Средната заплата достигна 1205 лева

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
Ivan1007

Re: Средната заплата достигна 1205 лева

Мнение от Ivan1007 »

joro написа:
Pyrelight написа:Жорко, не сравняваме успели българи в чужбина с бедни такива в България.
Опитваме се да сравним средна заплата в Канада с такава в България. Както и да си сверим часовниците, какъв е процентът на взимащите я в Канада и този - в България. |(
П.П. Между другото, вас трябва да ви касае и какъв процент от вашите заплати отива за данъци? Защото от това зависят цели държавни сектори като здравеопазване и образование.
Язък, ако ви се изравнят заплатите с нашите (дай боже!) и няма кой да ви лекува като остареете! |(
Българи, върнали се от Канада казват, че здравеопазването там е на много по- ниско ниво от българското. Така казват де, аз откъде да знам.
Данъците ни са малки, но пък бюджетния излишък е голям.
Йорко,
Те тия дето са се върнали от Канада в България, са се върнали, щото нищо не става от тях 8) Ти, че нищо не знаеш за Канада е очевадно.
Кво ги топли сестрите и лекарите дето протестират и в момента, че са с по 600-700 лева заплата, че има бюджетен излишък?
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
joro

Мнение от joro »

Pavel M написа:абе жорка то ако беше така както ги разправяш канадците не са прости хора хора и половината канада отдавна щеше да се е преместила към българия
плюс това те са си малко чергари,а не като българите домушари привързани към родното и много много не им пука едно местене следвайки парата.на всичко отгоре ще живеят на един много по добър климат от канадския,ще консумират много по качествена храна и ще получават много по евтини услуги а ма ей на ходя по улиците и канадци не виждам да ми се мяркат насам натам.
В София живеят и работят доста чужденци- германци, англичани, сигурно има и канадци. Засега не са толкова много, но стават все повече.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

joro написа:
Ivan1007 написа:
joro написа:
Ivan1007 написа: Аз не плюя Йорко, просто ти обяснявам колко сте зле в България и колко гола вода си ти, щото явно не можеш да го проумееш.

Елементарна сметка Йорко.
Ако едно 4 членно семейство в България живее на прага на бедността това са 1400 лева след данъци и осигуровки, т.е. 16800 лева на година или CAD13000 на година

Такава мизерия няма в Канада Йорко, а 1400 лева след данъци си е среден семеен доход за двама работещи извън София.
И в София, и извън София хората изкарат все повече пари. Вие в чужбина изобщо не сте в час, а и не искате да разберете нищо за живота в България. 1400 лева за двама работещи- по 700 лева заплати- егати работещите. Ако човек не може да изкара повече от 1000 лева чисто, значи за нищо не става. Това е за провинцията, за София 1500 лева на месец са смешни пари.
В Канада също има мизерия, 400 долара на месец социал са 520 лева при курс 1.3 лева за долар. Това е по-голяма мизерия и от това да си на минимална заплата в България. При това и цените в Канада са два пъти по-високи.
Йорко,
700 лева чисто, това са 900 лева преди данъци. Това е учителска заплата, на медицински сестри, на лекари дори. Сервитьори, готвачи, камериерки, в Банско и по морето, по шивашките цехове само могат да си мечтаят за такава заплата.
В Канада ти го посочих - има 9.5% бедни, които са 3-5 пъти по-добре от 22% бедни в България.
Нали щяхме да сравняваме ябълки с ябълки?
Колко е социала в България?
Учителите започват с 930 лева първоначална заплата с добавки за стаж, квалификации, премии стигат до 1200 бруто или към 1100 лева чисто. Медицинските сестри също вече взимат от 950 лева нагоре. За лекарите да не говорим- взимат по няколко хилядарки на месец.
На сервитьорките и барманите по морето и зимните курорти като Банско над 1000 лева са им бакшишите. 700 лева взимат циганките, дето метат улиците.
Е, нали статистики щяхме да четем, не Приказките на Шехерезада 8)
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

joro написа:
Pavel M написа:абе жорка то ако беше така както ги разправяш канадците не са прости хора хора и половината канада отдавна щеше да се е преместила към българия
плюс това те са си малко чергари,а не като българите домушари привързани към родното и много много не им пука едно местене следвайки парата.на всичко отгоре ще живеят на един много по добър климат от канадския,ще консумират много по качествена храна и ще получават много по евтини услуги а ма ей на ходя по улиците и канадци не виждам да ми се мяркат насам натам.
В София живеят и работят доста чужденци- германци, англичани, сигурно има и канадци. Засега не са толкова много, но стават все повече.
Такива дето нищо не става от тях, ама в България са горе-долу добре в кол центровете 8)

joro

Мнение от joro »

Ivan1007 написа:[
Йорко,
Те тия дето са се върнали от Канада в България, са се върнали, щото нищо не става от тях 8) Ти, че нищо не знаеш за Канада е очевадно.
Кво ги топли сестрите и лекарите дето протестират и в момента, че са с по 600-700 лева заплата, че има бюджетен излишък?
Напротив, тия, дето за нищо не стават си стоят в Канада, щото в България ще мизерстват повече.
А сестрите вече са на 950 лева начална заплата.
https://btvnovinite.bg/bulgaria/950-lv- ... rizhi.html"
Ще трябва по- често да си ъпдейтваш инфото, че много бързо ти остарява.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

жорка старша сестра в канада взема 100-120К годишно

в българия айде да не са толкова ама поне едно 20-30К на година е нещо прилично,само че ти казваш че вземали по 10К,че чак и се хвалиш

и знаеш ли какво прави разликата м/у 10К и 30К

айдуците бе жорка,айдуците от герб,депесето,бекапето и цялата останала сган дето е захпала кокала и не го пуска,но най вече айдуците от герб.
такова крадливо милиционерско племе като тях в българия не е имало от 1989 год. насам
и докато ни управляват милиционери и бивши комсомолци управия,заплати и пенсии няма да има.
По силен от СПИНА по страшен от РАКА сега за сега си остава ПРОСТАКА
joro

Мнение от joro »

Pavel M написа:жорка старша сестра в канада взема 100-120К годишно

в българия айде да не са толкова ама поне едно 20-30К на година е нещо прилично, .
Ето колко взимат медицинските сестри в Канада
https://www.jobandsalaryabroad.com/bg/c ... anada.html"
20-30 К на година все още сестрите в Чехия и Унгария не взимат.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

joro написа:
Ivan1007 написа:[
Йорко,
Напротив, тия, дето за нищо не стават си стоят в Канада, щото в България ще мизерстват повече.
А сестрите вече са на 950 лева начална заплата.
https://btvnovinite.bg/bulgaria/950-lv- ... rizhi.html"
Ще трябва по- често да си ъпдейтваш инфото, че много бързо ти остарява.
Йорко,
Те идват в България, щото английски или френски или немски са им майчин език и това е всичко дето се иска да работи в България, да взима 2000 лева и да пие бира в двулитрова пластмасова бутилка за 2 лева.
Тия дето става нещо от тях стават например медицински сестри в Албърта и взимат 8 пъти повече от медицинска сестра в България
https://alis.alberta.ca/occinfo/occupat ... red-nurse/"

joro

Мнение от joro »

Ivan1007 написа: Йорко
Те идват в България, щото английски или френски или немски са им майчин език и това е всичко дето се иска да работи в България, да взима 2000 лева и да пие бира в двулитрова пластмасова бутилка за 2 лева.
Тия дето става нещо от тях стават например медицински сестри в Албърта и взимат 8 пъти повече от медицинска сестра в България
Ти откъде знаеш кой за какво става? Не се надувай толкова, не си най- умния на света.
Има чужденци в България, които са бизнесмени, изпълнителни директори, инженери, програмисти, учители в чуждоезикови гимназии и т.н. И на някои от тях заплатите им тук са по-големи, отколкото биха били в техните държави.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

joro написа:
Ivan1007 написа: Йорко
Ти откъде знаеш кой за какво става? Не се надувай толкова, не си най- умния на света.
Има чужденци в България, които са бизнесмени, изпълнителни директори, инженери, програмисти, учители в чуждоезикови гимназии и т.н. И на някои от тях заплатите им тук са по-големи, отколкото биха били в техните държави.
Има Йорко, ама са като белите лястовици.

Аз го знам, че има, щото съм бил такъв в Албания.
Знам, че заплатите са по-големи отколкото в техните държави - иначе кой би отишъл всред беднота и мизерия, ако не му плащат повече.
Обучаването и ръководене на туземното население е благородно дело, но не всеки е майка Тереза.

Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

joro написа:

в българия айде да не са толкова ама поне едно 20-30К на година е нещо прилично, .
порови се още малко и ще стигнеш до истината

жорка аз поне знаеш не съм канадофил

обичам си българия и там мисля да си мра.е за доказателство и втора ;къща; си купих на морето да си пека старите кокали на припек
ама понеже съм бил и там и тук в българия и понеже не съм със затворени очи мога да ви кажа на теб и небостъргача че големи глупости дрънкате,неща несъвместими с действителноста ,включително и за там и за тук.
аз поне съм бил и на двете места имам претенции да знам,заради това когато ми се наложи да ти направя някаква корекция не ми се сърди.
казвал съм много пъти ,че българия е много по добро место за живеене отколкото канада когато става дума за лежерен живот,липсата на стрес,ядене,пиене ,разпускане и още какво ли не стига да можеш да си го позволиш,но пара няма.
парата е в канада поне засега и на боко тиквата и цялата милиционерско свинска опашка след него като ви разправят ,че скоро ще ги стигнем хамериканците не им вярвай ако не искаш един ден да се окажеш като излъганото камилче от слънчев бряг. ;)
По силен от СПИНА по страшен от РАКА сега за сега си остава ПРОСТАКА
Аватар
SFBG82

Мнение от SFBG82 »

Благодарности на G.Valkov.
Данните за всяка държава са от респективния национален статистически институт. За заплатите в евро са използвани данните за осреднения годишен обменен курс, публикувани от народната банка в съответната държава. Не всички стойности са абсолютно точни, защото за някои държави отделни данни за курса или размера на брутната или нетната заплата липсват или не са пълни. За България стойностите на нетната заплата са приблизителни.
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
SFBG82

Мнение от SFBG82 »

Изображение

Изображение
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Това що го пусна?
Йорко да види, че дори Румъния ви отнася като мътен порой пран каскет?

joro

Мнение от joro »

Pavel M написа:
joro написа:

порови се още малко и ще стигнеш до истината

жорка аз поне знаеш не съм канадофил

обичам си българия и там мисля да си мра.е за доказателство и втора ;къща; си купих на морето да си пека старите кокали на припек
ама понеже съм бил и там и тук в българия и понеже не съм със затворени очи мога да ви кажа на теб и небостъргача че големи глупости дрънкате,неща несъвместими с действителноста ,включително и за там и за тук.
аз поне съм бил и на двете места имам претенции да знам,заради това когато ми се наложи да ти направя някаква корекция не ми се сърди.
казвал съм много пъти ,че българия е много по добро место за живеене отколкото канада когато става дума за лежерен живот,липсата на стрес,ядене,пиене ,разпускане и още какво ли не стига да можеш да си го позволиш,но пара няма.
парата е в канада поне засега и на боко тиквата и цялата милиционерско свинска опашка след него като ви разправят ,че скоро ще ги стигнем хамериканците не им вярвай ако не искаш един ден да се окажеш като излъганото камилче от слънчев бряг. ;)
Като си иде Боко и него ще го забравим, като предишните- Жан Виденов, Иван Костов, Станишев и т.н. Ще дойде някой друг, когото ще плюем и обвиняваме. Особено Лузърите, на които все управляващите са им криви, че са на минималната заплата. За прехебаното камилче си прав- който чака минималната заплата в България да стигне тази в Канада- няма да дочака. А който не иска да чака- действа. Богатите стават все по-богати, бедните- и те стават по-богати, ама по-бавно. Комунистическото мислене, че всички трябва да сме равни и за всички да се грижи Вожда вече се преодолява. Младите хора мислят по съвсем друг начин.
Публикувай отговор