първо на първо изкараната тапия не значи, че знаеш езика - според мен с частен учител много по-добре се научават нещата! после за каквото и да ти говорят значи винаги става въпрос за пари!
кога ще бъде следващата среща в София - споменахте 17/19 юни???
Мисля че са въвели нови изисквания от Април!!!
-
Днес се видях с мои познати, които са получили вчера /21.05.2004 г./ писмо от Виена и при тях няма такова условие. Пишат им да чакат дата за интервю през втората половина на годината. В DSC са писали 5/5 на френски, но и двамата са с магистърски дипломи.
Имам питане към тези с препоръчаните часове френски какво им е образованието? Можеби не им достигат точки и по този начин трябва да ги завишат.
Имам питане към тези с препоръчаните часове френски какво им е образованието? Можеби не им достигат точки и по този начин трябва да ги завишат.
Koeto me naviava na misalta 4e, mai maimunite stavat mnogo na klona i toi skoro shte se s4upi.LaRue написа:Ако помислите ще стигнете до логичния извод, че е предприета политика за намаляване на разходите от страна на правителството на Квебек, ако ти знаеш езика започваш по-бързо работа и съответно плащаш данъци и не получаваш социал. То и в България всеки работодател предпочита да вземе обучен персонал и да няма допълнителни разходи за обучение /при това за негова сметка/
- IvHaydu
- Хайдутин на годината
Аз това за затягането на процедурата за Квебек го очаквах дори и по-рано...Sergo написа:Koeto me naviava na misalta 4e, mai maimunite stavat mnogo na klona i toi skoro shte se s4upi.LaRue написа:Ако помислите ще стигнете до логичния извод, че е предприета политика за намаляване на разходите от страна на правителството на Квебек, ако ти знаеш езика започваш по-бързо работа и съответно плащаш данъци и не получаваш социал. То и в България всеки работодател предпочита да вземе обучен персонал и да няма допълнителни разходи за обучение /при това за негова сметка/
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
- yaiuat
- Обратна връзка:
Nqma da se schupi Sergo, klona e debel zashtoto kolkoto poveche maimuni na nego tolkova poveche iztyrvani ot tqh banani v budjeta na posolstvoto vuv Viena.Sergo написа:Koeto me naviava na misalta 4e, mai maimunite stavat mnogo na klona i toi skoro shte se s4upi.
Nie bulgarite sme moje bi nai s malkiq procent ot emigraciqta za Quebec i az ne razbiram zashto samo na nas nu uslojnqvat jivota tolkova. Dvoen standart li ima tuka, mrazqt li ni neshto neznam.
И аз очаквах много по-рано да се завишят изискванията за провинция Квебек. Като се позамисля, те вече бавно, но сигурно са започнали, да ги завишават!
Първо с увеличаване на таксата за обработване на документите в Букурещ и за издаване на визи, а сега и входящ тест или изпит за определяне на ниво на владеене на френски език. Не знам!!!!!!!!!
Това е доста неприятна новина, ако действително се потвърди, че е истина!
Дано е само слух!
От друга страна, правилно някои съфорумци са изявили предположение, че на кебекарите им трябват готови кадри, които пристигайки в Канада, ще могат да си намерят работа, ще се оправят достатъчно добре с френския език и няма да им се налага да го учат допълнително в Кофи. Така ще спестят пари от бюджета на правителството им.
Първо с увеличаване на таксата за обработване на документите в Букурещ и за издаване на визи, а сега и входящ тест или изпит за определяне на ниво на владеене на френски език. Не знам!!!!!!!!!

От друга страна, правилно някои съфорумци са изявили предположение, че на кебекарите им трябват готови кадри, които пристигайки в Канада, ще могат да си намерят работа, ще се оправят достатъчно добре с френския език и няма да им се налага да го учат допълнително в Кофи. Така ще спестят пари от бюджета на правителството им.

Здравейте, приятели!
Много ме развълнува тази тема,ние ще пускаме док.тези дни и мислим след като ни приключи курса- 2ро ниво в Фр.институт да се подготвя ме за интервю,(което се надявам да ни насрочат,)при 4астен учител.
Притеснителено е това което обсъждате (150-200ч.френски),защото
това са допълнителни разходи(по 85лв.на ниво без учебниците,те се закупуват при записване на 1 во ниво,106лв).Къде ще му се види края,а и ако искат официално да им докажеш познанията си по този прекрасен език ,(френският),защо да се хабят да насрочват интервюта,да си губят времето??Времето е пари ,нали така?
От сърце си пожелавам ,а и на вас това да са само слухове!!!
Много ме развълнува тази тема,ние ще пускаме док.тези дни и мислим след като ни приключи курса- 2ро ниво в Фр.институт да се подготвя ме за интервю,(което се надявам да ни насрочат,)при 4астен учител.
Притеснителено е това което обсъждате (150-200ч.френски),защото
това са допълнителни разходи(по 85лв.на ниво без учебниците,те се закупуват при записване на 1 во ниво,106лв).Къде ще му се види края,а и ако искат официално да им докажеш познанията си по този прекрасен език ,(френският),защо да се хабят да насрочват интервюта,да си губят времето??Времето е пари ,нали така?
От сърце си пожелавам ,а и на вас това да са само слухове!!!