"За" или" Против" сте смъртното наказание ?

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор

"За" или" Против" сте смъртното наказание ?

Анкетата свършва на Съб Мар 24, 2012 8:55 am

ДА
13
39%
НЕ
20
61%

Общо гласове: 33
Аватар
roumensp

Re: "За" или" Против" сте смъртното наказание ?

Мнение от roumensp »

Bistra написа:Ама, какво толкова сте се загрижили за педофилите и изнасилвачите?
Тях първи ги убиват - самите затворници. Закон за естествения подбор, един вид - на затворено. ;)
Това май си го поизмисли, а ? ;) Явно не само фантазията на епълката, но и твойта работи добре.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

roumensp написа:
Bistra написа:Ама, какво толкова сте се загрижили за педофилите и изнасилвачите?
Тях първи ги убиват - самите затворници. Закон за естествения подбор, един вид - на затворено. ;)
Това май си го поизмисли, а ? ;) Явно не само фантазията на епълката, но и твойта работи добре.
Не, що да си го измислям, така е. Пусни ги сред убийци в затвор с по-тежък режим и са fait. Те са хора все пак, не животни, т.е. формират някакво човешко общество. Нормално в човешките общества насилие над жени и деца не се толерира, или се подхожда към насилниците по подобен начин. Какво не вярваш, че у един убиец примерно не може да се породи чувство на справедливост?
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
apple

Мнение от apple »

Павле, нямаш грижа да си намериш секс без презерватив особено във Ванкувър, прочети статията за Пиктън там се застъпва и тази информация. Иначе да те открехна, че и да ползваш презерватив все тая, защото не мисля, че много мъже биха си вързали на възелче употребявания презерватив с "материала" вътре и да си го носят в джоба после... Така, че, който иска има начин, даже още по-удобно им се получава. И по същия начин някоя може да се сдобие с каквото й трябва, за да те натопи. Варианти много. Изобщо не е толкова невъзможно.http://kriminalnidosieta.com/seriyni-ub ... ekoyadtsi/ Чудя се какво е оскъпило чак пък толкова това разследване? :?: Цифрата е просто огромна...
Ето ги "най-видните" канадски серийни убийци. http://kriminalnidosieta.com/tag/kanada/ Определено човек като чете за деянията им става фен на смъртното наказание моментално, но наистина понякога стават грешки и то фатални, освен живота на набедения за виновен и репутацията му в обществото е съсипана, а децата му живеят в срам и болка до края на дните си.
Бистра, с теб както казах комуникирам вече само на ниво готварски рецепти. Обичам да готвя, отдава ми се, колкото и да ти се иска да ми припишеш некадърност и по тази линия ;) така, че има с какво да се похваля...
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Bistra написа:
roumensp написа:
Не, що да си го измислям, така е. Пусни ги сред убийци в затвор с по-тежък режим и са fait. Те са хора все пак, не животни, т.е. формират някакво човешко общество. Нормално в човешките общества насилие над жени и деца не се толерира, или се подхожда към насилниците по подобен начин. Какво не вярваш, че у един убиец примерно не може да се породи чувство на справедливост?
По бих се съгласил, ако беше казала, че изнасилването е доста популярна практика в затворите. :D

Ти как си ги представяш затворите - убийците се разхождат с ножове и убиват изнасилвачи, и след това разпускат, изнасилвайки inmates ... :lol:

apple написа:Определено човек като чете за деянията им става фен на смъртното наказание моментално, но наистина понякога стават грешки и то фатални, освен живота на набедения за виновен и репутацията му в обществото е съсипана, а децата му живеят в срам и болка до края на дните си.
Така е, отговорът "За" или "Против" не е лесен, и самият аз съм раздвоен.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

roumensp написа: По бих се съгласил, ако беше казала, че изнасилването е доста популярна практика в затворите. :D

Ти как си ги представяш затворите - убийците се разхождат с ножове и убиват изнасилвачи, и след това разпускат, изнасилвайки inmates ... :lol:
Само с нож ли можеш да бъдеш убит? :^)
Добре, айде да речем, че "изпълняването на присъдата" не е осъзнато, но ако те изнасилват сутрин, обед и вечер по нетрадиционен за един мъж начин, нищо чудно и сам да поискаш да ритнеш камбаната.
Що се отнася до педофилите мисля, че там си е направо осъзнато, защото вярвам - всеки трети затворник е и баща.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Bistra написа:Що се отнася до педофилите мисля, че там си е направо осъзнато, защото вярвам - всеки трети затворник е и баща.
Нещо надценяваш омразата към педофилите. Майкъл Джексън се радваше на всеобща любов (или поне толерантност).
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Той беше звезда все пак. Заради това беше и популярен. Ненормалниците, които му ръгаха доброволно децата си за пари не коментирам! :x
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

roumensp написа:
Павел написа:Емилчо написа "Естествено, че грешки се допускат навсякъде. Ама е малко по-трудно да кажем извинявай на някого, когото вече сме екзекутирали..."

А коя е гаранцията, че при грешна доживотна присъда грешката ще бъде открита и призната от апелативния съд? ...
Няма гаранция, но има шанс, за разлика от случая когато вече е екзекутиран.
Преди да бъде екзекутиран, осъденият прекарва м/у 10 и 20 години (понякога и повече) на "death row" - ако за 20 години не са открили съдебната грешка, какъв е шанса след това? Ако осъден до живот погрешно, го реабилитират на 20-тата година, само при мисълта, че жена му от Линда е станала О'Джей, по-добре да са го екзекутирали погрешно.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Maximus

Мнение от Maximus »

myhata II написа:В Китай наказуеми със смърт са 55 престъпления – от убийство, държавна измяна и въоръжен бунт до подкупване, корупция и контрабанда.
Разбира се, че не мога да го подкрепя без изобщо да чета цялата тема. Присъствието на човешкия фактор в определянето на присъда "смърт" може да бъде с толкова субективен характер, че свят да ти се завие. Човек, виновен от юридическа гледна точка може да бъде толкова невинен от фактическа такава....Законите са, за да се заобикалят, не само, за да се прилагат. Не са малко невинните, които са убити по света заради смъртно наказание. А всеки един случай е прекалено субективен, за да може да се разсъждава така 'по принцип'.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

А за момичето в Украйна,според теб на ония 3мата не заслужават ли балтията ? 8)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Maximus

Мнение от Maximus »

myhata II написа:А за момичето в Украйна,според теб на ония 3мата не заслужават ли балтията ? 8)
То момичето почина, милото, мир на праха му. Точно тия тримата като четох какви са, чии синове са, ще се измъкнат. Ако бях баща на момичето и са ми пред очите - приключват с житейския си път и тримата изверги, пък после каквото ще да ме правят. НО това е от гледна точка на "ако" и "ако бях". Виж, обаче, как и ти си предубеден, както и аз. Ти знаеш историята от медиите и толкова. Медиите са прекалено силна, зависима, платена, нечистоплътна и отвратителна власт. Тяхната коректност се отъждествява в болшинството от случаите в полза на силния на деня. Не казвам, че тия боклуци са били прави, невинни или не трябва да ги изтребят като ненужен за човечеството боклук - казвам, че това ние го знаем от медиите. И точно поради тази причина считам, че не трябва да има смъртно наказание. Защото огромната част от общественото мнение се формира на база прочетеното в медиите - а те са точно толкова независими, коректни и поднасят само и единствено самата истина, колкото Барак Обама е бял расист.
apple

Мнение от apple »

Абсолютно си прав Maximus! :y: В правния мир понятието истина не съществува в същия формат, в който го разбира обикновения човек, а фактите те са нещо, което от юридическа и фактическа гледна точка, както каза може да се разминават жестоко. За медиите също си прав - дори да не искат умишлено да изкривят отразяването на някакво събитие, те предлагат само субективни интерпретации и като такива не са годни за доказателства или за формиране на обективна представа за дадено събитие. Помня от първи курс още първите уроци по философия включваха и понятието истина и ме впечатли, че я делят на 3 категории: абсолютна, относителна и обективна. Първата не съществува реално, а само теоретично. Втората се нуждае от допълнения, а трета се оказва такава само в определен времеви период и в контекста на определени събития и в крайна сметка и тя се оказва относителна след време или даже се отхвърля напълно. Та от тази гледна точка с "истината" трябва да се борави много внимателно... :?: Хареса ми тази мисъл днес:
Междуличностните спорове в повечето случаи се опитват да решат реалните ни проблеми с емоционални аргументи. Това е толкова смислено, колкото и да се опиташ да се справиш с главоболието си като си отрежеш главата
;)
mwanza
Обратна връзка:

Мнение от mwanza »

Против. Смятам, обаче че за определни случаи трябват брутални наказания. Особено за изнасилвачи. Както и за тези които се занимават с трафик на жени.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

apple написа:...а фактите те са нещо, което от юридическа и фактическа гледна точка, както каза може да се разминават жестоко.
Фактите от фактическа гледна точка не били факти (разминавали се). :rofl:
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Maximus написа:Виж, обаче, как и ти си предубеден, както и аз. Ти знаеш историята от медиите и толкова. Медиите са прекалено силна, зависима, платена, нечистоплътна и отвратителна власт. Тяхната коректност се отъждествява в болшинството от случаите в полза на силния на деня.
На съдебните процеси използуват съдебни заседатели, които се държат "на закрито", т.е. далеч от всякакви средства за масова информация. Не, че и на тях не може да се повлияе, но казват било по-трудно.
Между другото, ако ви изпратят в Канада покана да се явите като съдебен заседател, нямате право да откажете или имате, но трябва да изтъкнете наистина извинителни причини. Незнанието на езика, например е една такава. :rofl:
Аз се смея, но има хора от 15-тина и повече години, които не могат да комуникират на нито един от двата официални езика.
Публикувай отговор