snakeplissken написа: Пон Апр 03, 2023 9:04 pm
Хора с уелфер менталити
Апцелютно!
От баща ми знам: "Бачкам-вика, цял ден като изоглавен. Ей, така без статут, защото не са минали делата. Сядам вечер в българска компания за разтуха, пък и да почерпя опит, как да си намеря по-добре платена работа и да изкарам пари. Всичко живо се разправя, как да гепи социала и да лежи." Брех, много народ неналежал се в България! За какво му е било толкова път да бие, та да лежи?
Резултат след горе-долу същите години като автора (30-33), прекарани в Канада - дебела банкова сметка и сладък живот, без ред сълзи, сополи и гайди.
Не е писал книга, защото не обича България и няма да се върне никога там. За какво да пише? Колко му е отнела така наречената родина, защото не се е махнал по-млад от нея, ли?
Eй, го на! Онзи ден гласувахме и отново нъц! България е на гангстерите. Ни гайда ще ме разчувствува, ни дудук!
Пък и трябвало да му подкрепяме книгата, защото сме били българи...Ние сме канадци, не сме българи!
Продай една на Джовани. Той ще направи превод на мандарин и ето ти многомилионен тираж, особено ако си сложи физиономията отзад на корицата. Ще се харчи като топъл хляб сред женската част от населението практикуваща този език.