IELTS

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Luba
Обратна връзка:

IELTS

Мнение от Luba »

Zdraveite!
Kazvam se Luba i bih iskala da vi popitam koga tochno trqbva da se izpratqt rezultatite ot izdarjan IELTS.Chetoh mnogo mneniq po vaprosa, no ne uspqh da se orientiram dali trqbva da izpratq rezultata s parvite si documenti ili tova moje da stane v posledstvie.
Blagodarq predvaritelno.
Uspeh na vsichki :lol:
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

Ако резултатите ти са добри, най-добре е да ги изпратиш в началото заедно с останалите документи. Колкото по пълен и по-добре подреден ти е пакетът с документи в началото, толкова по-бързо и безпроблемно ти минава процедурата. Всяко прибавяне на нови документи след като процедурата ти е започнала, забавя нещата.
Ако английскиият ти не е достатъчно добър и искаш, преди да се явиш на IELTS, да го учиш още, тогава може да пратиш резултатите и по-късно. Но да не е много по-късно, защото междувременно може да ти разгледат молбата и да ти откажат.
Аватар
Shtono
Обратна връзка:

Мнение от Shtono »

Когато си попълваш документа за явяване на IELTS в Британския съвет, в самия документ има има една графа в която се иска адрес на организация или учебно заведение където да се изпрати копие на изпитния резултат. И той съответно се изпраща служебно а не го пращаш ти!
Така че си пиши адреса на посолството и на immigration service и те ще им го пратят служебно. Ако вече си държала изпита и имаш получени резултати най-добре е да им пратиш нотариално заверено копие.
Успех :D
Бона

Мнение от Бона »

VanBC написа:Ако резултатите ти са добри, най-добре е да ги изпратиш в началото заедно с останалите документи.
Да, да, ама ако чакаш за интервю 3 години, а както знаем IELTS е с валидност за имиграция в Канада 1 година!?
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Бона написа:
VanBC написа:Ако резултатите ти са добри, най-добре е да ги изпратиш в началото заедно с останалите документи.
Да, да, ама ако чакаш за интервю 3 години, а както знаем IELTS е с валидност за имиграция в Канада 1 година!?
Защо ми се струва че ако имаш IELTS имаш добър шанс да те одобрят и без интервю, съответно и чакането би трябвало да е по-малко.
Аватар
Shtono
Обратна връзка:

Мнение от Shtono »

Koko написа:
Бона написа:
Защо ми се струва че ако имаш IELTS имаш добър шанс да те одобрят и без интервю, съответно и чакането би трябвало да е по-малко.
И аз си мисля че шансовете са по-големи с добър резултат на IELTS. Доколкото съм чувал, ако отговаряш на останалите условия и имаш над 6.5 на IELTS не ходиш на интервю.
elia73

Мнение от elia73 »

Ako moga i az da spodelia moia skromen opita za IELTS-a.
Kogato si pusnesh dokumentite moje da bade bez test, no v naj-kratak srok triabva da poluchat v posolstvoto rezultata direktno ot Britanskia savet. Ako ne - uchtivo shte badesh pomolen da go pratish i ti kazvat, 4e ako do 6 mes. ot datata na tova pismo ne go polu4at se s4ita, che niamash pove4e interes kam kandidaturata i gorish.
Kolkoto do mnenieto za notarialno zavereno kopie - v biuletina, koito prashtat pishe, 4e triabva da se prati original ot British Council.
Uspeh!
Бона

Мнение от Бона »

Shtono написа: И аз си мисля че шансовете са по-големи с добър резултат на IELTS. Доколкото съм чувал, ако отговаряш на останалите условия и имаш над 6.5 на IELTS не ходиш на интервю.
Едно от хубавите неща на новия закон за имиграция по федералната програма е стройната и опростена точкова система. За всяка от способностите - слушане, четене, писане и говорене по англииски се дават точки. Ако имаш на IELTS 5-6,99 ти се водят средни знания по езика и ти дават 2т за всяка от способностите, за които си получил тая оценка, а за банд 7 и над него на изпита ти дават 4 т. Като събереш тия точки и точките по още 5 критерия ще получиш бала си, който за момента трябва да е над 67 т за да се класираш.
Ако всички документи са достатъчни и достатъчно ясни за всеки един от тия критерии и имиграционния офицер няма въпроси по тях - минаваш без интервю. Но това трябва да го реши самия офицер, значи можеш само да се надяваш че ще минеш без интервю, без да си сигурен.
В процеса на чакане има няколко ключови дати Bring forward date - BFD и те показват кога им. офицер ще бъде `подсетен` да разгледа твоята работа.
Моята първа BFD беше на 28 мия месец след подаването на документите.
Е, от друга страна е вярно че по времето когато все още чакам се получи това затлачване и сменяне на правилата и че СIC се уплете като пате в калчища в собствените си неуредици и затова се получи това забавяне, та може би за новите кандидати нещата ще вземат да се подобряват, но кой знае...
Kali

Мнение от Kali »

Zdravei Bona,
Otkade imash tazi informatziia -bring forward date? И какво се случи след като минаха 28 месеца. Ние сме в системата от 02.2001 и досега - нищо - чакаме. Но доколкото знам все пак ще си минаваме по процедурата по която кандидатствахме преди 2 години, не по новата.
Е успешно приключване.
Кали
Бона

Мнение от Бона »

Виж http://www.caips.ca/ и http://caipsnotes.com/
Може да има и други.
Преди ставаше дума за тези неща във форума.
Това е твоето `досие` в CIC , но в него има доста съкращения и затова трябва някои специалист да ги разтълкува, а затова се плаща, е нее много... Горните страници на такива фирми. Но там е описано как можеш и сам да си ги вземеш тези неща
Аз чакам вече 37 месец ...
Закона по който ще бъдем оценявани ще е старият, поне така е казано...
Luba
Обратна връзка:

Мнение от Luba »

Blagodarq mnogo na vsichki:)
Informaciata ste mi bade polezna.Samo deto ne znaq kak ste dokaja,che nivoto mi na English e sastoto sled 3 godini :roll:
Qvno e,che tozi problem stoi zaradi bezumniq nachin na ocenqvane za immigration, ili po-skoro zaradi bezumno dalgite srokove v ochakvane na pokana za intervju.Tova naistina e edin omagiosan krag,v koito nikoi ne znae kak ste prikljuchat nestata.Jalko e,che sme q dokarali do tam da pozvolqvame da ni pravqt na maimuni, s nadejdata da izbqgame ot po-golemiq maimunarnik :(
Uspeh na vsichki i izvinete ako sam bila malko gruba!!
Leka
Заключено