Ако замина за Франция след като пусна DCS???

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
panpilulu

Ако замина за Франция след като пусна DCS???

Мнение от panpilulu »

Здравейте!

Знае ли някой дали, ако след като съм пратила DCS и замина, за да уча (респективно живея) във Франция (за 1 год) процедурата ми би трябвало да продължи в БГ? Или би могло/би трябвало да се явя на интервю, направя медицински (дай боже :)) и т.н. във Франция?

Благодаря!
Аватар
tornado

Мнение от tornado »

Ако още не са ти назначили дата за интервю, може да им се обадиш и да поискаш интервюто да се проведе в посолство, което е по-близо до теб - не е сигурно ще се съгласят ли, но може и да стане.
Иначе, щом си започнала процедура от Бг - би следвало да продължава от тук.
Съветвам те да им драснеш едно мейл-че със запитване - може ли или не... макар че не виждам особени причини за притеснение дори и да не стане - все пак се касае за едно интервю и едни медицински - тъкмо причина да си видиш приятелите в БГ!! :beer:
Изображение
bp_de

Мнение от bp_de »

panpilulu -Abe sto ne 4ete6 po wnimatelno -ima 100 pisaniq w foruma- i sawsem qsno napisano po ofizialnite saitowe -podawats e doc po mestoviweene.
sa da ti priznaqt 4e viwee6 w FR isakt nai malkoto 6 meseza - i togawa im se obavda6 da ti prahwarlqt dosieto w Fr.
agnesa terzyiska

Мнение от agnesa terzyiska »

Zdravei ! Az napravih to4no taka:podadoh dokumenti,izpratih purvata taksa za razglejdaneto im ot BG i zaminah vadnaga za Frantsia da pravia Maitrise. Datata za intervuto izleze po4ti mignoveno,dva mesetsa sled izprashtaneto na purvite mi dokumneti. Pisah na Bukuresht i na Viena,4e sum v Parij i molia da mina intervuto v Parij imenno, ako e vuzmojno. Otkazaha, ala mi dadoha vuzmojnost da izbiram mejdu Sofia i Viena, tui kato agnetite im v parij niamat nishto obshtio s protsedurata na bulgarskite grajdani, ala tezi vuv Viena ne samo imat, no imenno ot Viena izprashtat intervuirashtite v Sofia.T.e. az gi ulesnih edin vid kato im otidoh na kraka vuv Viena. Posolstvoto e v tsentura, minah pri la Rue za 20 minuti. Nishto ne me popita realno, subirah mnogo to4ki oshte predi intervuto i beshe predresheno po4ti.Samo sravni vnimatelno originalite na vsi4ki dokumneti s izpratenite kopia i tova si beshe.Usmihvashe se i govoreshe bavno, kaza ot samoto na4alo, 4e iska to4ni i konkretni otgovori, bez podrobnosti, no osven po dokumentite nishto ne me popita.Ako napravish kato men, otsega edin suvet:spresh li se na intervu vuv Viena, putuvai sus Skyeurope,4eshki aviolinii,nai-evtino e za trajet:parij-Viena. dori s vlaka shteshe da izleze s 100 evro pove4e. Te letiat Parij-Bratislava i ottam praviat vruzka s Viena sus sovalka(reis)-s neia e oshte dva 'asa ili po-malko do Viena. Uspeh!
agnesa terzyiska

Мнение от agnesa terzyiska »

Zabravih da kaja, 4e medistinskite minah posle v Parij, za tiah beshe pozvoleno.
alumette
Обратна връзка:

Мнение от alumette »

Аз бях в обратната ситуация: подадох си първите документи във Франция и минах интервюто в Прариж. След това като се върнах в България, и без да съм се обаждала на никого, документите автоматично ми бяха прехвърлени в Румъния. После си продължих процедурата в България.
Интервюто в Париж мина перфектно. Мадамата обаче беше невероятно добре информирана за нас българите - знаеше например, че на времето при нас руския език се е изучавал задължително в училище :). С английския малко запецнах - тя изведнъж ми заговори на английски. Аз подех на английски, обаче неусетно минах на френски :oops: Оправдах се, че в момента ми е трудно да говоря на английски (дори и руски) и тя ме остави на мира и каза че това е напълно нормално и че като ида в Quebec ще свикна :)
По документите въобще не се заяде.
До колкото си спомням, можеш да си продължиш процедурата или в България, или във Франция. Успех :D
Заключено