naemi vav ville de Quebec
naemi vav ville de Quebec
Molia , ima li niakoi, koito moje da mi dade niakakvi saitove za tarsene na apartamenti pod naem vav ville de Quebec. Namiram samo za Montreal ili niakakvi dr. gradove i kato napi6a vav tarsa4kata " ville de Quebec" pak mi izkarva za tsialata provitsia i ni6to konkretno za grada. Moje bi az prosto ne ulu4vam pravilnite dumi, no ve4e se iz4erpah.
Blagodaria!
Blagodaria!
Ако се интересувате от наеми на квартири за по-дълго живеене, а не тип хотел, мисля, че тези сайтове няма да са ви много полезни. (Извинявай, Снежи, не е лично< а само да помогна, ако мога).
Докато бяхме в БГ, и ние много търсихме и намирахме само туристически сайтове за гр. Квебек. Откак сме тук, вече не търсим толкова упорито, но на каквото да попадна, все е туристическо. Да ти кажа, тук не си търсим квартирите чрез сайтове, а по вестниците. Ако искаш ориенир на цените само, виж в стария форум 3. Там понаписах нещичко по въпроса.
Докато бяхме в БГ, и ние много търсихме и намирахме само туристически сайтове за гр. Квебек. Откак сме тук, вече не търсим толкова упорито, но на каквото да попадна, все е туристическо. Да ти кажа, тук не си търсим квартирите чрез сайтове, а по вестниците. Ако искаш ориенир на цените само, виж в стария форум 3. Там понаписах нещичко по въпроса.
Обичам да преча
http://www.classeesextra.ca/jsp/home.js ... okie=false
tusa4ka na obiavite ot vsi4ki vestnizi.
tusa4ka na obiavite ot vsi4ki vestnizi.
Привет anito!
Понеже си вече оттам
, може ли да те изтормазя още малко на тема град Квебек?
(То работата стана малко - "anito" си подаде пръста, пък те и налапаха ръката - ама аз да си питам, че да смаля колкото се може повече размера на изненадите
).
Ще дадеш ли, моля, малко инфо за различните квартали в града. Къде си струва и къде не да се отседне. И т.н. все в тая насока.
Мерси предварително
Понеже си вече оттам

(То работата стана малко - "anito" си подаде пръста, пък те и налапаха ръката - ама аз да си питам, че да смаля колкото се може повече размера на изненадите

Ще дадеш ли, моля, малко инфо за различните квартали в града. Къде си струва и къде не да се отседне. И т.н. все в тая насока.
Мерси предварително

Я първо една задачка
Дадено:
http://www.ville.quebec.qc.ca/fr/ma_vil ... iers.shtml
Да се състави: списък на кварталите на гр. Квебек.
Хихихи!
Най си струва да се отседне в Кап Руж. Още не съм го посещавала, защото ми казаха, че ако нямам къща там, не мога да вляза в квартала.
Може също и в Силъри, но той е по-ветичък от предходния: едни стари замъчета със стари дървета пред тях, които ги скриват да не гледаш колко са стари. И тревата и тя една стара - сигурно е садена преди 100-200 год. Само колите в старите алеи са нови (ама какви коли
). Явно е за по-долна ръка хора, защото там те пускат да се разхождаш. Е, не навсякъде, но все пак може.
Оставям ви малко време да се запознаете с града и по-нататък ще ви понапиша нещичко за кварталите.
Няма да се разсърдя, ако другите четящи Форума "столичани" се влкючат с някой ред. Така де, малко помощ, бе другарииииииииии!

Дадено:
http://www.ville.quebec.qc.ca/fr/ma_vil ... iers.shtml
Да се състави: списък на кварталите на гр. Квебек.
Хихихи!
Най си струва да се отседне в Кап Руж. Още не съм го посещавала, защото ми казаха, че ако нямам къща там, не мога да вляза в квартала.

Може също и в Силъри, но той е по-ветичък от предходния: едни стари замъчета със стари дървета пред тях, които ги скриват да не гледаш колко са стари. И тревата и тя една стара - сигурно е садена преди 100-200 год. Само колите в старите алеи са нови (ама какви коли

Оставям ви малко време да се запознаете с града и по-нататък ще ви понапиша нещичко за кварталите.
Няма да се разсърдя, ако другите четящи Форума "столичани" се влкючат с някой ред. Така де, малко помощ, бе другарииииииииии!
Обичам да преча
ani kartata ne se otvaria s hp ne moga da si izbera kvartal 
a sega seriozno
Sainte-Foy - tam se namira universiteta kqdeto e cofito
Sillery - mejdu universiteta i centqra. anito pisa tia i oste ste pishe
Montcalme po blizo do centqra i udoben za hodene do universiteta, mnogo priaten kvartal, zeleno
sledvat centqr- skqpo, grozno (niama zeleinka) ama centqr
basville- pak e v centqra grozno(niama zeleinka) evtini kvartiri, izvesten oste kato kvartal na socialadjiite
i nakraia Limoilou - daleche e ot universiteta 40min s avtobus no stava po narodni ceni, zeleno minava rekata saint charles.
aide ani dopqlvaj plana go imash

a sega seriozno
Sainte-Foy - tam se namira universiteta kqdeto e cofito
Sillery - mejdu universiteta i centqra. anito pisa tia i oste ste pishe

Montcalme po blizo do centqra i udoben za hodene do universiteta, mnogo priaten kvartal, zeleno
sledvat centqr- skqpo, grozno (niama zeleinka) ama centqr
basville- pak e v centqra grozno(niama zeleinka) evtini kvartiri, izvesten oste kato kvartal na socialadjiite
i nakraia Limoilou - daleche e ot universiteta 40min s avtobus no stava po narodni ceni, zeleno minava rekata saint charles.
aide ani dopqlvaj plana go imash

Toshko mnogo dobre e opisal kvartalite.Ani syshto beshe pisala po tozi vypros-za naemite.Az moga samo da dobavia Charlesbourg i Beauport.Te sa po-otdalecheni ,no sa hubavi kvartali-osobeno Charlesbourg-spored men.Po vyprosa za naemite smiatam ,che ne moge da se kagat tochni ceni .Ima mnogo faktori ,koito sa ot znachenie.Sega ima kriza v tazi oblast i razbira se sobstvenicite izpolzvat tova-t.e. vdigat naemite.Az sym v Limoilou i naema mi e 580 $ za 5 1/2.Ot oktomvri mi vdigat naema s 20 $.Vsichko e vklucheno osven electrichestvoto-to e 26 $ na mesec.Kvartala e mnogo hubav i sym dovolna ,che si namerih kvartira tuk.E malko e po-daleche ,no pyk niama idelani neshta na toia sviat.
Mislia che Ani beshe pisala za tehnia naem ,Toshko syshto.Te sa v centyra.Az smiatam ,che e vypros i na kysmet da se nameri hubava kvartira na dobra cena.Anito e dala mnogo hubav site -tam ima mnogo informacia .Zasega tolkova.Ako neshto sym propusnala,Ani ili Toshko sigurno shte me dopylniat.
Az ne obicham bira ,no znam che mnogo hora ot foruma piat i zatova vi kazvam -nazdrave
Ani ,specialno za teb