Има ли желаещи да помогнат?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
alkaponbg

Има ли желаещи да помогнат?

Мнение от alkaponbg »

Обръщам се към тези които вече са в Канада, и по-точно в провинция Квебек, надявам се някой да откликне на молбата ми. Имам голяма нужда от декларация от приятел в Квебек, просто с новата промяна в условията за емиграция положението с точките стана критично :? , и се нуждаем от всяка една точка, която може да се окаже безценна за успешно минаване на интервюто през месец декември. Ако някой реши да откликне на молбата ми, моля да ми пише на лични.
Благодаря ви.
Ако не опиташ, винаги ще съжаляваш...
И сега съжалавам...че не го направих по-рано :)
Аватар
toro40
Обратна връзка:

Мнение от toro40 »

Много желаещи има сигурно, ама май никой няма да ти помогне. И аз сам пускал подобни теми, дори имах приятел с който се бяхме оговорили още преди да замине, а като замина искаше да ми прател E-mail че ми бил приятел. Сигурно е заради 10 CAD за таксата за заверката на Декларацията D-13, или заради ... незнам.
Но въпреки всичко намерихме приятели които ни пратиха декларация, ОГРОМНИ БЛАГОДАРНОСТИ НА ТЯХ.

Дано alkaponbg да се намерят добри хора и да откликнат, найстена 1 точка, но само заради собственото успокоение си струва и си е едно малко "+" все пак.

Късмет на интервюто, ние малко по рано ще сме на ринга да се борим с Кака Линда :wink:
19.05.2009 - DCS Vienne-за 2ри път
04.06.2009 - Accusé de réception
30.07.2009 - CSQ - без интервю
02.02.2010 - Документи Букурещ
22.02.2010 - Баркодове
17.03.2010 - Формуляри Медицински
=======
Светльо, Вики, Кари и Емо
Варна
Аватар
Welder

Мнение от Welder »

Ако ше те оценяват по новата система, за какво ти е декларация от приятел? Все пак по новите правила ти дават точки само за тесен кръг от роднини.
mikemastercorp
Обратна връзка:

Мнение от mikemastercorp »

alkaponbg, не знам дали това ще те окуражи, но на нас ни дадоха точката за приятел без да сме им показали такава декларация, тъй като в списъка с документите който ни пратиха и трябваше да имаме всичките по опис отсъстваше такава. Когато Мадам Орнер ме попита за приятел, аз и споменах, че имам такава, казах и къде живее и какво работи, но като ми поиска декларация, и казах, че нямаме, тъй като никой не ни е поискал такава. Тя се съгласи и си писа точката :))

Ест. при всеки е персонално, но мисля, че най-важното е френските точки да вземеш и онези за личностната оценка :) Хареса ли те/ви, няма да имаш нужда от тази бележка.

Но разбира се, ако някой се отзове, винаги е по-добре да го имаш и да не ти го поискат пред варианта да го нямаш а да ти го търсят. Аз преди да отида на интервюто си разпечатах обяви за работа поне 10 листа, и познай.. Върнах си ги без да ми ги поиска и да ги види дори..
Но карай, важно е последното решение, което ти желая да е : Vous etes accepte!
Az znam che ti znaesh che az znam :)
alkaponbg

Мнение от alkaponbg »

Първо няма да ме оценяват по новата система, а по старата, само списъците на професиите ще са новите, така че декларацията си остава.
Иначе и аз писах на приатели в Монреал, с тях разговарях лятото като си бяха в България, и уж нямаше проблеми, а сега като им пратих декларацията и ми пратиха писмо, че като отишли да я заверяват и им казали, че с тази декларация се задължавали да ме издържат 6 месеца след евентуалното ми пристигане в Канада. Направо паднах от коня!?!? Къде го прочетоха това, просто не знам, по скоро никъде не са ходили, ами сами са си въобразили тази глупост, отделно заради таксата от 5-10 $ за заверката... Абе, нямам думи, както и да е, свързах се с друг приятел който "познавам" единствено от интернет, и все пак човека откликна, но за жалсот не е от провинция Квебек и не върши работа... Затова силно се надявам някой да откликне, а ако е за 10$ съм готов да ги пратя по paypal ако има възможност да ги получи...
Ако не опиташ, винаги ще съжаляваш...
И сега съжалавам...че не го направих по-рано :)
DEAS

Мнение от DEAS »

az sum v sa6tata situacia znam 4e niama da te uspokoi fakta 4e ne si edinstven na kogoto priatelite mu otkazvat deklaracia v poslednia moment no C`EST LA VIE :D :smokin:
DSC-31.03.2006
Accuse de reseption-19.04.2006
Интервю-27.11.2006 15.00h-neuspe6no
Заключено