Credit Card - polzvane i osobennosti !
Credit Card - polzvane i osobennosti !
Kakav e tochno principa na Credit Card?
Vsiaka banka li si opredelia limitite i lihvite i koga da e plashtaneto?
Naprimer ako mi izdadat Credit Card s mesechen limit 500$,
s tazi karta si pazaruvam v magazni,
plashtam si smetkite i nakraia na meseca poluchavam smetka,
kolko pari da vnesa v bankata izdala mi kartata
za da si pokria razhodite?
Plashtaniata po Credit Card v tekushtia mesec
li se praviat ili sledvashtia?
Kato za nov kakva karta preporachvate :
Classic Card VISA,American Expres ....
Niakoi beshe pisal za CIBC che po lesno izdavat Credit Cart.
http://www.cibc.com/solution/service/pe ... OID=-43656
A neobhodimo li e da imash smetka v CIBC ili moje da se kandidatsva sas smetkata ot TD naprimer?
Vsiako mnenie e dobre-doshlo po temata.
A neobhodimo li e da imash smetka v CIBC ili moje da se kandidatsva sas smetkata ot TD naprimer?
Snimki MANITOBA:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/
Snimki Toronto i Niagara:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/Canada/
-------------------------------------------------------
Vseki mesec shte poluchavash statement kolko e minimalnata suma, koiato triabva da vnesesh i do koga triabva da ia vnesesh, obiknoveno v ramkite na sledvashtia mesec vnasiash za prednia.Kakav e tochno principa na Credit Card?
Da, az biah pisala, che tova e bankata, koiato nai-lesno izdava credit cards. Pogledni sam na toia web site kakvo e uslovieto im za Classic Visa - domakinstvoto ti da ima pone 15,000 CAD dohod!Kato za nov kakva karta preporachvate :
V nachaloto niamash izbor, obache, za vidovete karti - ako poiskash razlichna ot Classic, shte ti otkajat i shte ti predlojat edinstveno Classic.
Ne, ne e neobhodimo da imash smetka v CIBC, moje da si imash v koiato banka si iskash.A neobhodimo li e da imash smetka v CIBC ili moje da se kandidatsva sas smetkata ot TD naprimer?
Vseki mesec shte poluchavash statement kolko e minimalnata suma, koiato triabva da vnesesh i do koga triabva da ia vnesesh, obiknoveno v ramkite na sledvashtia mesec vnasiash za prednia.Kakav e tochno principa na Credit Card?
Da, az biah pisala, che tova e bankata, koiato nai-lesno izdava credit cards. Pogledni sam na toia web site kakvo e uslovieto im za Classic Visa - domakinstvoto ti da ima pone 15,000 CAD dohod!Kato za nov kakva karta preporachvate :
V nachaloto niamash izbor, obache, za vidovete karti - ako poiskash razlichna ot Classic, shte ti otkajat i shte ti predlojat edinstveno Classic.
Ne, ne e neobhodimo da imash smetka v CIBC, moje da si imash v koiato banka si iskash.A neobhodimo li e da imash smetka v CIBC ili moje da se kandidatsva sas smetkata ot TD naprimer?
-
Re: Credit Card - polzvane i osobennosti !
Kato za nov emigrant si vzemi kakvoto ti dadatNo667 написа:Kakav e tochno principa na Credit Card?
Kato ponapravish credit histry togava izbirai
I gledai malko po-leko na jivota mnogo se stiagash

Re: Credit Card - polzvane i osobennosti !
Да.No667 написа:Vsiaka banka li si opredelia limitite i lihvite i koga da e plashtaneto?
Точно така.No667 написа:Naprimer ako mi izdadat Credit Card s mesechen limit 500$, s tazi karta si pazaruvam v magazni,
Ако искаш да правиш добра кредитна исторя, най-добре си плащай целия баланс. Минималната сума която трябва да платиш си я пише на сметката.No667 написа:kolko pari da vnesa v bankata izdala mi kartata
Като нов емигрант, едва ли ще можеш да избираш - вземай каквото ти дават.No667 написа:Kato za nov kakva karta preporachvate :
card
Koga e nai-dobre da se podade za Credit Card?
niakolko meseca na vkarvane na pari po smetkata i pazaruvane s kartata dostatachni li sa za Credt Card s limit 500$ da rechem?
Online li e po-dobre da se apply-ne za Credit Card ili lichno v bankata?
Za sega podarjam dobar balans v smetkata si ot TD Trust i se nadiavam tova da mi e ot polza za kandidatstvane za Credit Card.
niakolko meseca na vkarvane na pari po smetkata i pazaruvane s kartata dostatachni li sa za Credt Card s limit 500$ da rechem?
Online li e po-dobre da se apply-ne za Credit Card ili lichno v bankata?
Za sega podarjam dobar balans v smetkata si ot TD Trust i se nadiavam tova da mi e ot polza za kandidatstvane za Credit Card.
Snimki MANITOBA:
за кредитна карта ще гледат доходи да имаш от легална работа поне половин година, а може и повече. за нов емигрант мисля най-реалистично е да се мисли за т.н. secured credit card. демек банката ти блокира определена сума от сметката и ти дава кредитна карта с такъв лимит. в TD е 1000 долара, в другите мисля има за по-малко.
TD
v TD Trust e 500$ limita da zamraziat i ste mi izdadat credit card,govorih zatova sas slujitelia v bankata kato si pravih smetka tam.
Moje za vsiaka provincia da e razlichen limita.
A ako si napravia Credit Card sas zamrazen limit ot 500$,sled kolko vreme ste moga da si polucha obratno zamarazenata suma ili triabva za zakria tazi Credit Card za da si polucha 500$?
A ako si napravia Credit Card sas zamrazen limit ot 500$,sled kolko vreme ste moga da si polucha obratno zamarazenata suma ili triabva za zakria tazi Credit Card za da si polucha 500$?
Snimki MANITOBA:
- vladi64
- Обратна връзка:
Nai- lesno izdavat kreditna karta na studenti.Na suprugata mi izdadoha kreditna karta ot RBC samo na osnovanie,4e u4i frenski v Universite de Montreal. Na mene susto mi izdadoha vupreki,4e sum rabotil ne pove4e ot 4 meseza.Vsi4ko tova bez blokitani smetki i depoziti.Znazi ponqkoga si e vapros i na kusmet. Nai-dobre spored mene e da se otide do bankata i ottam da se kandidatstva,tui kato molbata ti ste bude izpratena po faks ot samata banka.A tova v izvestna stepen moje i da okaje vliqnie.Uspeh! 

- sara
- Рошава гарга
Re: TD
Става така - отиваш си в банката след като преди това си си направил среща с някой агент - казваш че искаш инфо за инвестиции например (нещо като срочни влогове, но тук ги наричат инвестиции и са с по-голям процент) и/или RRSP, защото ако кажеш, че е за кредитна карта много спокойно ще ти кажат, че можеш да си попълниш формите и да си ги занесеш - използваш недостатъците на системата и желанието на банките да те лапнат за всяка деиност. Отиваш на срещата, говорите си мило, усмихваш се и казваш в един момент, че искаш и кредитна карта да имаш, но за момента нямаш кредитна история. Та какво може да се направи и ако направите един договор за блокиране на средства това ще помогне ли за лесно и бързо получаване на кредитна карта (да знаеш обаче, че не е 100% сигурност, че ще ти дадат, но ако ти откажат средствата се отблокират!). И подписваш един документ за блокиране на средства, които пари са си по твоята сметка, но просто не можеш да ги използваш и по тоя начин съответната кредитна институциа се подсигурява, че ако не си плащаш сметките редовно ще могат да си приберат вземанията. Като ти дадат карта обикновено след 6 месеца или година можеш да си отблокираш парите - но ти нито ги даваш на някого нито после ги вземаш, а просто можеш вече да ги ползваш. Ако имаш добра кредитна история след около година можеш да поискаш увеличаване на лимита, а и да си кандидатстваш за друга кредитна карта. Това е.No667 написа:v TD Trust e 500$ limita da zamraziat i ste mi izdadat credit card,govorih zatova sas slujitelia v bankata kato si pravih smetka tam.
А, и тоя лимит не е точно месечен, а просто лимит - можеш да плащаш до $500 за 2 седмици, после веднага преди да ти дойде дори извлечението си плащаш сметките и продължаваш да си ползваш кредитната карта. обикновено като имаш интернет достъп до сметката си в банката имаш и достъп и до кредитната си карт и там си пише какъв баланс имаш.
И колкото по-редовно и напълно си плащаш сметките толкова ти е по-добра кредитната история. Аз започнах с $500 и $625 блокирани, а вече имам и втора кредитна с $1000 лимит без никакви блокирани средства. Зорът си е да вземеш първа карта и да не си бил банкрутирал!
успех!
Значи колкото хора, толкова и случаи. Най-добре отиди и пробвай първо без да блокираш средства. Отиди в Royal Bank например. Специално тук във Ванкувър е по-лесно те да ти издадат такава катра отолкото TD. Полълваш си документи, пишеш, че работиш и искаш лимит - 1000 например. Ако ти дадат ок. Ако не. Пробваш при следващите
.

- vladi64
- Обратна връзка:
Re: TD
E ,ama mnogo slojno mi se vijda tova. Purvo si urejda6 sresta s agenta,posle si govorite,puk 4ak togava se `"sesta6" da kaje6 kakvo t04no iska6, 4e i nakraq za kapak podpisva6 deklaraziq za blokirana na suma.Suprugata mi otide s populnenen formulqr v bankata,kaza 4e iska sresta s agenta si,na momenta i kazaha kude da otide sednaha,pogovoriha si i sled 10-tina dni kartata be6e v kusti s limit ot 1000 $.Pri mene be6e oste po-lesno-zsanesoh formulqrqa na rezepziqta,pregledahme go s devoikata i tq mi kaza ,4e ste go prati po faks.Sled susto taka 10-tina dena si polu4ih kartata s limit ot 2500$.Vsi4ko tova bez blokirani smetki,bez predvaritelno ugovoreni 4asove za sresta,a v moq slu4ai dori i na krak ,naburzo na rezepziqta!sara написа:Става така - отиваш си в банката след като преди това си си направил среща с някой агент - казваш че искаш инфо за инвестиции например (нещо като срочни влогове, но тук ги наричат инвестиции и са с по-голям процент) и/или RRSP, защото ако кажеш, че е за кредитна карта много спокойно ще ти кажат, че можеш да си попълниш формите и да си ги занесеш - използваш недостатъците на системата и желанието на банките да те лапнат за всяка деиност. Отиваш на срещата, говорите си мило, усмихваш се и казваш в един момент, че искаш и кредитна карта да имаш, но за момента нямаш кредитна история. Та какво може да се направи и ако направите един договор за блокиране на средства това ще помогне ли за лесно и бързо получаване на кредитна карта (да знаеш обаче, че не е 100% сигурност, че ще ти дадат, но ако ти откажат средствата се отблокират!). И подписваш един документ за блокиране на средства, които пари са си по твоята сметка, но просто не можеш да ги използваш и по тоя начин съответната кредитна институциа се подсигурява, че ако не си плащаш сметките редовно ще могат да си приберат вземанията. Като ти дадат карта обикновено след 6 месеца или година можеш да си отблокираш парите - но ти нито ги даваш на някого нито после ги вземаш, а просто можеш вече да ги ползваш. Ако имаш добра кредитна история след около година можеш да поискаш увеличаване на лимита, а и да си кандидатстваш за друга кредитна карта. Това е.No667 написа:v TD Trust e 500$ limita da zamraziat i ste mi izdadat credit card,govorih zatova sas slujitelia v bankata kato si pravih smetka tam.
А, и тоя лимит не е точно месечен, а просто лимит - можеш да плащаш до $500 за 2 седмици, после веднага преди да ти дойде дори извлечението си плащаш сметките и продължаваш да си ползваш кредитната карта. обикновено като имаш интернет достъп до сметката си в банката имаш и достъп и до кредитната си карт и там си пише какъв баланс имаш.
И колкото по-редовно и напълно си плащаш сметките толкова ти е по-добра кредитната история. Аз започнах с $500 и $625 блокирани, а вече имам и втора кредитна с $1000 лимит без никакви блокирани средства. Зорът си е да вземеш първа карта и да не си бил банкрутирал!
успех!

- vladi64
- Обратна връзка:
Ne ,karti zasega ne sa mi otkazvani.Za purvi put kandidatsvah v RBC i vuobste v Kanada ,suprugata mi susto. I ne smqtam,4e e 4ak tolkova vapros na kusmet.sara написа:може и да е сложно, но ако са ти отказвали карти поради липса на credit history например накрая поемаш по наи-сигурния път, а и то си е въпрос на късмет може би.