Какво се случва в България?

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
Ivan1007

Re: Какво се случва в България?

Мнение от Ivan1007 »

joro написа:
Pyrelight написа:
pumpy написа:
Лесно е за обяснение Жорко:
тук се работи, нещо на което българите не са готови. Няма дребни делаверки, няма шуробаджанащина, няма петък ден на майстора, няма безкрайни празници и безделници. Няма тате носи, мама меси. Няма я прогимназията построена от мама и тате, за "двете деца и двете момичЕта". Или чакай малко, за момичЕтата не се строи, защото те ще се ожъжат по чужди къщи.
Та с горното в главата, хората идват и с разочарование разбират, че доларите не се берат по дърветата, взимат паспорта и се връщат. Тези, които могат отиват някъде другаде, тези които не могат се връщат и се правят после цял живот на канадци в БГ. Нали си спомняш: "по-добре цар на село, отколкото никой в града".
:lol: :y:
А хората, които работят сериозно са добре и в България. Но тях никой не ги забелязва, всички гледат колко е минималната заплата. Като че на някой компютърен специалист му пука колко е тая минимална заплата- 500, 600 или 700 лева, и дали в Румъния е с 50 лева повече.
Спомените ви от България са от преди 20 години, и общуването ви предимно с хора на възраст над 70 години ви създава грешни представи за днешна България. В България също има хора, които успяват с труда и акъла си, има млади хора на 25-30 години, които получават заплати няколко пъти над средната. И сравненията с Канада са нелогични, защото младите хора мислят и с перспектива. Един млад програмист в София с 2000 лева заплата сега може след 5 години да взима и 10 000 лева, а този, който работи като продавач в Канада за минималната заплата от 2000 долара и след 5 години ще си бъде продавач на минималната заплата от 2000 долара. Един лекар, започнал преди 5 години работа в провинциална болница със 500 лева заплата сега работи в частна клиника за 5000 лева. А ако отиде в Канада няма да му признават дипломата, трябва да учи езика и т.н. Докато стане доктор ще минат 5 години, а през това време ще блъска за минималната заплата, докато неговите колеги напредват в България. Всичко е относително, в България вече има големи възможности, само врънкалата и калпазаните се оплакват от Боко Тиквата, че не стават за нищо и са им малки заплатите.
Циганин, учил до 4 клас ми налепи плочките в банята, платих му 200 лева за един ден. Понеже е добър майстор и постоянно го викат да лепи плочки му се налага да работи и в събота, понякога и в неделя. Казва, че изкарвал до 5000 лева на месец. Това в РРР са повече от 5000 долара в Канада. Ски-учителите в Банско изкарват по 100-150 лева на ден през сезона, бачкат и в събота и неделя и правят по 2000-3000 лева чисто на месец. Учители по английски от частни уроци изкарват повече пари, отколкото половината българи в чужбина. Управителите на хотелите взимат..... Абе кво да ви разправям, смешно е да се говори за заплати от 500 лева, циганите, дето събират желязо изкарват повече.
Аве Йорко то ясно, че има тук там няколко дето са добре в България.
Ама колко са тия дето са добре и колко са добре след като GDP на калпак там е 8000 щатски на година, а в Канада 45 000?

Елементарна сметка Йорко е, че в Канада за два месеца и половина се изкарва колкото в България за година.

Има някакви изключения но те са пренебрежимо малко.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
Vedren

Мнение от Vedren »

Жоро никога не е бил в Канда ама знае.

Зимата не е цяла години а само 3 месеца.
Тогава може и да имате малко бизнес в Банско.
Ами другите 9 месеца?
Цяла България не е Банско.

Аз на тази логика мога да кажа че в Лас Вегас курпиета в казина, сервитьорки, бармани, таксиметрови шофьори, компаньонки, собственици на хотели и ресторанти изкарват луди пари и то целогодишно. Това вярно ли е за цяла Америка?
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

joro написа:И сравненията с Канада са нелогични, защото младите хора мислят и с перспектива. Един млад програмист в София с 2000 лева заплата сега може след 5 години да взима и 10 000 лева
Днес полупроводници, догодина цели. :D Ти попадаш ли в категория “млад програмист в София” и смяташ ли, че ще живееш толкова дълго, че да намажеш нещо от обещаваното светло бъдеще ? Докато вие го чакате, хората го живеят, а живота е кратък.
Не е достатъчно само ти да си добре, защото не живееш у гората и ако ще и милиардер да си пак не можеш да промениш това, което те заобикаля.
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

Pyrelight написа:
pumpy написа:
тук се работи, нещо на което българите не са готови. Няма дребни делаверки, няма шуробаджанащина, няма петък ден на майстора, няма безкрайни празници и безделници. Няма тате носи, мама меси. Няма я прогимназията построена от мама и тате, за "двете деца и двете момичЕта". Или чакай малко, за момичЕтата не се строи, защото те ще се ожъжат по чужди къщи.
Та с горното в главата, хората идват и с разочарование разбират, че доларите не се берат по дърветата, взимат паспорта и се връщат. Тези, които могат отиват някъде другаде, тези които не могат се връщат и се правят после цял живот на канадци в БГ. Нали си спомняш: "по-добре цар на село, отколкото никой в града".
Биби кво цвилиш от коневръза ма.Нямало шуробаджанащина,нямало петък ден на майстора,нямало безкрайни празници и безделници ,а се работело много Пумпи написа и наша Стрина му даде лайк.
С какво нахалство само когато по голям пример за шуробаджанащина ,безделнечене и нищо не правене на работното место от нея няма.
Изгонена по неадекватност и некадърност от всичките въззможни 5 на брой архитектурни бюра на Южния Бряг и взета в 6-тото в което мъжа и е съдружник на висока позиция по милост по цял ден навместо да си чертае тоалетните чинии за което е наета на работа пише в тоя форум небивалици и създава интриги и дразги сред останалите участници.
И това ,ако не е връзкарство и шуробаджанащина Пумпи здраве му кажи. :lol:

Също така примера който даваш с мама и тате пак тая Стрина която ти дава лайк го опровергава.Мама я няма ,но Тате е тук,да е жив и здрав човека,че даде пари на стрина за даун пеймънт за бунгалото в Ст. Катрин и ще и остави за наследство не две прогимназии на село ,а два блока в Монтреал и по една къща в Канада и на Флорида.
Мама я няма ,но Тате носи и меси.Поне тя все с това се хвали да не ме обвини някой сега ,че си измислям. :lol:
По силен от СПИНА по страшен от РАКА сега за сега си остава ПРОСТАКА
pumpy

Мнение от pumpy »

agent Ozo написа:......Корупцията на ниво кметство и нагоре е потресаваща.
Аз, лично, моя живот не го живея на ниво кметсво, че да ме интересува. Освен когато лекувам кмета, друг допир с кметвството НЯМАМ. И колко хора са заети в тази корупция от "ниво кметство и нагоре" ? И колко хора живеят под това ниво и изобщо не си имат првдстава за какво говориш ?
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

pumpy написа:
agent Ozo написа:......Корупцията на ниво кметство и нагоре е потресаваща.
Аз, лично, моя живот не го живея на ниво кметсво, че да ме интересува. Освен когато лекувам кмета, друг допир с кметвството НЯМАМ. И колко хора са заети в тази корупция от "ниво кметство и нагоре" ? И колко хора живеят под това ниво и изобщо не си имат првдстава за какво говориш ?

не коментираш примера за шуробаджанащината,безделието запълнено с целодневно писане във форума по време на работа,петък ден на майстора и мама я няма ама тати е тук и носи и меси с така уважаваната от нас съфорумка Биби форумното острие. :lol:
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Хехехеххе, знаех си, Пумпи, че пак ше започнеш с това "аз" и ще обобщаваш. :)
Значи, нищо друго не съществува, освен онова, което лично на тебе ти се е случвало и си виждал с очите си.

Ами по тази логика, аз и в България шуробаджанащина не съм виждал, щото никъде и за нищо не са ме уреждали по втория начин. От къщата на родителите си се изнесох на 24 г. и нямаше "тате носи мамам меси", за осигурени "гимназии" да не говрим. Като започнах работа се работеше и в събота, а след това само в някои съботи по график. Така че и това "петък ден на майстора" също не знам какво е.
И така излиза, че всичко за което говориш се случвало само с теб или в твоя житейски кръг. :)
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Старшинката,
Ти си бил дрът като костеница ве. 8)
Въвеждането на петдневна работна седмица в България приключва през 1974-та. Ако си бил на 18 тогава, сега трябва да си на 62-63.
А лъжеше, че не си гласувал преди 1989-та щото си бил още юноша бледен. 8)
Палавник! 8)
Хвалеше се, и че си живял при мама и тате като офицерин без да плащаш наем и си пиянствал всяка вечер 8)
Петък ден на майстора няма как да го знаеш - от серж колежа всичките бяхте с две леви ръце, умствено осакатени и негодни за нищо друго освен маршировка по плаца 8)
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

joro написа:
Pyrelight написа:
pumpy написа:
А хората, които работят сериозно са добре и в България. Но тях никой не ги забелязва, всички гледат колко е минималната заплата. Като че на някой компютърен специалист му пука колко е тая минимална заплата- 500, 600 или 700 лева, и дали в Румъния е с 50 лева повече.
Спомените ви от България са от преди 20 години, и общуването ви предимно с хора на възраст над 70 години ви създава грешни представи за днешна България. В България също има хора, които успяват с труда и акъла си, има млади хора на 25-30 години, които получават заплати няколко пъти над средната. И сравненията с Канада са нелогични, защото младите хора мислят и с перспектива. Един млад програмист в София с 2000 лева заплата сега може след 5 години да взима и 10 000 лева, а този, който работи като продавач в Канада за минималната заплата от 2000 долара и след 5 години ще си бъде продавач на минималната заплата от 2000 долара. Един лекар, започнал преди 5 години работа в провинциална болница със 500 лева заплата сега работи в частна клиника за 5000 лева. А ако отиде в Канада няма да му признават дипломата, трябва да учи езика и т.н. Докато стане доктор ще минат 5 години, а през това време ще блъска за минималната заплата, докато неговите колеги напредват в България. Всичко е относително, в България вече има големи възможности, само врънкалата и калпазаните се оплакват от Боко Тиквата, че не стават за нищо и са им малки заплатите.
Циганин, учил до 4 клас ми налепи плочките в банята, платих му 200 лева за един ден. Понеже е добър майстор и постоянно го викат да лепи плочки му се налага да работи и в събота, понякога и в неделя. Казва, че изкарвал до 5000 лева на месец. Това в РРР са повече от 5000 долара в Канада. Ски-учителите в Банско изкарват по 100-150 лева на ден през сезона, бачкат и в събота и неделя и правят по 2000-3000 лева чисто на месец. Учители по английски от частни уроци изкарват повече пари, отколкото половината българи в чужбина. Управителите на хотелите взимат..... Абе кво да ви разправям, смешно е да се говори за заплати от 500 лева, циганите, дето събират желязо изкарват повече.

мен лично общуването ми със 70 годишните ми създава най реалистичната представа за цирка.
200-300 лв. пенция
уж големи заплати предполагащи големи отчисления за пенции ,а пенциите мижави.
поне вие активистите може да бъдете малко по полезни.
кажете на Чичо ви Баце навместо да троши милиарди за Фантоми,дето така и така след някоя и друга година по ред причини ще отидат на скрап да ги раздаде на пенционерите да си ги харчат по бакалиите ,а бакалина като плати данък печалба ще има и пари за прилична заплата на всичките Чичо ви Бацевца дето ви мътят акъла и няма да ви крадат както сега за да не умрат и те от глад.
айде със здраве и би смарт. ;)
joro

Мнение от joro »

Pavel M написа: А хората
мен лично общуването ми със 70 годишните ми създава най реалистичната представа за цирка.
200-300 лв. пенция
кажете на Чичо ви Баце навместо да троши милиарди за Фантоми,дето така и така след някоя и друга година по ред причини ще отидат на скрап да ги раздаде на пенционерите да си ги харчат по бакалиите ,а бакалина като плати данък печалба ще има и пари за прилична заплата на всичките Чичо ви Бацевца дето ви мътят акъла и няма да ви крадат както сега за да не умрат и те от глад.
220 лева минимална пенсия взимат тия, дето са лъгали държавата и не са си плащали пълните осигуровки, а са се осигурявали на минималната заплата. Който е внасял повече- ще получи повече.
Парите за изтребителите и другата бойна техника няма да стигнат за 3 месеца пенсии.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
pumpy

Мнение от pumpy »

agent Ozo написа:Хехехеххе, знаех си, Пумпи, че пак ше започнеш с това "аз" и ще обобщаваш. :)
Значи, нищо друго не съществува, освен онова, което лично на тебе ти се е случвало и си виждал с очите си.

Ами по тази логика, аз и в България шуробаджанащина не съм виждал, щото никъде и за нищо не са ме уреждали по втория начин. От къщата на родителите си се изнесох на 24 г. и нямаше "тате носи мамам меси", за осигурени "гимназии" да не говрим. Като започнах работа се работеше и в събота, а след това само в някои съботи по график. Така че и това "петък ден на майстора" също не знам какво е.
И така излиза, че всичко за което говориш се случвало само с теб или в твоя житейски кръг. :)
И ти както винаги на каза нищо за кметсвото, защото е безсмислица, която по никакъв начин не влия на твоя живот, както не влия и на моя.

А за гимназията какво да направя: живее срещу нея, мама е дете на трима активни борци, а и е с френска филология: все едно от децата й трябваше да знае френски, та ми се падна на мен. Но доколкото си спомням сам си държах изпитите и сам си изкарах оценките, с които ме приеха (4.13 и 5.13). Ако не ме бяха приели, сигурно щяхме да намерим различен начин, но нямаше нужда. На мен си ми е дебел врата (ако се сещаш останалата част от поговорката)
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

joro написа:
Pavel M написа: А хората
200-300 лв. пенция
220 лева минимална пенсия взимат тия, дето са лъгали държавата и не са си плащали пълните осигуровки, а са се осигурявали на минималната заплата. Който е внасял повече- ще получи повече.
Парите за изтребителите и другата бойна техника няма да стигнат за 3 месеца пенсии.
ок.а тия които не са лъгали и са си плащали пълните осигуровки колко вземат.
примера с фантомите е само политика.
и за един месец да стигнат за пенсии и социални разходи е по далновидно да се изхарчат отколкото 10 год след закопуването им да бъдат рязани пенсии заради издръжката им и най накрая пак да ги нарежат за скрап
joro

Мнение от joro »

Ivan1007 написа: Аве Йорко то ясно, че има тук там няколко дето са добре в България.
Ама колко са тия дето са добре и колко са добре след като GDP на калпак там е 8000 щатски на година, а в Канада 45 000?

Елементарна сметка Йорко е, че в Канада за два месеца и половина се изкарва колкото в България за година.

Има някакви изключения но те са пренебрежимо малко.
[/quote]
GDP на калпак се измерва в РРР заради различните цени в различните държави.
https://www.cia.gov/library/publication ... 1rank.html"
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
pumpy

Мнение от pumpy »

joro написа: 220 лева минимална пенсия взимат тия, дето са лъгали държавата и не са си плащали пълните осигуровки, а са се осигурявали на минималната заплата. Който е внасял повече- ще получи повече.
Нагло цинично :censored: майка ми не е лъгала никога никого, с никакви осигуровки, защото е пенсионирана през 1990, без да е искала, преди да е навършила възраст. Не е имала избор. И пенсията й, за цял живот интелектулна работа е 240 кинта има няма. Тоест имаше избор: да е безработна още 3 години, или да се пенсионира на 52 с 10% по-ниска пенсия, докато навърши възраст. Тя избра второто,
Тъщата е работила на държавна работа също: никога не е можела да влияе на осигуровките си, камо ли да крие такива. Отново цял живот интелектуална работа, пенсия 340 лева.
Сигурно и десетките ни артисти и певци от миналото и те са лъгали и крали и затова днес няма никакви записи за плащани осигуровки и са или без или с мизерна пенсия.
Няма да коментирам стотиците хиляди работници по полето, които изхранваха тази страна, че и още една с текезесетата и днес мизерсват като кучета.
Някъде беше казано, че за едно общество се съди по отношението му към слабите и тези, които имат нужда от помощ. По този показател България трябва да ИЗЧЕЗНЕ от картата на света, или ако не страната, то поне болното й общество.
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

pumpy написа:
agent Ozo написа:Хехехеххе, знаех си, Пумпи, че пак ше започнеш с това "аз" и ще обобщаваш. :)

И ти както винаги на каза нищо за кметсвото, защото е безсмислица, която по никакъв начин не влия на твоя живот, както не влия и на моя.

А за гимназията какво да направя: живее срещу нея, мама е дете на трима активни борци, а и е с френска филология: все едно от децата й трябваше да знае френски, та ми се падна на мен. Но доколкото си спомням сам си държах изпитите и сам си изкарах оценките, с които ме приеха (4.13 и 5.13). Ако не ме бяха приели, сигурно щяхме да намерим различен начин, но нямаше нужда. На мен си ми е дебел врата (ако се сещаш останалата част от поговорката)

комунистическа креатура и номенклатура
ако не беше наследник на трима борци против фашизма и капитализма сега щеше да пасеш патките на село колкото и да са ти се отдавали чуждите езици.
ама ти това не го осъзнаваш защото от такива си възпитан и в такава среда си израснал.
мен баща ми го мачкаха борците против фашизма и капитализма щото дядо му,моя прадядо е бил началник движение на Царската Гара и преди да се издигне до тая позиция е бил главен адютант на Царския Влак на Цар Борис 2
Публикувай отговор