Въпрос за стажа

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
polinpo

Въпрос за стажа

Мнение от polinpo »

Привет на всички искам да попитам може ли да докажа стажа си само със справка от НОИ без да си снимам трудовата книжка.Справката трябва ли да бъде с някакви допълнителни печати ?Трудовата ми книжка е при работодателя и дълбоко се съмнявам че ще ми я даде без това да има някакви последици, затова търся някакъв друг вариант.
Аватар
oganche

Re: Въпрос за стажа

Мнение от oganche »

polinpo написа:Трудовата ми книжка е при работодателя и дълбоко се съмнявам че ще ми я даде без това да има някакви последици, затова търся някакъв друг вариант.
Имаш право да си поискаш трудовата книжка без да даваш обяснения. И моята беше при работодателя. Отидох, поисках я, дадоха ми я. Видях, че имам дата и длъжност при постъпване на работа без подпис и печат. Отидох и си поисках подпис и печат директно при шефката. Тя без нито един въпрос ми разписа и подпечата и сама каза "да си всичко в изправност"!
Работодателя няма право да ти прибира книжката. И не си длъжен да даваш обяснение. И с нищо не мигат да те заподозрят. С усмивка има кажи, че искаш да си при тебе, при всичките ти документи и точка. Айде успех!
Докато се усмихнеш...се озъбиш!
amko

Мнение от amko »

Друга идея, ако са много настоятелни да разберат защо си искаш книжката - ще теглиш кредит и в еди-коя си банка искат да видят и трудовата книжка. Разбира се, всичко трябва да е попълнено - преназначаване, промяна на заплатата и т.н., ако има. Oganche е абсолютно права, трудовата книжка стои в служителя, който я предава на работодателя за нанасяне на промени.
Аватар
ivanko13
Модератор

Re: Въпрос за стажа

Мнение от ivanko13 »

polinpo написа:Трудовата ми книжка е при работодателя и дълбоко се съмнявам че ще ми я даде без това да има някакви последици, затова търся някакъв друг вариант.
Градски, няма ли ТРЗ и ЛС във вашата фирма да си поискаш книжката направо от тях и да не се занимаваш с шефа.
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
polinpo

Мнение от polinpo »

Знам че трудовата книжка трябва да стои при мен но аз просто питам за друг вариант .но ако няма ще си я искам пък кавото ще да става. Освен това моят мъж е сервитьор и работи 3 години в едно заведение на някакъв договор и през цялото време е освобождаван и отново назначаван много пъти и почти цялата му книжка е изписана . Сега работи в друго заведение и има нова книжка и се притеснявам дали няма да е проблем.
ronni
Обратна връзка:

Мнение от ronni »

може само с документа от НОИ - хем и по практично е
превежда се само 1 страница вместо поне 5-6 в някои случай тези дето сме работили при хипер инфлацията и по доста повече :)
нямах никакъв проблем -
спокойно
"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854
ronni
Обратна връзка:

Мнение от ronni »

но и за бележката от НОи ще ти трябва трудова книжка - поне преди 2 години беше така и УП - Обр. не знам кои си
п.с имаше тема скоро по този въпрос потърси я
"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854
Аватар
zaia
Обратна връзка:

Мнение от zaia »

Да, така е - трябва да им занесеш трудовата книжка, даже мисля, че тя оставаше в НОИ докато издадат справката. Плюс УП-3, което вашето ТРЗ, или каквото там имате във фирмата, попълва.
Заключено