Shtono написа:
И аз си мисля че шансовете са по-големи с добър резултат на IELTS. Доколкото съм чувал, ако отговаряш на останалите условия и имаш над 6.5 на IELTS не ходиш на интервю.
Едно от хубавите неща на новия закон за имиграция по федералната програма е стройната и опростена точкова система. За всяка от способностите - слушане, четене, писане и говорене по англииски се дават точки. Ако имаш на IELTS 5-6,99 ти се водят средни знания по езика и ти дават 2т за всяка от способностите, за които си получил тая оценка, а за банд 7 и над него на изпита ти дават 4 т. Като събереш тия точки и точките по още 5 критерия ще получиш бала си, който за момента трябва да е над 67 т за да се класираш.
Ако всички документи са достатъчни и достатъчно ясни за всеки един от тия критерии и имиграционния офицер няма въпроси по тях - минаваш без интервю. Но това трябва да го реши самия офицер, значи можеш само да се надяваш че ще минеш без интервю, без да си сигурен.
В процеса на чакане има няколко ключови дати Bring forward date - BFD и те показват кога им. офицер ще бъде `подсетен` да разгледа твоята работа.
Моята първа BFD беше на 28 мия месец след подаването на документите.
Е, от друга страна е вярно че по времето когато все още чакам се получи това затлачване и сменяне на правилата и че СIC се уплете като пате в калчища в собствените си неуредици и затова се получи това забавяне, та може би за новите кандидати нещата ще вземат да се подобряват, но кой знае...