dimitar_grozev_90 написа: Вто Сеп 29, 2020 3:12 pm
Наистина бих се радвал да споделиш опита си.

Аз не съм човек, който има фискирано мнение за нещата, все пак ти си живял там, не аз.
Иска да каже да не вярваш на всичко, което четеш в медиите, повечето от тях така или иначе са просто пионки на нечии политически интереси и сеят пропаганда като Работническо дело навремето.
Аз ще ти кажа за оръжието и здравната система в САЩ, живял съм там 6 години.
- В момента оръжието им е най-малкия проблем, престъпленията така или иначе се извършват предимно от хора, които незаконно са си придобили оръжието.
- Здравеопазването в САЩ предлага по-добро качество от канадското. Да, за някои е скъпо, но за хора с добра работа не е, защото работодателя плаща по-голямата част от застраховката. Пенсионерите имат Medicare, а социално слаби могат да минат безплатно в доста ситуации. Канадското е по-достъпно, но не е "безплатно", защото ние го плащаме чрез данъците си. Всички зъболекари, физиотерапевти, оптометристи и т.н. в Канада са частници и за тях важат същите правила като в САЩ, ако имаш застраховка е ОК, иначе се ръсиш.
Жена ми е раждала в САЩ. Сметката беше 20к, от тях аз платих 200 и повечето бяха за храна дето съм поръчвал докато стоя там.

Условията баха фантастични, собствена стая около 100 квадрата, баня с джакузи, ТВ и ДВД, дивани за роднини и т.н. ... и страхотни доктори и сестри.