Търсена професия

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
renata12

Търсена професия

Мнение от renata12 »

Здравейте на всички.
Имам следното питане към всички минали вече през "големия зор". Аз ще съм главния кандидат , но мъжът ми има диплома за шлосер-монтьор и заварчик и от 1.6год. упражнява тази прфесия. Та ..питането ми е : трябва ли да попълвам за него отделна декларация за тази професия -защото , ако не се бъркам разбирасе, тя е търсена в Канада ..или се бъркам. :shock:
plucky

Мнение от plucky »

Не разбирам за коя декларация питаш.
Аватар
zaia
Обратна връзка:

Мнение от zaia »

Няма специална декларация, която да се попълва ако професията е от търсените. Ако, обаче, е регулирана от професионален ордер, си има отделна декларация, която се попълва. Опитвах се оттук да намеря списък с регулираните професии, но не успявам..
( http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... tions.html )
St1

Търсена професия

Мнение от St1 »

Какъв е точно въпросът?

Ако е да прескочите бариерата и да дойдете в Канада, трябва да пишете професия, която Ви носи повече точки (съответно да попада в списъка на търсените професии). Разбира се трябва Ви документ че сте я завършили и сте я практикували.
А като дойдете в Канада нещата са съвсем други - дори и да имате подобна професия, тя не Ви гарантира работа. Просто си търсите и всичко зависи от Вас и от търсенето и предлагането на пазара на труда. Има професии, за които трябва да сте член на дадена организация - например да сте електротехник в Квебек трябва да членувате в техия ордер - иначе нямате право въобще да я практикувате. Обикновено където парите са повечко (20 - 30 и повече долара на час) има доста бариери за новодошлите - просто тукашните си пазят хляба.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Леле, пак сме го ударили на теоретизиране.
renata12, бъркаш тотално и за двете неща. Нищо не трябва да попълваш тъй като професията на съпруга ти нито е регулирана от ордер, нито е в списъка с търсените професии.
Ако имаш предвид, че професията му може да се съотнесе с тази - Régleurs-conducteurs de machines-outils à commandes numériques (Machinistes d'usinage et d'outillage), която е единствената с изискващо се средно специално образование, то грешиш. В това може да се убедиш като разгледаш CNP и по-конкретно това - 7231 Machinistes et vérificateurs/vérificatrices d'usinage et d'outillage. Защото професията "шлосер-монтьор" спада към групата професии 9511 Opérateurs/opératrices de machines d'usinage, които не са сред търсените.
И не бъркайте изказвания на познати от типа: "Такива и такива професии се търсят в Канада" с официалния списък с търсените професии. Там на място работодателите може да дават мило и драго за шлосери, но професията не се оценява като търсена от Министерството по имиграцията.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
George

Мнение от George »

Íàèñòèíà Linko å ïðàâ ÷å íå òðÿáâà äà ñå ãîâîðè íàèçóñò à äà ñå òúðñè èíôîðìàöèÿ îò îôèöèàëíèòå ìåñòà è äà ñå ÷åòå âíèìàòåëíî âúïðåêè ÷å íà ìíîãî îò íàñ íè ñå èñêà äà èìàìå ìíîãî àêòèâè ïðè èìèãðèðàíåòî â Êàíàäà è â ñàìàòà ñòðàíà
renata12

HI

Мнение от renata12 »

Thanks Linko, i na vsicki ostanali. Malko po malko se orientirah vece. Shte me proshtavate za ne mnogo iasnite i tocni vuprosi...ama :D
Заключено