1 % .....

Жорко, ти в колко часа ставаш бе човек? Ако някой мен ме събуди по това време на денонощието го гърмя директно без да се замисля.joro написа:В Канада заплатите и пенсиите са по-високи отколкото в България. Така ще бъде в следващите няколко десетилетия, независимо кой ще управлява. Радващо е, че разликата постепенно намалява. И за активните българи с добри професии и заплати има нови възможностк- да си купуват коли, без да чакат 15 години, да пътуват свободно до други държави и т.н. А оплакващи се винаги ще има- на един не му купували изгнилите домати, на друг не му идвали туристи в мухлясалия хотел. Конкуренция братче, няма смисъл да обвиняваш другите. Подобри си качеството на услугата за да имаш повече клиенти. В цял свят фалират хиляди фирми всеки ден. Тези фалити са полезни за обществото- на пазара остават по-добрите, предлагащи по-качествени стоки и услуги.
Нищо подобно не е казало Краварчето. Върни се и прочети пак.optics написа: Озо,
логиката ти убягва бате. Ще ти го обясня с примерче с измислени цифри за да схванеш по-лесно. Той ти казва следното:
20% от канадците могат да си позволят да отидат на екскурзия на няколко хиляди километра и да си прекарат там разкошно. 20% могат да си купят употребявана но доста свястна кола например за $10-15К, докато в България 1% могат да прекарат почивката си по описания начин и 1% могат да си купят кола със същите параметри.
Нищо подобно не казвам. Казал съм, че използвайки същите местоимения, може да се направи същото съждение като Иванчовото, но с разменени подлози. И то пак ще бъде вярно. А това не доказва нищо. Това съм казал.Ти казваш - Да, ама има 1000 българи които могат да идат в Монте Карло, да пръснат 50 000 евро за няколко дена и да се върнат все едно че бълха ги ухапала - нещо което болшинството канадци не могат. Което е факт, ама какво доказваш с тоя факт? Нищо. Единствено че логиката ти куца.
Казвам, че никой не знае нищо нито за заплатата ти, нито за това колко голяма е отпуската ти, нито за бенефитите в работата ти и т.н., защото не си надувко и не набутваш в очите на аудиторията тази информация. Докато Краварчето е. Това казвам.Пак към Озо - това за дето никой не знаел аз къде ходя, последвано от хилеща се емотиконка, не го разбрах - какво искаш да кажеш - че никой не знае щото не ходя или че всички знаят щото чат пат пускам снимки? Има няколко форумци които знаят много добре къде съм ходил.
Относно набожността, можеш да бъдеш спокоен - никой няма да си го помисли. Един вярващ, дори и да е зле с граматиката, винаги ще напише Бог с главна буква, дори и местоименните форми (Той, Него, Го, Му и т.н.).optics написа: В тая връзка - може ли нечия постъпка да те възторгне, при все че като цяло не одобряваш човека който я е извършил? Традиционната реакция по горната схема е да те изкарат негов фен -фил и т.н. Може ли са разкритикуваш постъпка на някого дето по принцип харесваш. ...
Четох една история за Кадафи, която много ме изкефи. Обаче смея ли да я кажа - ще излезна кадафистДа не говорим па че, я четох в руски източник от неизвестен произход. Ще излезе че съм русофил (пази боже) , а па заради тва в скобите ще излезе че съм набожен. Тя може да е тотално измислена, отде да знам, но ми хареса.
Не се опитвайте да се харесате на другите. Когато сте себе си, ще ви харесат точно тези, които ще са ви истински приятели. А пък тези, които не ви харесват значи не са за вас. Не трябва да се променяте, за да им се харесате. Не знам дали е подходяща аналогия, но сега ми дойде в главата – аз примерно не обичам боб. Но трябва ли да се променя той, за да ми се хареса след като си има хиляди обожатели, които дават всичко за него? За всеки си има място под слънцето . Истината е, че точно когато не се опитваш да се харесаш на другите и си самия себе си, точно тогава повече хора те харесват.
Е, чак па на всички...agent Ozo написа: А иначе притесненията ти показват, че в теб все още живее желанието да се харесаш на всички.
То това стана ясно още предния ти постинг. Не искаш да те свързват по какъвто и да е начин с лагера на русофилите.optics написа: Щеше да ме притеснява ако се харесвах на мухата или на джой.
Абе има риск да си навлечеш антипатиите на Ванчо и компания, ама той не е голям. Така че давай смело!Сега вече освободен от страховете си, остава да изровя славната история за Кадафито....
успокой се, нямаш никакъв шанс , отдавна сме разбрали че си въздух под наляганеoptics написа:Е, чак па на всички...agent Ozo написа: А иначе притесненията ти показват, че в теб все още живее желанието да се харесаш на всички.
Щеше да ме притеснява ако се харесвах на мухата или на джой.
Сега вече освободен от страховете си, остава да изровя славната история за Кадафито....
Линко, преиначаваш това, което е казал Иван:agent Ozo написа:Нищо подобно не е казало Краварчето. Върни се и прочети пак.optics написа: Озо,
логиката ти убягва бате. Ще ти го обясня с примерче с измислени цифри за да схванеш по-лесно. Той ти казва следното:
20% от канадците могат да си позволят да отидат на екскурзия на няколко хиляди километра и да си прекарат там разкошно. 20% могат да си купят употребявана но доста свястна кола например за $10-15К, докато в България 1% могат да прекарат почивката си по описания начин и 1% могат да си купят кола със същите параметри.
Вместо каквито и да е числа, той използва за сравнение местоименията за количество "много" и "мнозинство", като към последното прибавя и прилагателното "огромно" На теб ли да ти обяснявам, че "много" е с една степен над "няколко", което пък е 2 и повече, "мнозинство" е над 50% от определена бройка, а пък това - "огромното мнозинство" за всеки е различно.
83% от работниците в България изкарват до 1000 лева на месец. Добави милион и нещо пенсионери и безработни и става кажи-речи цялото население. Това както и да го въртиш Е мнозинство и то огромно. (Данни от 2013 година)Аз в никакъв случай не съм изключение - елементарно е, че много хора тук могат да си позволят повече отколкото огромното мнозинство в България.