Marto написа:pumpy написа: имам лично 24 дни в годината за НУЛА на час в стаарчески домове. Имам и десетки часове в офиса си, където правя всичко възможно да е "разумно" за пациентите ми.
Повече от един пълен работен месец работиш на благотворителска основа? Ако е така, браво, ти си направо Майка Тереза!
Или се вясваш там за час през седмица да сваляш бабите?
Марто, всеки първи и трети понеделник от месеца, излизам от вкъщи в 8. В дома съм около 8.45 и си тръгвам в 15.45, защото в 16.00 имам пациенти в моя си офис. Ти смятай колко време прекарвам там. Средно дневно виждам около 12 до 16 пациента, 80% от които са наистина баби, защото дядовците им са измрели преди тях - проста човешка физиология. НПО-то за която го правя ми плаща 10 кинта за бензин и около 6.50 за обяд, който си купувам в стола на старческия дом. А значи взимам 30 минути време за обяд от горния интервал от време.
Зъболекаря, от който купих денвърския си офис последните 14 години е всеки понеделник доброволец в Университета в Денвър. Аз оттам и го познавам първоначално като студент.
На моята церемония по дипломирането имах честа да прочета обръщение към академичното тяло и колегите ми. Долния цитат е част от това слово, част в която аз вярвам и я доказвам всеки ден.
It is also important not to forget that in few minutes we will become part of a profession that can make significant changes, changes in our patients health and well being, changes in our communities and changes in our own lives. After success on the board exams, our society allows us the rights and privileges to practice the art of Dental Medicine. These rights and privileges come with a huge responsibility. We should always remember the obligations we have towards our patients. Do your best to help them achieve dental and general health. Participate in your community activities, because you now have a gift that very few around us possess. Do the right thing day after day and the recognition will come. Be a professional and be sure that you can be proud of your work.
Батка, знам, че горното не се припокрива с твоите фантазии, но дай да видим можеш ли веднъж да си замълчиш ?