Пълномощно за пътуване на деца с един родител през граница

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Пълномощно за пътуване на деца с един родител през граница

Мнение от Lub0 »

Дайте тука, ако има някой, едно примерно пълномощно за пътуване на деца с един родител през граница, на Български и инглиш, във форума намерих само това дето Сто го пеше пускал, ама ми се вижда много смотано:

http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopic.php?t=1958
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Leni
Обратна връзка:

Мнение от Leni »

ДЕКЛАРАЦИЯ

ДОЛУПАДПИСАНИЯТ....................ЕГН....................Л.К.№....................ИЗДАДЕНА ОТ ......................... НА ................ЖИВУЩ..................
БАЩА НА МАЛОЛЕТНОТО /НЕПЪЛНОЛЕТНОТО ДЕТЕ ..................................ЕГН..........
ПАСПОРТ........................

ДЕКЛАРИРАМ

ЧЕ СЪМ СЪГЛАСЕН ДЕТЕТО МИ .........................................ЕГН.......................ЖИВУЩО.....
ДА ПЪТУВА В ЧУЖБИНА С МАЙКА СИ ..........................ЕГН..................Л.К.№ ....... ИЗДАДЕНА ОТ.........НА .................... ЖИВУЩА В .................

ДАТА.......... ДЕКЛАРАТОР:

ПОДПИСА СЕ ЗАВЕРЯВА НОТАРИАЛНО

ЕДИНСТВЕНОТО КОЕТО СЕ ИЗИСКВА ДЕТЕТО ДА ПЪТУВА В ЧУЖБИНА Е ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА СЪГЛАСИЕ ОТ РОДИТЕЛЯ /РОДИТЕЛИТЕ И ПАСПОРТ
Leni
Обратна връзка:

Мнение от Leni »

i ne se kazva palnomoshtno a deklaraciq. Napravete si kopiq 4e shte sa vi nujni da ostavite na pasporten kontrol. Za angliiskata versiq, ne moga da q namerq sega, shte opitam.
Пред нотариуса трябва да представите удостоверението за раждане на детето + личната си карта и данните на бащата/maikata.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Мерси много, ама пак не ми харесва, аз нямам л.к, а пък детето ми няма егн :)
Lub0 for President!
###############
Leni
Обратна връзка:

Мнение от Leni »

oh zabravih, ne e losho da se nosi kopie ot akta za rajdane, ta da se vidi 4e vie ste bashtata/maikata, samo tam se vijda :D
Priqtno patuvane
G_Rosi

Мнение от G_Rosi »

V BG e taka:
1.Akt za ragdane na deteto- za da se vidjat imenata na roditelite
2.Dokumenti za samolichnost na dvamata roditeli
3.Dokument za samolichnost na treti chovek, ako roditelite go upulnomoshtavat da patuva s deteto prez granica i trimata trjabva da budat pri notariusa na zaverkata
4.2 ednakvi exzempljara zavereni ot notarius /i notariusa moge da ti izgotvi tazi dekleracija samo sreshtu 3 lv:))/ edinija go pribirat na granicata!
Sagaljavam che ne moga da ti prepisha teksta - ne e pri men!

Prijatno paruvane! :D
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Мерси на всички, все пах реших да го напиша само на инглиш и го взех както е на препратката на Сто.
Lub0 for President!
###############
Аватар
mirkaa
Обратна връзка:

Мнение от mirkaa »

Моля да ме поправи родител, който е с опит, но в нет саита на МВР пише, че на деца с двойно гражданство и два паспорта НЕ се изисква такава декларация за напускане на България.
Вярно ли е?
pumpy

Мнение от pumpy »

не виждам как МВР ще спре чужд гражданин да напусне страната ????
Botzo

Мнение от Botzo »

poumpy написа:не виждам как МВР ще спре чужд гражданин да напусне страната ????
Преди време когато пътувах за Германия на границата с Югослявия нще митничари свалиха гражданка на ЮАР която нямаше пълномошно от бащата на детето и не беше ясно как са я пуснали да влезе в страната.
Та свалиха я и автобуса си продължи.
tochica

Мнение от tochica »

гражданството няма значение , мерките са заради трафика на деца . има отвличания от родители и т.н , така че , граничният контрол или който е натоварен с проверката , е в правото си да иска документ .
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
Clarissa

Мнение от Clarissa »

I az imam vypros: Neobhodima li e deklaratsia ot otsystvashtia roditel, ako deteto pytuva do USA naprimer, samo s edinia roditel?
lidiya
Обратна връзка:

Мнение от lidiya »

taka i taka ste se zaprikazvali za pylnomo6tni ot roditel....da popitam sy6to i az..
6te pytuvame s dy6teria mi za canada, pylnomo6tnoto go imam ot ba6ta i /a toi niama da idva s nas nito sega nito v byde6te/, no 4uh 4e vajali edna godina ot datata na izdavaneto. ne sym sigurna, no taka mi kazaha.
deteto mi si e bylgar4e, i kato doidem v canada, pone edna godina ili pove4e niama da se vry6tame v bg. 6te mi e nujno li pylnomo6tno za vry6tane v bulgaria ili ne. i do kolko vreme 6te sym zavisima ot tezi pylnomo6tni, za6toto ba6tata e 4ujdenec i e malko truden za otkrivane?
ZouZou

Мнение от ZouZou »

lidiya написа:..... no 4uh 4e vajali edna godina ot datata na izdavaneto. ne sym sigurna, no taka mi kazaha.....
Pozvolqvam si da ti predam malko obiasneniq, napraveni ot notariusa, kogato nie izgotviahme tozi gokument. Momenta na koito te obruchtat vnimanie e perioda za koito se dava suglasieto, toi po jelanie na deklaratora triabva da e fiksiran, ili ako razrechenieto e po princip, v specialna grafa triabva da se piche ”mnogokratno” ili “bezsrocno”
...izviniavam se za latinicata :oops:
Аватар
taralej

Мнение от taralej »

Declaration

Herewith I, the undersigned ..................Id Personal number.........., Passport number..........., issued on.......

Declare

That I GIVE MY CONSENT for my/minor or not/ daugther/or son/............., born.... on...... in......., holder of passport#.........., issued on....... by Issuing office - ................, permanently residing in ........., Id Personal number........., to travel, accompanied by his mother/or father/........., ID Personal number.........., passport#.........., issued on.......by.........., to all the countries outside the...........and to stay and reside in them without any limitations, to travel between Canada and Bulgaria.
This declaration is not limited in time./ako e limitirana se pishe perioda/

Може да има някоя правописна грешка......Дано свърши работа.Мисля, че в тази декларация има всичко необходимо като лични данни, период, също трябва да се пише дали е единствено дете...ако е само едно се пише MINOR...за да не стават проблеми и да няма недоразбрали по летищата...щото много обичат да се правят на ударени...
"Книгата на живота започва с един мъж и една жена в една градина, а завършва с Апокалипсиса." - Оскар Уайлд
Заключено