Как да емигрираме в Канада?
- Дякон Игнатий
Как да емигрираме в Канада?
1999г си купих тая книга списана и издадена и спонсорирана от емиграцията в Канада.Че ни беше много полезна няма смисъл да го казвам,но напоследък се питам:
Дали някой от учасниците в това благородно начинание не е и учасник в този Форум,щото струва ми се подушвам 1-2 -ма.........
Дали някой от учасниците в това благородно начинание не е и учасник в този Форум,щото струва ми се подушвам 1-2 -ма.........
НАПРАВИ НЕЩО ЗА РОДИНАТА-ЕМИГРИРАЙ
Мали,и аз навремето бях чел една книжка ,не знам дали за същата става въпрос ,на тая авторът и беше един мъж на около 55 г. от първите имигранти от полетите за Куба.Постоял няколко год. в Канада/Торонто/ и като не му дали статут се върнал та взел,че написал книжка за спомените и преживяванията си от голямата земя.
Спомням си като останал без работа се явил за социал ,а служителката му казала 200лв/примерно,забравил съм точната цифра/ и започнала да го пита -пушите ли,пиете ли,колко пъти в месеца ходите на бръснар,колко пъти ходите на кино и в тоя род и накрая -хайде още 200лв.Последно го питала -ами имате ли домашни любимци,а нашия доста смутен ,хъката мъката си признал -ами имам котка и служителката -още 50лв. нали и тя яде.
Пишеше и за българския магазин -един сънародник Пешо се издържал като си крадвал от големите магазини-храна ,дрехи,техника ,квото падне ,живеел в една стая ,но бизнеса се разрастнал и се наложило да си наеме тристаен ,щото вече нямало место за новите му три фризера.Нашенците ходели при него да си пазаруват на половин цена ,накрая и той не се класирал за статут,прибрал се в Софиа и си купил два магазина за обувки,сега бил преуспяващ бизнесмен.
Имаше доста верни неща в книжката за Канада,но за повечето констатирах като се приземих тук ,че са били плод на фантазията на автора или просто така ги е усетил човека.
Например дава съвет за търсене на работа -явявате се пред работодателя и просто казвате -имам нужда от пари и с радост бих приел тази работа която предлагате и хоп на другия ден сте на смяна.
Спомням си като останал без работа се явил за социал ,а служителката му казала 200лв/примерно,забравил съм точната цифра/ и започнала да го пита -пушите ли,пиете ли,колко пъти в месеца ходите на бръснар,колко пъти ходите на кино и в тоя род и накрая -хайде още 200лв.Последно го питала -ами имате ли домашни любимци,а нашия доста смутен ,хъката мъката си признал -ами имам котка и служителката -още 50лв. нали и тя яде.

Пишеше и за българския магазин -един сънародник Пешо се издържал като си крадвал от големите магазини-храна ,дрехи,техника ,квото падне ,живеел в една стая ,но бизнеса се разрастнал и се наложило да си наеме тристаен ,щото вече нямало место за новите му три фризера.Нашенците ходели при него да си пазаруват на половин цена ,накрая и той не се класирал за статут,прибрал се в Софиа и си купил два магазина за обувки,сега бил преуспяващ бизнесмен.
Имаше доста верни неща в книжката за Канада,но за повечето констатирах като се приземих тук ,че са били плод на фантазията на автора или просто така ги е усетил човека.
Например дава съвет за търсене на работа -явявате се пред работодателя и просто казвате -имам нужда от пари и с радост бих приел тази работа която предлагате и хоп на другия ден сте на смяна.

Бате, и аз съм я чел, казваше се нещо от сорта на "Аз бях в Канада"
Имай предвид че човека описва неща 90-91 година, влизане като бежанец и т.н. А съвета за работа - ми кво толкова, неговата беше някаква хамалогия за $6/час, вземаш safety shoes, отиваш на мястото и викаш "Сакам да се гърбим" - кво толкова сложно
Той не го е давал този съвет за бачкане в офис 

-
bate, tova za rabotata me razsmia.
to i sega sashtestvuva, makar i malko po razlichno.
s dva dokumenta za samolichnost i ot utre na rabota - vav fabrikata. ne e smeshno. tova go ima i dnes. lichno sam go proveril i izpital. taka che koito mu se raboti ne moje da ima opravdanie za nego. rabota IMA - vaprosat e KAKVA i za KOLKO.
nazdrave.
to i sega sashtestvuva, makar i malko po razlichno.
s dva dokumenta za samolichnost i ot utre na rabota - vav fabrikata. ne e smeshno. tova go ima i dnes. lichno sam go proveril i izpital. taka che koito mu se raboti ne moje da ima opravdanie za nego. rabota IMA - vaprosat e KAKVA i za KOLKO.

nazdrave.

Всъщност, да уточня,че моята книга се казва "Всичко за емигрирането в Канада" и вероятно не е тази, за която пише Дякон Игнатий. Писана от колектив с ръководител Григор Гачев-530 стр.глупости на търкалета.
А бате, тази,която аз имам впредвид не е художествена, а по-скоро упътване за емиграция с полезно инфо за процедурата,интервюто, пътуване,устройване, начин на живот в Канада и намиране на работа.

А бате, тази,която аз имам впредвид не е художествена, а по-скоро упътване за емиграция с полезно инфо за процедурата,интервюто, пътуване,устройване, начин на живот в Канада и намиране на работа.

- Дякон Игнатий
Tочно за това става въпрос и не мисля,че е пълна с простотий,даже напротив.JOY написа:
Относно недомлъвките,бате, искам да кажа,че не мога да цитирам имена във Форума,що'т нали разбираш това е форум с никове , а , не конференция в НДК с пряко включване....
Точното заглавие на книгата е:
"Всичко за емигрирането в Канада" и по това време 1998,1999 нямаше много инфо. и струва ми се Форума не е съществувал.
Все пак ако някой се е познал -благодаря
НАПРАВИ НЕЩО ЗА РОДИНАТА-ЕМИГРИРАЙ

От интервюто и до пристигане в Канада включително, нищо не съответства на истината. Много и вярвах на книжката и съм я препрочела поне няколко пъти.