Здравейте!
Аз вчера цял ден си мислих за българо-руските бизнеси и за това доколко трябва да им имаме доверие...Чудя се защо ли на никой тук не му направи впечатление как мамят хората?Руснаци отдавна го правят и понякога съм си обещавала,че някой ден ще вдигна скандал във вестника за подобни обяви,но вече явно и българи се включват...
Когато вчера говорих с Емилия,останах с впечатление,че тя знаеше много добре за обявата във форума и ако не се лъжа,Емилия е регистрирана и можеше много добре да напише,че става въпрос за санитарски курс.а не за сестрински.Е,защо ли пък да се надявам на коректност за пред форума,та нали тя самата е разпространила обявата в този и вид сред българи? Страхотна реклама построена на лъжа.Не са си платили лиценза?

Такъв никога не е имало и няма да има,защото обучение на мед.сестри не е по силите на малък бизнес.
Нямало желаещи...

Училищата са препълнени със желаещи и чакащи и там се постъпва с тежък изпит...
Защо пък да не използват игра с терминология,която емигрантите не разбират?
Разликата между санитар и пом.мед.сестра е същата като между санитар и мед.сестра в България.
Още куп други глупости се разказват за привличане на желаещи от типа на това,че санитарите най-лесно си намирали работа

...При това,тя ми разказва тези неща,без да се замисли на кого разказва тези глупости...Като че ли не съм на ясно как се трудоустройват санитари завършили подобни частни курсове...Държавното обучение за санитар е 6 месеца и единствено на него се има доверие в болниците...Търсенето при мед.сестри е многократно по-голямо поради огромния наплив от санитари и много по-малкия брой завършили мед.сестри.При това,колко по-високо е образованието,толкова съответно и търсенето е по-голямо.
Мислех си и друго,как е възможно да преподават в този частен курс хора,които нямат сестринско образование и на какво ли биха могли да научат? Всички тези въпроси си остават на тяхната съвест...Жалко,че покрай подобни мошенически бизнеси се разваля авторитета и на честни и коректни!
Анито,да ти отговоря на въпроса с 2 думи във форума за разликите м/у пом.мед.сестра и сестра никак не е лесно.Съществува такъв закон №90 (цяла дебеличка книжка),който установява точно тези разлики.Законът е нов и не във всички клиники е възприет,така че,във всяка болница намираме различни изисквания и пълномощия.Като цяло,обаче,много общо казано,пом.мед.сестра не прави венозни вливания (системи и венозни инжекции).Взима,обаче кръв (капилярна и венозна).Всички останали манипулации върши тя.Мед.сестра включва венозни катетери и системи,изписва лекарствата и поддържа връзка с лекарите.Нищо повече! Сонди всякакви видове,катетри,гаваж(хранене чрез сонда),мускулни и подкожни инжекции,ЕКГ(чете го мед.сестра)-това се извършва от пом.мед.сестра.
Мед.братя има не по-малко от мед.сестри (май такива хубави мъже по улиците не срещам...

).Твърди се,че те по-лесно се издигали по служба...

Не знам,не знам....
http://www.russcan.com/story.asp?chid=1 ... 1&stid=166
За информация на Сашо,ще кажа,че сестрите в болниците никой не ги командва.Болниците са изцяло в тяхно командване и дори старшата сестра изпълнява само административна функция (тя е с БАК),без да има власт да се разпорежда за работата на сестрите.
ako puk napravish PhD of nurse sigurno i doktorite shte ti koziruvat
Кой знае...Може би.

Ти познаваш ли някоя сестра/брат с PhD ? Аз лично не.Предполагам,че те не се разхождат по болниците...
И пак като става дума за разлики,не мога да не спомена,че има области,където почти изцяло работят сестри с определено образование.Да,правилно казва Сашо,че в поликлиниките работят най-често с БАК,но не винаги-има всякакви...В Спешно отделение,интензивно,операционен блок (БАК),родилно,детско-няма пом.сестри (има изключения-Сан Жюстин например (най-голямата дет.болница) набира изключително пом.мед.сестри (по-евтино).
Санитарската работа се отличава от българската санитарска по това,че тук препозетата се занимават само с пациента.За чистене си има технически персонал.Бих казала,обаче,че работата им е по-тежка от на нашите санитари-тук пациентите са гледани много по-добре от при нас. Затова основно за санитари се предпочитат яки мъже пък било то и без карта за PDSB.

Всъщност при тях изискванията за образование и правоспособност не са задължителни-ако решат в болницата могат да вземат санитар и без завършен курс.
Хайде стига толкова,че много се разприказвах...