Aз лично съм кандидатствала само за една административна работа. Не беше точно general administration, а по-скоро с финансова насоченост. Процедурата беше изключително бавна. За пет месеца минах три теста. Не се класирах за интервю. До колкото ми е известно не е невъзможно да си намериш подобна работа, дори шанса да те поканят на тест е доста по-голям от колкото в една обикновена фирма. Конкуренцията обаче е огромна, тъй като работата е добре платена и си добре защитен. Има много обяви, но повечето са за хора, които вече са в администрацията. За out of service са доста по-малко.
Колкото до живота тук - наемите се движат между 600-1200 за едностайни апартаменти в зависимост в коя част на града си. Китайците като конкуренция едва ли са по-различни от всеки друг имигрант. Обикновено неродените тук имат много силен акцент и английския не им е първа сила, но затова пък китайската общност си се поддържа. Обичат много да учат

. Аз лично смятам, че няма дискриминация на расова основа, а по-скоро от гледна точка на "имаш канадски опит или нямаш".
За българската общност не мога да генерализирам нещата. Имам познати, които са дошли точно след 1989 и други, които сега пристигат. До колкото знам има редовни сбирки на българската общност, както и неделно училище за децата. Имам късмета да не познавам нито един българин, който да живее на социална помощ.
Е, не всички си работят по специалността, но определено не се оплакват от живота

.