tonny написа: Вто Авг 11, 2020 3:51 pm
snakeplissken написа: Вто Авг 11, 2020 1:30 am
Дотук - приятни впечатления

Ще видим по-нататък

Здравей snakeplissken,
Ако си отворен за споделяне: Как мина полета, от YVR предполагам тръгна и къде в Европа направи лейовър? Какви мерки ти наложиха по време на полета по отношение на спазване на дистанция и други простотии?
Поздрави на Варна!
Благодаря
Летищата в момента са буквално пусти.
Във Ванкувър примерно няма от къде да си купиш кафе
С Луфтханза летях, през Франкфурт.
В самолета трябва да си с маска през цялото време.
Сеа, може да праиш дребни хитринки като да не си покриеш носа, или пък да се правиш че хапваш по-често, или че пиеш вода.....
Аз се задържах 20-ина минути със свалена маска, но ме помолиха да я сложа
Луфтханза ти дават да попълваш едни декларации, свързани с Ковид, въпросник. Но на немски

Нямат ги на английски. До мен седеше руснак, който говореше немски, така че той ми помогна с информацията.
Имах 8 часа престой във Франкфурт, и реших да стоя там, да не напускам зоната, имаше достатъчно отворени ресторанти и магазини, както и много свободни пейки, така че и кратка дрямка успях да ударя
Всички хора ходят с маски, но никъде нямаше табелки че маските са задължителни. Само по тонколоните призоваваха хората да бъдат с маски докато са на летището.
Полета от Франкфурт до София даже не го и усетих. Самолета беше на около 35% зает само, аз се оказах сам на тройна седалка, и до аварийния изход, така че ми беше доста комфортно.
На Летище София преди паспортния контрол имаше момче и момиче, нещо като санитарен контрол. Питат от къде идвам, казвам от Канада, и ме пускат да преминавам, без абсолютно никакви допълнителни въпроси.
След тях на паспортния контрол само си показах личната карта и си минах
Това ми е най-лекото пътуване през всичките години