql rob.
dano da sam ti bil polezen.
ako pak ste se zaxwastasch - uspex .
Заключено