Въпрос за стажа
Въпрос за стажа
Привет на всички искам да попитам може ли да докажа стажа си само със справка от НОИ без да си снимам трудовата книжка.Справката трябва ли да бъде с някакви допълнителни печати ?Трудовата ми книжка е при работодателя и дълбоко се съмнявам че ще ми я даде без това да има някакви последици, затова търся някакъв друг вариант.
Re: Въпрос за стажа
Имаш право да си поискаш трудовата книжка без да даваш обяснения. И моята беше при работодателя. Отидох, поисках я, дадоха ми я. Видях, че имам дата и длъжност при постъпване на работа без подпис и печат. Отидох и си поисках подпис и печат директно при шефката. Тя без нито един въпрос ми разписа и подпечата и сама каза "да си всичко в изправност"!polinpo написа:Трудовата ми книжка е при работодателя и дълбоко се съмнявам че ще ми я даде без това да има някакви последици, затова търся някакъв друг вариант.
Работодателя няма право да ти прибира книжката. И не си длъжен да даваш обяснение. И с нищо не мигат да те заподозрят. С усмивка има кажи, че искаш да си при тебе, при всичките ти документи и точка. Айде успех!
Докато се усмихнеш...се озъбиш!
Друга идея, ако са много настоятелни да разберат защо си искаш книжката - ще теглиш кредит и в еди-коя си банка искат да видят и трудовата книжка. Разбира се, всичко трябва да е попълнено - преназначаване, промяна на заплатата и т.н., ако има. Oganche е абсолютно права, трудовата книжка стои в служителя, който я предава на работодателя за нанасяне на промени.
Re: Въпрос за стажа
Градски, няма ли ТРЗ и ЛС във вашата фирма да си поискаш книжката направо от тях и да не се занимаваш с шефа.polinpo написа:Трудовата ми книжка е при работодателя и дълбоко се съмнявам че ще ми я даде без това да има някакви последици, затова търся някакъв друг вариант.
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Знам че трудовата книжка трябва да стои при мен но аз просто питам за друг вариант .но ако няма ще си я искам пък кавото ще да става. Освен това моят мъж е сервитьор и работи 3 години в едно заведение на някакъв договор и през цялото време е освобождаван и отново назначаван много пъти и почти цялата му книжка е изписана . Сега работи в друго заведение и има нова книжка и се притеснявам дали няма да е проблем.
-
- Обратна връзка:
може само с документа от НОИ - хем и по практично е
превежда се само 1 страница вместо поне 5-6 в някои случай тези дето сме работили при хипер инфлацията и по доста повече
нямах никакъв проблем -
спокойно
превежда се само 1 страница вместо поне 5-6 в някои случай тези дето сме работили при хипер инфлацията и по доста повече

нямах никакъв проблем -
спокойно
"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854
L. Pasteur, 1854