vapros za Funds

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
nasko_1983

vapros za Funds

Мнение от nasko_1983 »

Na men mi e rano o6te da podavam dokumenti,no razglejdaui dokumenti v cic.gc.ca vidiah,4e v Schedukle3(economic classes-federal skilled workers) pi6e:

10.Funds
Amount of unencumbered transferable and available fundss you have in Canadian dollars-.....
Na stranica A-4 ot instrukciite(skilled workers-Bucharest)
t.11 pi6e:
Provide proof of unencumbered and readily transferable funds in a conv ertible currency available for settlement in Canada
-current bank certification letter,or
-evidence of savings balance,or
-fixed or time deposit statements

Vaprosa mi e kakvo to4no da se pi6e v slu4aq po tochka 10.funds,sled kato 4ovek niama nikakvi nali4ni spestiavania?
Moje li da se poso4i sima(naprimer 5000 cad),bez realno da se izpra6ta dokazatelstvo za tova,razpolagame s neq?
Predpolagam,4e ima hora,koito sa6to sa niamali sredstvata v nali4nost,no sa podali dokumentite i v posledstvie sa bili odobreni.Vaprosa e kak to4no sa procedirali v slu4aq?
6te bada blaghodaren an otzovalite se na moq vapros.
Аватар
Koko

Re: vapros za Funds

Мнение от Koko »

nasko_1983 написа: -evidence of savings balance,or
Взимат се пари назаем, вкарват се за няколко дена в банка, взема се банково извлечение посочващо че имаш пари, след което парите се връщат на този от който си ги взел.
Когато обаче дойде време да заминаваш, ако нямаш поне известна сума пари за в началото, ще ти е много трудно.
Да не говорим че може да имаш проблеми с имиграционните ако не можеш да докажеш че разполагаш с изискваните средства към момента на пристигане в Канада. Може да видиш темата за върнатия от летището заради недостатъчно пари във форума за Квебек.
Заключено