KURSOVE ZA POMOCHNIK-MEDICINSKI SESTRI

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

Anito,
mi аз ще се пробвам за лекар, така че може да станем двама, да си подсказваме на изпита :wink:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
St.Anger
Some Kind of Monster

Мнение от St.Anger »

Abe za meditsinski bratia niama li kursove, 4e jivo se interesuvam :wink: :D To mai samo tova mi ostava... :P
To Live Is To Die
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

sasho71 написа:Anito,
mi аз ще се пробвам за лекар, така че може да станем двама, да си подсказваме на изпита :wink:
Sasho, ako 6te komandwame, da po4wam :wink: :lol: Ma za lekar malko mnjko se u4i beee, niama li ne6to za direktor, ama bez da u4im 8)
Аватар
Kuma Lisa

Мнение от Kuma Lisa »

anito написа:Ma za lekar malko mnjko se u4i beee, niama li ne6to za direktor, ama bez da u4im 8)
Хахаха, ти просто нямаш равна :lol:
Я говори за двама, ако не те домързи 8)
Нали знаете как в САЩ се избира президент:
минават целия му род под лупа, и се гледа какво е направил за благополучието на страната си и какво е учил и какви титли е защитил.

powered by Botzo
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Spoko, ako nau4a ne6to, 6te wsirkam :lol: Ama sled kato se uredia na niakoe post4e, 4e da ne mi go wzemete 8)
Joy

Мнение от Joy »

Здравейте!

Аз вчера цял ден си мислих за българо-руските бизнеси и за това доколко трябва да им имаме доверие...Чудя се защо ли на никой тук не му направи впечатление как мамят хората?Руснаци отдавна го правят и понякога съм си обещавала,че някой ден ще вдигна скандал във вестника за подобни обяви,но вече явно и българи се включват...
Когато вчера говорих с Емилия,останах с впечатление,че тя знаеше много добре за обявата във форума и ако не се лъжа,Емилия е регистрирана и можеше много добре да напише,че става въпрос за санитарски курс.а не за сестрински.Е,защо ли пък да се надявам на коректност за пред форума,та нали тя самата е разпространила обявата в този и вид сред българи? Страхотна реклама построена на лъжа.Не са си платили лиценза? :D Такъв никога не е имало и няма да има,защото обучение на мед.сестри не е по силите на малък бизнес.
Нямало желаещи... :D Училищата са препълнени със желаещи и чакащи и там се постъпва с тежък изпит...
Защо пък да не използват игра с терминология,която емигрантите не разбират?
Разликата между санитар и пом.мед.сестра е същата като между санитар и мед.сестра в България.
Още куп други глупости се разказват за привличане на желаещи от типа на това,че санитарите най-лесно си намирали работа :D ...При това,тя ми разказва тези неща,без да се замисли на кого разказва тези глупости...Като че ли не съм на ясно как се трудоустройват санитари завършили подобни частни курсове...Държавното обучение за санитар е 6 месеца и единствено на него се има доверие в болниците...Търсенето при мед.сестри е многократно по-голямо поради огромния наплив от санитари и много по-малкия брой завършили мед.сестри.При това,колко по-високо е образованието,толкова съответно и търсенето е по-голямо.
Мислех си и друго,как е възможно да преподават в този частен курс хора,които нямат сестринско образование и на какво ли биха могли да научат? Всички тези въпроси си остават на тяхната съвест...Жалко,че покрай подобни мошенически бизнеси се разваля авторитета и на честни и коректни!

Анито,да ти отговоря на въпроса с 2 думи във форума за разликите м/у пом.мед.сестра и сестра никак не е лесно.Съществува такъв закон №90 (цяла дебеличка книжка),който установява точно тези разлики.Законът е нов и не във всички клиники е възприет,така че,във всяка болница намираме различни изисквания и пълномощия.Като цяло,обаче,много общо казано,пом.мед.сестра не прави венозни вливания (системи и венозни инжекции).Взима,обаче кръв (капилярна и венозна).Всички останали манипулации върши тя.Мед.сестра включва венозни катетери и системи,изписва лекарствата и поддържа връзка с лекарите.Нищо повече! Сонди всякакви видове,катетри,гаваж(хранене чрез сонда),мускулни и подкожни инжекции,ЕКГ(чете го мед.сестра)-това се извършва от пом.мед.сестра.
Мед.братя има не по-малко от мед.сестри (май такива хубави мъже по улиците не срещам... :wink: ).Твърди се,че те по-лесно се издигали по служба... :D Не знам,не знам....

http://www.russcan.com/story.asp?chid=1 ... 1&stid=166

За информация на Сашо,ще кажа,че сестрите в болниците никой не ги командва.Болниците са изцяло в тяхно командване и дори старшата сестра изпълнява само административна функция (тя е с БАК),без да има власт да се разпорежда за работата на сестрите.
ako puk napravish PhD of nurse sigurno i doktorite shte ti koziruvat
Кой знае...Може би. :lol: Ти познаваш ли някоя сестра/брат с PhD ? Аз лично не.Предполагам,че те не се разхождат по болниците...

И пак като става дума за разлики,не мога да не спомена,че има области,където почти изцяло работят сестри с определено образование.Да,правилно казва Сашо,че в поликлиниките работят най-често с БАК,но не винаги-има всякакви...В Спешно отделение,интензивно,операционен блок (БАК),родилно,детско-няма пом.сестри (има изключения-Сан Жюстин например (най-голямата дет.болница) набира изключително пом.мед.сестри (по-евтино).
Санитарската работа се отличава от българската санитарска по това,че тук препозетата се занимават само с пациента.За чистене си има технически персонал.Бих казала,обаче,че работата им е по-тежка от на нашите санитари-тук пациентите са гледани много по-добре от при нас. Затова основно за санитари се предпочитат яки мъже пък било то и без карта за PDSB. :D Всъщност при тях изискванията за образование и правоспособност не са задължителни-ако решат в болницата могат да вземат санитар и без завършен курс.
Хайде стига толкова,че много се разприказвах... :D
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

Joy,
тук пък има едни lab technician дето правят всичко това дето върши пом.сестрата. абе объркана работа! и аз още не съм срещал PhD , предполагам че в самите университети работят научна работа-примерно как кръвното скача когато го мери мед сестра като тази на снимката :lol:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Joy

Мнение от Joy »

sasho71 написа:Joy,
тук пък има едни lab technician дето правят всичко това дето върши пом.сестрата. абе объркана работа! и аз още не съм срещал PhD , предполагам че в самите университети работят научна работа-примерно как кръвното скача когато го мери мед сестра като тази на снимката :lol:
:D :D :D Сигурно са по университетите! Измислят някои тъпотии от рода на 14-те фундаментални потребности на човека от Вирджиния Андерсън... :D Или пък още някой тъп документ за попълване от мед.сестри. :( Или пък някъде по Мин-вото... :?
А пък lab technician предполагам е еквивалента на пом.мед.сестра за лабораториите...
Аватар
maria29

Мнение от maria29 »

Благодарим ти Joy,
За пореден път ни показваш че в тази държава "совите не са това което са"... :lol:
JOY написа:
..Мед.братя има не по-малко от мед.сестри (май такива хубави мъже по улиците не срещам... :wink: ).Твърди се,че те по-лесно се издигали по служба... :D Не знам,не знам....
Виж ти къде били хубавите мъже.. А случайно да имаш представа как един икономист може да се запише при тях ..:wink: :lol:
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Joy, merci za raziasnenieto. Imam edni priateli, zaradi koito jiwo se interesuwam ot tazi tema. Ina4e na men mi e malko dale4ko ot kwalifikaciite mi :wink:
Maria29, da ti kaja edna taina: i pri pojarnikarite ima mnooogo gotini tipowe. 8) I triabwa da sa swiknali s predizwikatelstwa :lol: :lol:
Аватар
maria29

Мнение от maria29 »

anito написа: Maria29, da ti kaja edna taina: i pri pojarnikarite ima mnooogo gotini tipowe. 8) I triabwa da sa swiknali s predizwikatelstwa :lol: :lol:
Ани това с предизвикателствата ще го приема като комплимент :lol: . Благодаря момичета вие сте златни. Сега и ако ми кажете как се записват курсове за пожарникари или за мед.сестри няма да имате равни... :lol: :lol:
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

[quote="maria29
Ани това с предизвикателствата ще го приема като комплимент :lol: . [/quote]

Ami, az seza sebe si misleh, kato pi6eh, ama ne se douto4nih :wink:

Za kursowete: nai-dobre info ot izwora. Za bratiata ne znam kak 6te e, no za pojarnikarite e lesno: otiwa6 do kwartalnata pojarna, dokato pita6 wseki sre6tnat pojarnikar kade da nameri6 6efa, dobiwa6 wpe4atlenia ot parwa raka i re6awa6 dali si zaslujawa kursa :wink: :lol:
Аватар
maria29

Мнение от maria29 »

:lol: :lol: :lol: Ани така не съм се смяла много отдавна. Отлична стратегия :lol: и ще я използвам :wink: Благодаря :thumbsup:
Joy

Мнение от Joy »

Виж ти къде били хубавите мъже.. А случайно да имаш представа как един икономист може да се запише при тях ..
:D Да,момичета,не знам за пожарникарите,но от наличието на такова количество симпатяги по болниците и аз бях стресната... :D Мислех си даже днес да снимам един... :lol: Мммммм!
Ей така,малко за спомен на вички дами в Канада,че им е домъчняло... :lol: Малко с докторите не ми върви-все старчоци виждам...Сигурно не съм търсила както трябва...
:D

Мария,дали за икономист или който и друг,кандидатстването не се отличава особенно..За колеж,мисля,че ще му искат преалябли по химия,физика и бология...Не съм сигурна-интересувайте се в съответния колеж! Отличен френски и 3 години жестоко зубрене! За хора далеч от медицината е два пъти по-тежко...За пом.мед.брат,нищо няма да му искат,държи си изпита и дори безплатно обучение може да се издейства...Имаме си икономист във форума,който вече учи-дано ти види въпроса и те ориентира! Почти 2 години,но пък съвсем поносимо учене-всеки може да го изкара.
Botzo

Мнение от Botzo »

Виж ти къде били хубавите мъже..
За хубавите мъже незнам, ама знам че там са хубавите жени :wink: :idea: :roll:
Заключено