Хотелиери плачат за български туристи по морето

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
myhata II

Re: Хотелиери плачат за български туристи по морето

Мнение от myhata II »

ало, главата от БАН, четеш ли се изобщо ....

1 % .....
:x
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
joro

Мнение от joro »

В Канада заплатите и пенсиите са по-високи отколкото в България. Така ще бъде в следващите няколко десетилетия, независимо кой ще управлява. Радващо е, че разликата постепенно намалява. И за активните българи с добри професии и заплати има нови възможностк- да си купуват коли, без да чакат 15 години, да пътуват свободно до други държави и т.н. А оплакващи се винаги ще има- на един не му купували изгнилите домати, на друг не му идвали туристи в мухлясалия хотел. Конкуренция братче, няма смисъл да обвиняваш другите. Подобри си качеството на услугата за да имаш повече клиенти. В цял свят фалират хиляди фирми всеки ден. Тези фалити са полезни за обществото- на пазара остават по-добрите, предлагащи по-качествени стоки и услуги.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Optics,
Само едно пояснение за моята логика отнесена към твоя пример. 1000 от 7 000 000 не е много според мен, а малко. Както се вижда ти си го разбрал съвсем правилно, а Озо се е вживял много яко да се надплува с делфина от аватара ми .
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

joro написа:В Канада заплатите и пенсиите са по-високи отколкото в България. Така ще бъде в следващите няколко десетилетия, независимо кой ще управлява. Радващо е, че разликата постепенно намалява. И за активните българи с добри професии и заплати има нови възможностк- да си купуват коли, без да чакат 15 години, да пътуват свободно до други държави и т.н. А оплакващи се винаги ще има- на един не му купували изгнилите домати, на друг не му идвали туристи в мухлясалия хотел. Конкуренция братче, няма смисъл да обвиняваш другите. Подобри си качеството на услугата за да имаш повече клиенти. В цял свят фалират хиляди фирми всеки ден. Тези фалити са полезни за обществото- на пазара остават по-добрите, предлагащи по-качествени стоки и услуги.
Жорко, ти в колко часа ставаш бе човек? Ако някой мен ме събуди по това време на денонощието го гърмя директно без да се замисля. :D
За фалитите съм съгласен с теб - трябва да ги има и са здравословни за икономиката. Обаче подписа ти нещо ме хвърли в размисъл. Защо използваш за пример Путлер, като си имаме типичен български еквивалент? Каква работа трябва да си намерят феновете на Боко Тиквата да речем? :rofl:
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Жорка,
Там е работата, че мнозинството от хотелите ще бъдат мухлясали и по Черноморието и у Банско, щото това за кото са построени вече не може да поеме и половината от капацитета на хотелите.Затова ще западат и ще се превръщат в свърталища за пияници, чалга партита и любители на цигански и маанета по масите. Ама въпрос на вкус, нали?
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Наблюдавам във форума силно упростена двоична логика.
Тя работи така:

казваш му:
По начало исляма не е бил замислен като това което повечето хора асоциират с думата днес.
той си мисли:
Ясно - ислямист!

казваш му:
Хомосексуалистите са нормални хора които имат права като всички други.
той си мисли:
Ясно - педал!

казваш му:
Путин работи за себе си, не за народа си.
той си мисли:
Ясно - САЩисан!

Казваш му -
Русия е донесла много повече злини на България отколкото ползи
той си мисли:
Ясно - Русофоб!

В тая връзка - може ли нечия постъпка да те възторгне, при все че като цяло не одобряваш човека който я е извършил? Традиционната реакция по горната схема е да те изкарат негов фен -фил и т.н. Може ли са разкритикуваш постъпка на някого дето по принцип харесваш. ...
Четох една история за Кадафи, която много ме изкефи. Обаче смея ли да я кажа - ще излезна кадафист :D Да не говорим па че, я четох в руски източник от неизвестен произход. Ще излезе че съм русофил (пази боже) , а па заради тва в скобите ще излезе че съм набожен. Тя може да е тотално измислена, отде да знам, но ми хареса.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Почти в десятката, но според мен думата мисли не е на мястото си - това са първосигнални реакции, които не са мислене.

Повтаряните на чужди мисли не е мислене.

joro

Мнение от joro »

За почитателите на оперното изкуство
http://m.standartnews.com/kultura-opera ... 40755.html"
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Жорка,
Доколкото си спомням от миналата година хотела на опашката на коня не беше морски.
Що го турна туй в тази тема?

agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

optics написа: Озо,
логиката ти убягва бате. Ще ти го обясня с примерче с измислени цифри за да схванеш по-лесно. Той ти казва следното:
20% от канадците могат да си позволят да отидат на екскурзия на няколко хиляди километра и да си прекарат там разкошно. 20% могат да си купят употребявана но доста свястна кола например за $10-15К, докато в България 1% могат да прекарат почивката си по описания начин и 1% могат да си купят кола със същите параметри.
Нищо подобно не е казало Краварчето. Върни се и прочети пак.
Вместо каквито и да е числа, той използва за сравнение местоименията за количество "много" и "мнозинство", като към последното прибавя и прилагателното "огромно" На теб ли да ти обяснявам, че "много" е с една степен над "няколко", което пък е 2 и повече, "мнозинство" е над 50% от определена бройка, а пък това - "огромното мнозинство" за всеки е различно.
Ти казваш - Да, ама има 1000 българи които могат да идат в Монте Карло, да пръснат 50 000 евро за няколко дена и да се върнат все едно че бълха ги ухапала - нещо което болшинството канадци не могат. Което е факт, ама какво доказваш с тоя факт? Нищо. Единствено че логиката ти куца.
Нищо подобно не казвам. Казал съм, че използвайки същите местоимения, може да се направи същото съждение като Иванчовото, но с разменени подлози. И то пак ще бъде вярно. А това не доказва нищо. Това съм казал.
Пак към Озо - това за дето никой не знаел аз къде ходя, последвано от хилеща се емотиконка, не го разбрах - какво искаш да кажеш - че никой не знае щото не ходя или че всички знаят щото чат пат пускам снимки? Има няколко форумци които знаят много добре къде съм ходил.
Казвам, че никой не знае нищо нито за заплатата ти, нито за това колко голяма е отпуската ти, нито за бенефитите в работата ти и т.н., защото не си надувко и не набутваш в очите на аудиторията тази информация. Докато Краварчето е. Това казвам.
А всеки от нас има сред познатите си няколко съфорумци, които много добре знаят кой какъв е, какво работи и къде е ходил.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

optics написа: В тая връзка - може ли нечия постъпка да те възторгне, при все че като цяло не одобряваш човека който я е извършил? Традиционната реакция по горната схема е да те изкарат негов фен -фил и т.н. Може ли са разкритикуваш постъпка на някого дето по принцип харесваш. ...
Четох една история за Кадафи, която много ме изкефи. Обаче смея ли да я кажа - ще излезна кадафист :D Да не говорим па че, я четох в руски източник от неизвестен произход. Ще излезе че съм русофил (пази боже) , а па заради тва в скобите ще излезе че съм набожен. Тя може да е тотално измислена, отде да знам, но ми хареса.
Относно набожността, можеш да бъдеш спокоен - никой няма да си го помисли. Един вярващ, дори и да е зле с граматиката, винаги ще напише Бог с главна буква, дори и местоименните форми (Той, Него, Го, Му и т.н.). :)

А иначе притесненията ти показват, че в теб все още живее желанието да се харесаш на всички. Което е смешно. Или пък причината е страхът от отхвърляне, което вече е и вредно за самия теб.

Дреме ти, че Иванчовци ще те наричат с какви ли не епитети, защото си казал нещо хубаво за хора или събития, които самите те мразят. Ти си имаш свое собствено мнение и виждане за нещата и то е най-важното.
Не се опитвайте да се харесате на другите. Когато сте себе си, ще ви харесат точно тези, които ще са ви истински приятели. А пък тези, които не ви харесват значи не са за вас. Не трябва да се променяте, за да им се харесате. Не знам дали е подходяща аналогия, но сега ми дойде в главата – аз примерно не обичам боб. Но трябва ли да се променя той, за да ми се хареса след като си има хиляди обожатели, които дават всичко за него? За всеки си има място под слънцето . Истината е, че точно когато не се опитваш да се харесаш на другите и си самия себе си, точно тогава повече хора те харесват.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

agent Ozo написа: А иначе притесненията ти показват, че в теб все още живее желанието да се харесаш на всички.
Е, чак па на всички... ;-)
Щеше да ме притеснява ако се харесвах на мухата или на джой.
Сега вече освободен от страховете си, остава да изровя славната история за Кадафито....
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

optics написа: Щеше да ме притеснява ако се харесвах на мухата или на джой.
То това стана ясно още предния ти постинг. Не искаш да те свързват по какъвто и да е начин с лагера на русофилите. :)
Сега вече освободен от страховете си, остава да изровя славната история за Кадафито....
Абе има риск да си навлечеш антипатиите на Ванчо и компания, ама той не е голям. Така че давай смело!
Виж, за Сталин, дори и не си помисляй нещо подобно. :)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

optics написа:
agent Ozo написа: А иначе притесненията ти показват, че в теб все още живее желанието да се харесаш на всички.
Е, чак па на всички... ;-)
Щеше да ме притеснява ако се харесвах на мухата или на джой.
успокой се, нямаш никакъв шанс , отдавна сме разбрали че си въздух под налягане :lol: :)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

agent Ozo написа:
optics написа: Озо,
логиката ти убягва бате. Ще ти го обясня с примерче с измислени цифри за да схванеш по-лесно. Той ти казва следното:
20% от канадците могат да си позволят да отидат на екскурзия на няколко хиляди километра и да си прекарат там разкошно. 20% могат да си купят употребявана но доста свястна кола например за $10-15К, докато в България 1% могат да прекарат почивката си по описания начин и 1% могат да си купят кола със същите параметри.
Нищо подобно не е казало Краварчето. Върни се и прочети пак.
Вместо каквито и да е числа, той използва за сравнение местоименията за количество "много" и "мнозинство", като към последното прибавя и прилагателното "огромно" На теб ли да ти обяснявам, че "много" е с една степен над "няколко", което пък е 2 и повече, "мнозинство" е над 50% от определена бройка, а пък това - "огромното мнозинство" за всеки е различно.
Линко, преиначаваш това, което е казал Иван:
Аз в никакъв случай не съм изключение - елементарно е, че много хора тук могат да си позволят повече отколкото огромното мнозинство в България.
83% от работниците в България изкарват до 1000 лева на месец. Добави милион и нещо пенсионери и безработни и става кажи-речи цялото население. Това както и да го въртиш Е мнозинство и то огромно. (Данни от 2013 година)

Втория въпрос е дали много канадци могат да си позволят повече от българите с доходи до 1000лв. Отговорът е ясен, както и да дефинираш думичката "много".
Публикувай отговор