Cacine?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Cacine?

Мнение от IvHaydu »

Имам нужда от малко помощ...
Не мога да си преведа една думичка от френски на български. Къде ли не търсих, ама не намерих нищо...Дори в онлайн-речниците (англо-френски) няма нищо...
Думичката е "cacine", ето и контекста : "Les organismes promoteurs mobiliseront les citoyens afin de reduire les depots illicites de dechets, de respecter l'horaire de collecte des ordures menageres, de reduire la pollution cacine, etc.".
:beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Гост

Мнение от Гост »

Ами няма такава дума в речниците, даже в квебекските. :P Да не си я объркал нещо ?
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Не, Иглике, не съм я объркал, такава си е тя : "cacine".
Думата е от едно интервю на кмета на Монреал Пиер Бурк пред Пари мач. Списанието е отпреди 7-8 години (така предполагам).
Сложна работа, а?
:D
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
Joy

Мнение от Joy »

И в моите тухли я няма тази думичка... :(
Може и да не е объркана,но да липсва в речниците,особенно ако е някой неологизъм...
Вида трябва да знае!
Joy

Мнение от Joy »

То в списанието винаги може да има грешка,но дори и по смисъл изобщо нищо не ми идва на ум какво пък ще е това замърсяване...
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

И на мен не ми идва нищо смислено на български, което да звучи сходно...
Нейсе, ще го преглътнем, ама кофти някак си...една думичка да ти се опре... :cry:
Заключено