непознат имигрант

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.

познавахте ли някого преди да кацнете

Общо гласове: 0
pumpy

непознат имигрант

Мнение от pumpy »

ще съм благодарен ако има такива, които не са познавали никого преди пристигане в Канада да опишат накратко първите си дни там. знам че всичко е строго индивидуално и зависи от много неща, но все пак, ще се изтипосам един ден на Дорвал и ще трябва да взимам решения по непознат терен. А още не съм решил и дари да е Дорвал изобщо? кой знае?
pumpy

Мнение от pumpy »

толкова труден въпрос ли зададох или просто не желаете да се обвързвате с отговор?
Аватар
dissidente
Обратна връзка:

Re: непознат имигрант

Мнение от dissidente »

poumpy написа:ще съм благодарен ако има такива, които не са познавали никого преди пристигане в Канада да опишат накратко първите си дни там. знам че всичко е строго индивидуално и зависи от много неща, но все пак, ще се изтипосам един ден на Дорвал и ще трябва да взимам решения по непознат терен. А още не съм решил и дари да е Дорвал изобщо? кой знае?

Nie ne poznavahme nikogo. Ne beshe lesno, nai-ve4e psyhologi4eski, no se spravihme. Ako govorish dobre ezika- niama problem.

Uspeh! :D
Аватар
Koko

Re: непознат имигрант

Мнение от Koko »

poumpy написа:ще съм благодарен ако има такива, които не са познавали никого преди пристигане в Канада да опишат накратко първите си дни там. знам че всичко е строго индивидуално и зависи от много неща, но все пак, ще се изтипосам един ден на Дорвал и ще трябва да взимам решения по непознат терен. А още не съм решил и дари да е Дорвал изобщо? кой знае?
При мен така се стекоха нещата че се наложи да прекося океана 3 пъти преди да се установя окончателно в Канада. Първия път знаех че няма да има кой да ме чака, затова предпочетох да не се оказвам в ситуацията да съм кацнал на непознато летище и да незнам къде да отида - направих си предварително резервация в малък хотел близо до летището, така поне знаех че има къде да преспя първата вечер. А да се стигне от летището до хотела не беше никакъв проблем.
Когато пристигнах в Торонто окончателно, пак никой не ме чакаше на летището, но имах осигурена от приятели квартира, така че пак не беше проблем да стигна до там и без пострещачи на летището.
Един от проблемите с който всеки се сблъсква е да свикнеш с часовата разлика - приспивати се в 6-7 вечерта и се събуждаш към 3 сутринта. Нужно е да минат няколко дни докато наистина си оправиш биологичния часовник.
alisa

Мнение от alisa »

Ivo
kato reshish kam koi grad shte se nasochish mojesh da pishesh vav foruma za sadeistvie - sigurna sam che mnogo hora jiveeshti tam shte ti dadat polezna informatsia. taka postaviaiki vaprosa ne e iasno za koi grad/provintsia stava vapros i niama tolkova reaktsia zashtoto navsiakade e razlichno i vseki si misli che negovia opit moje bi ne e relevanten v sluchaia. hubavo bi bilo da saberesh informatsia za destinatsiata ti predvaritelno, kakto i da pomolish niakoi makar i nepoznat za sadeistvie.chovek otnachalo ima nujda niakoi da go orientira v obstanovkata prosto za da ne gubi vreme i sredstva da tarsi otgovorite sam.
HisShadow

Мнение от HisShadow »

shte se opitam da propusna bez komentar glupostite na goreizkazalite se naduvki ...

shte ti bade mnogo trudno - napravi vsitshko vazmojno da namerish niakoi da te posreshtne, ta dori i da e platen posreshtatsh

shte ti opisha za kakvo stava duma:

1. idvash na savsem nepoznato miasto s goliam bagaj v studeno vreme i ako niamash rezervatsia za sedmitshen hotel (motel), koiato ot BG ne mojesh da napravish, shte pohartshish mnogo pari

2. ako niama koi da ti pomogne s burokratitshnite protseduri shte izgubish mnogo vreme - tova sa pari

3. ako ne namerish koi da ti pomogne v tarseneto na kvartira shte imash mnogo trudnosti i shte namerish losha kvartira na losho miasto. Imai v predvid tshe po obiavi trudno se namira kvartira, a ti niama da poznavash grada

4. i t.n moje da se izreshda dosta v tozi duh -
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

HisShadow написа:shte se opitam da propusna bez komentar glupostite na goreizkazalite se naduvki ...

shte ti bade mnogo trudno - napravi vsitshko vazmojno da namerish niakoi da te posreshtne, ta dori i da e platen posreshtatsh

1. idvash na savsem nepoznato miasto s goliam bagaj v studeno vreme i ako niamash rezervatsia za sedmitshen hotel (motel), koiato ot BG ne mojesh da napravish, shte pohartshish mnogo pari

2. ako niama koi da ti pomogne s burokratitshnite protseduri shte izgubish mnogo vreme - tova sa pari

3. ako ne namerish koi da ti pomogne v tarseneto na kvartira shte imash mnogo trudnosti i shte namerish losha kvartira na losho miasto. Imai v predvid tshe po obiavi trudno se namira kvartira, a ti niama da poznavash grada

Да, както се забелязва ДаниК наистина си мени ник-а, но не и нрава. Само не мога да разбера защо трябва да плашиш хората?

Резервация на хотел може да се направи от България, но за целта трябва да се пита в някоя от туристическите агенции или да имаш кредитна карта.
Бюрократичните процедури може да отнемат известно време в чакане по опашки, но въобще не са толкова трудни.
Намирането на хубава квартира е и въпрос на малко късмет, но при нужда квартирата може да бъде и сменена, ако не си доволен.

Мисля си ДаниК, че ако идеята е да се всява страх сред хората на които им предстои да тръгват за Канада скоро - много добре се справяш с това, спор няма. Само че не разбирам какво точно целиш с това? Или по-скоро какво се опитваш да докажеш?
Keeper of the 7 keys
Обратна връзка:

Мнение от Keeper of the 7 keys »

HisShadow написа:shte se opitam da propusna bez komentar glupostite na goreizkazalite se naduvki ...

Tova i az niama da go komentiram....

S drugite neshta sum syglasen. Mnogo e trudno kato doidesh i da niama koi da te posreshtne, makar, che ne e nevyzmojno da se spravish. Zatovva i ne se biah vkliuchil dosega v tazi tema. Men edin me posreshtna, drug lubezno me nastani v doma si, treti mi pokaza kude da otida za SIN i za zdravna karta, chetvyrti postoianno me kaneha u tiah da pohapvam...Izobshto super :)
Po tvoia vypros sega - az kola niamam i ne moga da te chakam na letishteto. Ne moga i da obeshtaia, che shte te priutia vkushti, prosto pochti postoianno si imame gosti (koeto e mnogo hubavo samo po sebe si i e zabavno).
Kakvo obache moga da ti obeshtaia - mojem da poddyrjame vryzka. AKo naistina niama kude da otidesh ot letishteto, moje da doidesh u nas. Moje da spish v kuhniata, no pone niama da si na studeno. Moga da ti pomogna da si namerish kvartira, da ti kaja tova, koeto znam za otdelni kvartali, ceni i t.n. Syshto moga da ti kaja kude se hodi za razlichnite karti i razni drugi nachalni syveti. Taka che strashno niama. Ti syshto si ot redovnite pisachi tuk, taka che niama da imash problemi. Povtariam, che ne bih se nael da posreshtna chovek, koito e pisal samo 1-2 puti vyv foruma i za koito nishto ne znam...
Ako iskash mi pishi podrobnosti v LS i shte izmislim neshto.
Uspehi
Keeper of the 7 keys
Обратна връзка:

Мнение от Keeper of the 7 keys »

Koko написа: Мисля си, че ако идеята е да се всява страх сред хората на които им предстои да тръгват за Канада скоро - много добре се справяш с това, спор няма. Само че не разбирам какво точно целиш с това? Или по-скоро какво се опитваш да докажеш?
I az taka i ne moga da razbera ako chovek iska da pomaga zashto triabva da pliue po ostanalite. Ne vidiah i s kakvo se naduva, koito i da e ot goreizkazailte se. Kakto i da e, Poumpy, niama strashno, shte vidish!!
Аватар
sara
Рошава гарга

Мнение от sara »

HisShadow написа: shte se opitam da propusna bez komentar glupostite na goreizkazalite se naduvki ...

1. idvash na savsem nepoznato miasto s goliam bagaj v studeno vreme i ako niamash rezervatsia za sedmitshen hotel (motel), koiato ot BG ne mojesh da napravish, shte pohartshish mnogo pari -
ot BG moje da se naprawi и не е задължително да е студено! Аз като дойдох беше жега, хеи! Е, имах при кого да спя - нищо , че не се познавахме и не ме чакаха на летището!
HisShadow написа: 2. ako niama koi da ti pomogne s burokratitshnite protseduri shte izgubish mnogo vreme - tova sa pari -
аз сам сама съм се оправяла и не ми е ясно кои са тези бюрократични процедури, с които не можеш да се справиш сам и заемат толкова много време - здравна карта ли, социален номер ли, банка ли или какво? Е, ако си мамино детенце дето все някой ти е треперил и никога нищо сам не си направил, сянка - да, може и да не се оправиш. Ама аз лично нито съм надувка нито пък някой е вървял с мен и ми е направил всички документи. Вземаш списъка дето още на интервюто ти го дават и си правишписък с адресите и как се отива (то и на летището ти дават инфо) и си готов!
HisShadow написа: 3. ako ne namerish koi da ti pomogne v tarseneto na kvartira shte imash mnogo trudnosti i shte namerish losha kvartira na losho miasto. Imai v predvid tshe po obiavi trudno se namira kvartira, a ti niama da poznavash grada -
отново апокалиптична картина!
пак от личен опит - аз сама съм си търсила и намерила квартира - е, казаха ми кои квартали е добре да се избягват, но то зависи от мястото в квартала!
HisShadow написа: 4. i t.n moje da se izreshda dosta v tozi duh -
?
Много ми е любопитно какво.
Пристигането и първите дни не е чак толкова нещо с което човек ако иска не може да се справи. Не казвам, че няма и трудности - но дали си сам или не - все ще има някакви трудности! Трябват малко късмет и много упорство!
Аватар
Niko

Мнение от Niko »

MINUTI ZA REKLAMA!!! :tk:
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Az kato doydoh tuk ne poznavah nikoy i za tozi forum ne byah chuval, no opredeleno znaeh kade otivam. Moyat savet e da prouchish vsichko za grada, v koyto shte badesh, badi maniak, nameri kolkoto e vazmojno poveche informaciya. Vsichko, vklyuchitelno i tova, kade da si podadesh doks za SIN nomer i za health card i t.n, go ima online.
Znaeh, che shte idvam tuk na 30 dekemvri, prosto si zaplyuh ey taya data i byah kato kon s kapaci. Oshte avgust otidoh i si napravih rezervaciya za 30 dekemvri bez daje oshte na intervyu za viza da byah hodil. No, taka si misleh az, che novata godina tryabva da ya pochna v Canada, ako shte da bada sam, no da sam v Canada! V kraya na avgust si namerih staya v Ottawa ot sayta www.roommateservice.com i po e-mail utochnih podrobnostite i pratih daje depost edin naem, za da kapariram myastoto. Mejduvremenno pisah na ministerstvoto na turizma na Ontario i na the National Capital Commission v Ottawa i ot tam estestveno mi pratiha mnogo informaciya za Ottawa i za Ontario kato cyalo, vklyuchitelno i karta na grada. Na 30 dekemvri pristignah v Montreal. Na letishteto dokato chakam avtobusa za Ottawa se zapoznah s edin frankofon, koyto patuvashe za Ottawa i se vrshtashe ot pochivka v Croatia. Toy mi podade edna butilka mineralna voda i kaza: "tova e za dobredoshal v Canada!" :P Mnogo mi se nakefi, che sam doshal chak ot bg ey taka sam! V avtobusa se zapoznah s edin ruski imigrant, koyto mnogo me vaodushevi. Na avtogarata kato slyazoh byah kato grmyan zaek, moje bi ot umorata ne mojeh da mislya, vapreki che teoretichno znaeh kak da polzvam gradkiste telefoni i che rabotyat s moneti ot 25c. :P No, rusnakat mi podade edna moneta ot 25c i vika, obadi se kadeto tryabva. Az se obadih na choveka, koytro tryabvashe da mi dade klyucha za kvartirata, kazah mu kade sam blagodarenie na toya rusnak i toy doyde da me vzeme ot tam. Na 31 byah absolyutno sam v Ottawa bez da poznavam nikoy i napravih edna obikolka na grada pesh. Tolkova byah vaodusheven, che sam v Canada, che ne vrvyah, a napravo letyah. Az jiveya na 25 minuti s avtobus ot centara, no kato trgnah pesh sled 2 chasa i 20 minuti byah na centara! Shtyah da umra ot kef, ne mojeh da povyarvam che sam v Canada! Ne useshtah studa, a samo nyakakva diva radost, koyato me karashe da sam na vazdushni vazglavnici! ideshe mi da izkreshtya: ! am in Canadaaaaaaaaa!!!!! Vrvyah si az i strannoto beshe, che vsichki sgradi mi se struvaha poznati, tova Chateau Laurier, tova National Art Gallery, Rideau Hall, Notre Dame, abe gledah gi i si misleh, a eto tova shte e edi kakvo si. Ami kak inache, kato gi byah gledal teya neshta tolkova vreme na kartinki i byah izchel tolkvoa informaciya, che se chuvstvah taka syakash cyal jivot sam bil v Ottawa. Vsichko mi se stori edno takova milo, rodno. Kato Galina Blanca, lyubov ot prva lajica :lol:
Nyamah net prvite dni, no nali sam chel ,che v bibliotekite ima free net, otvorih ukazatelya, vidyah kade e nay-blizkata biblioteka i kray na internet problemite :P A, kakto i drugi hora kazvat, ako znaesh dobre edin ot mesntite ezici, shte se spravish. Az se obadih oshte na vtori yanuari na katolicheskiya imigracionen centr i kato otidoh tam me svetnaha mnogo brzo za mnogo neshta.
Good luck i se vazpolzvay ot sadeystvieto na lyubezni hora za namirane na info. Ne se pritesnyavay, Canada ne e tuzemna drjava, horata sa mnogo mili i gotini i stiga da znaesh dostatachno frenski ili angliyski da popitash kakvoto iskash, shte ti otgovoryat vednaga. Az si stoyah na krstovishteto na 6 yanuari tochno sreshtu universiteta, raztvoril karta na svetofara i trsya li trsya kade e toya University of Ottawa na kartata, a toy na drugata strana na patya bil. :lol: Che dokato se byah zadalbochil taka, mina edin chovek i me popita: Vou cherchez quelque chose, mon ami? Oui, otvovorih az, uhileno, je cherche l'Universite d'Ottawa, je suis un etudiant international et je prefere anglais, s.v.p. Abe znaeh si uroka po frenski na izust kato prvoklasnik :lol: Ne che ne go razbrah, ama drugo si e da ti progovoryat na po-poznat ezik :wink: Heee, razveseleno otgovori frankofonat, che toy universiteta e ey tam otsreshta. Merci, beaucoup, s blagodarnost v ochite otvrnah az i nabrzo sganah kartata. :lol: Che takiva raboti, badi lyubezen, usmihvay se, ne se pritesnyavay da pitash i shte vidish kak shte ti haresa Canada mnogo brzo. Ako si sam, ne e gotino, na men ne moga da kaja, che mi beshe mnogo priyatno da bada savsem sam na Nova godina i da ne znam daje kak da si vklyucha kabelnata, no samo 10 dni po-kasno si pieh birata, uhilen do ushi s moi kolegi i izobshto tova beshe prviyat i posleden praznik v canada koyto sam go prekaral sam. Sega veche imam savsem drugi problemi, na koy kupon da ida. I s vas shte taka, samo poveche optimism i jelanie za realizaciya v Canada! :P
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
HisShadow

Мнение от HisShadow »

Koko,
ti si poslednata, koiato oshte ne e razbrala tshe ne sam DaniK,dori nai-prekrasniat uspia da assimilira vetshe tazi prosta missal
Na vsitshki im e iasno tshe IQ-to ti e kato ma boksior, no vse pak - napani se - dano da dotigne do saznanieto ti.

I kato govorim za IQ - ako shte se pravish na maj si smeni snimkata - nito edin maj ne bi si slojil takava snimka, osven ako ne e ...e, ako ne e mnogo nejen, no tozi tip maje obiknovenno sa dosta inteligentni, taka tshe ...

tova beshe dosta po- slojna missal- predi da zapotsnesh da sabirash linkove i tsitati - protsheti ia niakolko pati, dano da shvanesh pone 50% ot napissanoto
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

HisShadow написа:Koko,
ti si poslednata, koiato oshte ne e razbrala tshe ne sam DaniK,dori nai-prekrasniat uspia da assimilira vetshe tazi prosta missal
Na vsitshki im e iasno tshe IQ-to ti e kato ma boksior, no vse pak - napani se - dano da dotigne do saznanieto ti.

I kato govorim za IQ - ako shte se pravish na maj si smeni snimkata - nito edin maj ne bi si slojil takava snimka, osven ako ne e ...e, ako ne e mnogo nejen, no tozi tip maje obiknovenno sa dosta inteligentni, taka tshe ...

tova beshe dosta po- slojna missal- predi da zapotsnesh da sabirash linkove i tsitati - protsheti ia niakolko pati, dano da shvanesh pone 50% ot napissanoto
Щом твърдиш че не си ДаниК, толкова по-зле - ако не друго, то към него имах поне някакво колегиално уважение, но мисля че истината ще се разбере като дойде следващата кампания за данъчните декларации :wink:
Що се отнася до личните квалификации които ти си позволяваш - те говорят за теб самият и за твоето IQ достатъчно, но аз нямам намерение да слизам на твоето ниво и да давам персонални оценки за твоята персона - нещо което ти си позволяваш да правиш, не само по мой адрес, без да имаш никакво право.
Да не знаеш кой е Малкия принц или да се опитваш да го изкараш обратен - няма думи просто ...... :metro:
А ако си мислиш че можеш да ме обидиш - от такива като тебе не се обиждам, мога само да ги съжалявам.
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Като четях написаните приказки и нападки се сетих да попитам следното : има ли някакъв сайт за проверка на IQ ? Не може да няма...
А ако някой даде линк към такъв сайт на български, има от мен една голяма бира (в София или Монреал - по избор :D ).
Още веднъж ще кажа, без особени надежди някой да ме послуша ( :cry: ) - момчета (и момичета :D ), нека да живеем дружно, живота е достатъчно тежък и сложен, за да си създаваме врагове там, където можем да имаме приятели!
Леле, тая последната моя мисъл страшно ми хареса! Ще се опитам да я запомня! :D
Даже...даже ще си я сложа като подпис, че ми писна да се моля да кацна! :D :D
Поздрави и :beer: !
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Заключено