Българските лекари и медицина на световно ниво!

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
pumpy

Re: Българските лекари и медицина на световно ниво!

Мнение от pumpy »

Toва с линейката ми напомня следния случай:
Миналат година нашите са ни на гости. Ставам аз сутринта и се приготвям за училище, когато майка ми идва притеснена при мен в кухнята и "хъката, мъката, баща ти не е добре, от полунощ не спи от болка в гърдите, ама не искаше да те притеснява" Можете да си представите аз как не се притесних в този момент. Връхлитаме двамата с жена ми в стаята му и след няколко минутки сме сигурни, че не е инфаркт, а са белите дробове. Не чак толкова спешно, все пак е кретал така вече 6-7 часа, но решаваме да извикаме линейка да го транспортира до болницата, защото на мен не ми се поема риска да го возя аз. Майка ми започва да се суети, баща ми да нервничи и двамата ме питат защо не се обаждам. Аз само им казах да са напълно готови, облечени и приготвени, защото знам какво ще стане в момента, в който се обадя. Те ме изгледаха с недоверие, но слушат, какво да правят горките. Та след 10 минути ние сме облечени, приготвени за болницата и аз се обадих. Докато бях още на телефона и обяснявах на телефонистката какво сме направили откакто сме го открили да се оплаква тази сутрин, пред нас беше пристигнала една пожарна кола с парамедици/пожарникари. 5-6 души завзеха къщата ни, разпитаха ме отново, ЕКГ, сложиха му система и бяхме готови за пристигането на линейката и транспортирането му до болницата. Самата линейка дойде около 10 минути след първоначалното обаждане, качиха баща ми и спокойно се пренесохме до болница, без паника и светлини. Аз си карах отзад съвсем нормално.
Интересна, и с това свършвам по темата, беше сметката за преживяването - около 1500 долара, включително не знам си колко километра по не знам си колко долара на километър транспорт.

Ха сега да го сравним с разказа на горкия български шофьор :(. Едно мое бивше гадже работи като шеф на спешен център вече 10 години. Когато ми каже каква и е заплатата на мен ми се плаче и си мисля всеки път как мога да й помогна да се разкара оттам. Даже и да не е лекар в Канада или където и да е, вярвам, че ще има много по-достоен и спокоен живот. Сега като си отида до София след 2 седмици пак ще говоря с нея по въпроса.....
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Жена на 35 години почина при пиян лекар в Дупница

Инцидентът е станал вчера, уточниха от полицията. Оттам добавиха, че тестът на лекуващия лекар с дрегер бил направен от служители на РПУ - Дупница, след като близки на жената се усъмнили, че той е употребил алкохол. Резултатите от дрегера отчели 2.47 промила алкохол в кръвта на доктора, казаха още от полицията.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Omega3

Мнение от Omega3 »

pumpy написа:
Ха сега да го сравним с разказа на горкия български шофьор :(. Едно мое бивше гадже работи като шеф на спешен център вече 10 години. Когато ми каже каква и е заплатата на мен ми се плаче и си мисля всеки път как мога да й помогна да се разкара оттам. Даже и да не е лекар в Канада или където и да е, вярвам, че ще има много по-достоен и спокоен живот. Сега като си отида до София след 2 седмици пак ще говоря с нея по въпроса.....
http://news.ibox.bg/news/id_765051006"
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Най дбрите лекари в България може да ги намерите в :
"МВР Болница"
"Военна Болница"
"Правителствена Болница"
Другите са майтап работа,а на тези по селата и малките градчета си е пародия,затова ако нещо ви се наложи тичкайте в тези изброените отгоре ! :y:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

myhata II написа:затова ако нещо ви се наложи тичкайте в тези изброените отгоре ! :y:
А какво става да речем ако състоянието ти е такова, че не можеш да тичкаш сам, мухЪ?
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

MrGeek написа:
myhata II написа:затова ако нещо ви се наложи тичкайте в тези изброените отгоре ! :y:
А какво става да речем ако състоянието ти е такова, че не можеш да тичкаш сам, мухЪ?
Е как какво да става бре Гайка,става като прословутото канатското "Емърджънси"
Стефан Цанев
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

myhata II написа:
MrGeek написа:
E, какво му е да видим? Явно не са те приемали никога в болница по спешност (с линейка) за да видиш какво е обслужването (в Канада разбира се)?
Свекърва ми вчера се оплака, че престояла 1 седмица в болница. Думите и бяха дословно : "Ако няма кой да ти носи храна и да плаща за теб... умираш!"
За гореизброените (от теб) болници надали може да се вреди всеки избрал лекар по Интернет и то без заплащане. Спешните случаи не са очевидно в тая категория.
Какво да говорим тогава за ..."световно ниво"?!
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Bistra написа:
myhata II написа:
MrGeek написа:
E, какво му е да видим? Явно не са те приемали никога в болница по спешност (с линейка) за да видиш какво е обслужването (в Канада разбира се)?
Свекърва ми вчера се оплака, че престояла 1 седмица в болница. Думите и бяха дословно : "Ако няма кой да ти носи храна и да плаща за теб... умираш!"
За гореизброените (от теб) болници надали може да се вреди всеки избрал лекар по Интернет и то без заплащане. Спешните случаи не са очевидно в тая категория.
Какво да говорим тогава за ..."световно ниво"?!
Аз нали по горе ти написах за БОЛНЦИТЕ в България,ако следваш съветите ми ,няма да плачеш ,И ДА Ако искаш да си здрава в България си плащаш ,това е цената на Нежната Демокрация" от 89 г
Стефан Цанев
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Аз не плача.Заради това съм извън България.Това за заплащането беше по повод твърдението на коле(жката)гата будител(ка), дето си лекувала майчето за "без пари с избран от Интернет лекар" :lol:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
prace

Мнение от prace »

[quote="pumpy"]
Интересна, и с това свършвам по темата, беше сметката за преживяването - около 1500 долара, включително не знам си колко километра по не знам си колко долара на километър транспорт. ...[/quote]
Баща ти имал ли е някакъв иншуранс тука? като турист?
pumpy

Мнение от pumpy »

Горната случка се развиваше в Денвър, Колорадо, но ДА нашите винаги са пътували със застраховка: и в Канада и в САЩ.
prace

Мнение от prace »

pumpy написа:Горната случка се развиваше в Денвър, Колорадо, но ДА нашите винаги са пътували със застраховка: и в Канада и в САЩ.
Значи тия застраховки са гола вода. Ако не покриват линейка какво покриват тогава?
И аз винаги съм се питала как е живота в Америката с тия здравни застраховки? Какво правят хората, които нямат пари за добра застраховка? Как се лекуват?
Пумпи, ти би трябвало да знаеш много по тоя въпрос.
Замисляла съм се дали в Щатите не е по-добре от Канада? Като гледам процента на безработица има даже по-добри цифри от канадските. Да не говорим за цени на недвижими имоти, цени на храна и бензин. Единственото нещо, което ме спира да мисля по-задълбочено е здравната им система и престъпността. Всеки лумпен може да си купи оръжие и да го използва по предназначение, когато се чувства тъжен..
Така ли е или греша?
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

prace написа:Значи тия застраховки са гола вода. Ако не покриват линейка какво покриват тогава?
pumpy не е писал дали сметката е покрита от застрахователя, или не.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
pumpy

Мнение от pumpy »

Сметката си е сметка. Интересно, но наличието на застраховка променя тази сметка, в зависимост от договора, който има провайдъра с тази застрахователна компания. Така, например тези 1500 долара сметка за линейка стават 1200, когато имаш застраховка с Blue Cross или даже и 900 ако си застрахован с American Dream, например. Ако нямаш застраховка самата линейка ти дава отстъпка от 20% например. Все едно аз не съм платил нито цент от общата сметка от 25к за превоза и престоя на баща ми за една нощ в болницата. Платихме си лекарствата, след като го изписаха и те бяха около 1500 кинта, но това е друго положение.
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

pumpy написа: общата сметка от 25к за превоза и престоя на баща ми за една нощ в болницата.
Брей тея цоцат бая здраво. 25 хилки за една нощ. Чудя се въобще какво може да се сравнява здравеопазването при това положение! А тея застрахователи колко ли лапат?
Публикувай отговор