Nujda ot suvet

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
The Who

Nujda ot suvet

Мнение от The Who »

Zdraveite na vsichki,
Smiatam v skoro vreme da si podam dokumentite za federal skilled worker. Shte vi buda mnogo blagodarna ako mi pomognete s niakoi i drug suvet, a po-tochno:
1. zachitat li staja na grajdanski dogovor, v sluchai, che ne sum se osiguriavala, no puk imam slujebna belejka, che sum rabotila
2. naskoro se omujih, i deklarirah che iskam da priema familiata na supruga mi, dali e po-dobre da si zapazia sobstvenata, ili da priema na supruga mi /diploma, preporuki i t.n. sa sus starata/
3. vuzmojno li e da podam dokumenti v Avstria, a ne v Bucharest.
Blagodaria vi predvaritelno
Аватар
Koko

Re: Nujda ot suvet

Мнение от Koko »

The Who написа:Zdraveite na vsichki,
Smiatam v skoro vreme da si podam dokumentite za federal skilled worker. Shte vi buda mnogo blagodarna ako mi pomognete s niakoi i drug suvet, a po-tochno:
1. zachitat li staja na grajdanski dogovor, v sluchai, che ne sum se osiguriavala, no puk imam slujebna belejka, che sum rabotila
2. naskoro se omujih, i deklarirah che iskam da priema familiata na supruga mi, dali e po-dobre da si zapazia sobstvenata, ili da priema na supruga mi /diploma, preporuki i t.n. sa sus starata/
3. vuzmojno li e da podam dokumenti v Avstria, a ne v Bucharest.
Blagodaria vi predvaritelno
1. На мен ми зачетоха трудов стаж по граждански договор на база препоръка от бившия ми работодател. Бях се постарал да е на бланка на фирмата и да е записано от кога до кога съм работил и какво точно към правил, т.е. че все пак е стаж по специалността.
2. Може би най-добре е да добавиш новата си фамилия, но да не се отказваш напълно от моминското си име, т.е. ще имаш 4 имена поне за имиграционната процедура.
3. Мисля че по новия имиграционен закон има изискване да се кандидаства в най-близкия имиграционен офис - съответно за България това е офиса в Букурещ, но бих те посъветвал да провериш тази точка още веднъж в официалния сайт.
The Who

Blagodaria

Мнение от The Who »

Mnogo ti blagodaria, Koko,
Biah se pritesnila, zashtoto v edin ot forumite prochetoh, che na interviewto sa iskali da vidiat trudovata knijka na applicanta. A tam, za sujalenie, stajut mi e edva 2.5 godini, vmesto posochenite 4.
Аватар
Koko

Re: Blagodaria

Мнение от Koko »

The Who написа:Mnogo ti blagodaria, Koko,
Biah se pritesnila, zashtoto v edin ot forumite prochetoh, che na interviewto sa iskali da vidiat trudovata knijka na applicanta. A tam, za sujalenie, stajut mi e edva 2.5 godini, vmesto posochenite 4.
На интервюто ще искат да видят оригиналите на всичките ти документи - без значение дали е трудова книжка или друг документ за трудовия стаж.
Аватар
VanBC
Модератор

Re: Nujda ot suvet

Мнение от VanBC »

The Who написа:2. naskoro se omujih, i deklarirah che iskam da priema familiata na supruga mi, dali e po-dobre da si zapazia sobstvenata, ili da priema na supruga mi /diploma, preporuki i t.n. sa sus starata
Смяната на името не е проблем. Сред всичките документи които трябва да представите е и актът ви за граждански брак в който ясно си пише каква ти е моминскота фамилия и че след брака приемаш фамилията на мъжът си.
The Who написа:3. vuzmojno li e da podam dokumenti v Avstria, a ne v Bucharest.
На официалния сайт категорично е написано, че не можеш. Каква е реалността обаче е трудно да се каже. От около година не съм чувал някой да е рискувал да подава във Виена. Ако подадете във Виена, рискувате да ви върнат молбата (или да я препратят в Букурещ) и с това да изгубите няколко месеца. Ако имате желание да сте опитните зайчета, можете да пробвате, та в бъдеще да се знае със сигурност дали може или не. :wink:
Plamen

Мнение от Plamen »

Моя позната беше във Франция когато подаде молбата, обаче няколко месеца след това се върна в България...съответно и прехвърлиха и молбата във Виена /по програмата за Квебек/. Предполагам че няма да е по-различно и за федералната програма.
The Who

10x

Мнение от The Who »

Strashno mnogo vi blagodaria i na trimata - Koko, VanBg i Plamen, smiatam drugata sedmica da podam documentite. No ako imam pak niakoi vuprost, shte vi pitam.
I pak - blagodaria!
The Who

за VanBC

Мнение от The Who »

Izviniavai za preimenuvaneto!
Аватар
VanBC
Модератор

Re: за VanBC

Мнение от VanBC »

The Who написа:Izviniavai za preimenuvaneto!
Няма проблеми :) . Успех в процедурата :beer: !
Заключено