Мисля че са въвели нови изисквания от Април!!!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
avve
Обратна връзка:

Мнение от avve »

първо на първо изкараната тапия не значи, че знаеш езика - според мен с частен учител много по-добре се научават нещата! после за каквото и да ти говорят значи винаги става въпрос за пари!
кога ще бъде следващата среща в София - споменахте 17/19 юни???
LaRue

Мнение от LaRue »

Днес се видях с мои познати, които са получили вчера /21.05.2004 г./ писмо от Виена и при тях няма такова условие. Пишат им да чакат дата за интервю през втората половина на годината. В DSC са писали 5/5 на френски, но и двамата са с магистърски дипломи.
Имам питане към тези с препоръчаните часове френски какво им е образованието? Можеби не им достигат точки и по този начин трябва да ги завишат.
Sergo

Мнение от Sergo »

LaRue написа:Ако помислите ще стигнете до логичния извод, че е предприета политика за намаляване на разходите от страна на правителството на Квебек, ако ти знаеш езика започваш по-бързо работа и съответно плащаш данъци и не получаваш социал. То и в България всеки работодател предпочита да вземе обучен персонал и да няма допълнителни разходи за обучение /при това за негова сметка/
Koeto me naviava na misalta 4e, mai maimunite stavat mnogo na klona i toi skoro shte se s4upi.
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Sergo написа:
LaRue написа:Ако помислите ще стигнете до логичния извод, че е предприета политика за намаляване на разходите от страна на правителството на Квебек, ако ти знаеш езика започваш по-бързо работа и съответно плащаш данъци и не получаваш социал. То и в България всеки работодател предпочита да вземе обучен персонал и да няма допълнителни разходи за обучение /при това за негова сметка/
Koeto me naviava na misalta 4e, mai maimunite stavat mnogo na klona i toi skoro shte se s4upi.
Аз това за затягането на процедурата за Квебек го очаквах дори и по-рано...
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Аватар
yaiuat
Обратна връзка:

Мнение от yaiuat »

Sergo написа:Koeto me naviava na misalta 4e, mai maimunite stavat mnogo na klona i toi skoro shte se s4upi.
Nqma da se schupi Sergo, klona e debel zashtoto kolkoto poveche maimuni na nego tolkova poveche iztyrvani ot tqh banani v budjeta na posolstvoto vuv Viena.

Nie bulgarite sme moje bi nai s malkiq procent ot emigraciqta za Quebec i az ne razbiram zashto samo na nas nu uslojnqvat jivota tolkova. Dvoen standart li ima tuka, mrazqt li ni neshto neznam.
Аватар
titi
Обратна връзка:

Мнение от titi »

И аз очаквах много по-рано да се завишят изискванията за провинция Квебек. Като се позамисля, те вече бавно, но сигурно са започнали, да ги завишават!
Първо с увеличаване на таксата за обработване на документите в Букурещ и за издаване на визи, а сега и входящ тест или изпит за определяне на ниво на владеене на френски език. Не знам!!!!!!!!! :cry: Това е доста неприятна новина, ако действително се потвърди, че е истина! :oops: Дано е само слух! :twisted:
От друга страна, правилно някои съфорумци са изявили предположение, че на кебекарите им трябват готови кадри, които пристигайки в Канада, ще могат да си намерят работа, ще се оправят достатъчно добре с френския език и няма да им се налага да го учат допълнително в Кофи. Така ще спестят пари от бюджета на правителството им. :wink:
Suny

Мнение от Suny »

Здравейте, приятели!
Много ме развълнува тази тема,ние ще пускаме док.тези дни и мислим след като ни приключи курса- 2ро ниво в Фр.институт да се подготвя ме за интервю,(което се надявам да ни насрочат,)при 4астен учител.
Притеснителено е това което обсъждате (150-200ч.френски),защото
това са допълнителни разходи(по 85лв.на ниво без учебниците,те се закупуват при записване на 1 во ниво,106лв).Къде ще му се види края,а и ако искат официално да им докажеш познанията си по този прекрасен език ,(френският),защо да се хабят да насрочват интервюта,да си губят времето??Времето е пари ,нали така?
От сърце си пожелавам ,а и на вас това да са само слухове!!!
Заключено