Какво се случва в България?

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
Vedren

Re: Какво се случва в България?

Мнение от Vedren »

1. София (град + област) - 28,094 (26,147) +1,947 лева +7,44%
За това ли полицаите от икономическа полиция в 4-то районо в София рекетират бизнесмените в района им. Нали им се вдигнал дохода.
Ти не разбра ли че няма кой да се върне в БГ при тази корупция.
Аватар
SFBG82

Мнение от SFBG82 »

miteto написа:Ей SFBG, ти и Джорето се скъсахте да хвалите тоя Бойко Борисов, поне плаща ли ви добре или работите на "ползу роду" :rofl:
Никога не съм бил фен на Тиквата. Бъркаш ме с някой друг.
България се развива не заради Тиквата, а въпреки него.
Аватар
SFBG82

Мнение от SFBG82 »

Vedren написа:
За това ли полицаите от икономическа полиция в 4-то районо в София рекетират бизнесмените в района им. Нали им се вдигнал дохода.
Данните горе са с област София (т.е. със селата).

БВП/глава 2017

София град - 30 925 лева
Силистра - 6 687 лева
Аватар
SFBG82

Мнение от SFBG82 »

Аватар
SFBG82

Мнение от SFBG82 »

Bulgaria Hopes To Switch To Euro In 2022

January 29, 2019

Prime Minister Boyko Borisov says Bulgaria still aims to adopt the euro by 2022 despite resistance by some local businesses that fear greater scrutiny of the economy.

Borisov told a business gathering in Sofia on January 29 that one of the main benefits of joining the euro is that Bulgaria's banking system would become more disciplined.

As part of the euro, big banks in Bulgaria would be overseen by the European Central Bank, not national authorities that sometimes tend to be more lenient.

European Commission Vice President Valdis Dombrovskis, who is in charge of the EU common currency, welcomed Sofia's plan.

Finance Minister Vladislav Goranov voiced hope that the country would enter the EU banking union this summer and trigger the two-year process to integrate into the common currency. That should allow the country to adopt the euro in January 2022, Goranov said.

...
https://www.rferl.org/a/bulgaria-hopes- ... 40115.html"
Bladek

Мнение от Bladek »

SFBG82, в Гърция направиха минималната заплата 650 евро, тук от 1 януари е 560 лева - не знам как те са по - зле от нас, след като ние имаме и по-високи битови разходи, а те са основното перо в бюджета на едно домакинство.
Доходите са високи единствено в големите градове като София, Пловдив, Варна и Бургас. И тук има една уговорка... Средните заплати в големите градове изглеждат високи, ама ако някой си направи труда да отвори джобс.бг ще види, че големи заплати (над 2000 лева) дават само на ИТ-тата. Масовата заплата, ако разгледате всички обяви, е около 1000 лева бруто за останалите професии.

За останалата част от страната... ами, тази статия илюстрира картинката: http://www.focus-news.net/news/2018/10/ ... 00-lv.html"
Аватар
SFBG82

Мнение от SFBG82 »

В България почти никой не работи на минималната заплата.
В Гърция почти всеки.

Важна е комбинацията на средната работна НЕТНА заплата, цените на основните хранителни продукти и услуги, както и цените на наемите и безработицата. По всичко това взето в комбинация България води значително.
Bladek

Мнение от Bladek »

Ти редовен ли си? :lol:

Откъде вадиш извода, че никой не работел на МРЗ в България, а в Гърция почти всеки? Свободни съчинения, а?
Средната работна заплата въобще не е обективен показател. Аз имам 20 ябълки, ти имаш 0 значи средно имаме по 10, така ли? Цените на основните хранителни продукти тук са ниски, ако си с немска, гръцка или друга заплата, но не и с българска.
Що се отнася до пазара на наемите... :rofl: :rofl: Той съществува единствено в големите градове, в малките градове и в селата колко души живеят под наем? А и забравяш факта, че голяма част от населението си има собствени жилища - живеят под наем тези, които отиват от по-малки към по-големия град.
В България, за разлика от една Италия да речем, не си длъжен да се регистрираш като безработен, ако си останал без работа, сиреч статистиката е невярна или поне непълна, тъй като голям процент от хората не се регистрират като безработни.
Накрая да те питам, ако всичко, което казваш е вярно, а другите сме балъми - що толкова много българи емигрират в търсене на по - добър живот някъде другаде? Кой бяга от хубавото? И не излизай с тези глупости от типа на те отиват да видят как е само и после пак се връщат в бащината къща. ;)
jovani

Мнение от jovani »

Vedren написа:Аз даже не съм и смятал това увеличение от 23 % за 6 години. Защото доход под 10 000 $ на година на човек дори не ми хваща окото.
Прилича ми на заплата на хора от Африка или 3 -тия свят. :D

Ми аз на моите служители на всяка нова година им вдигам дохода с 3-4 % заради инфлацията. В БГ също има инфлация. Аз не виждам къде е прогреса и икономическия растеж. :?:
Някои си докарват по 10,000 на година, други на месец, а трети се мръщят, ако изкарват толкова на ден. Такъв е живота...
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Аватар
Vedren

Мнение от Vedren »

SFBG82

Е тук с цел да върне някой имигрант в БГ да плаща данъци та да може престъпната вихрушка да постои още на власт.
Аз пък съм тук за да кажа че колкото по малко хора останат в БГ толкова по бързо ще настъпят промените от които се нуждае България.
jet

Мнение от jet »

SFBG82 написа:
Vedren написа:
Данните горе са с област София (т.е. със селата).

БВП/глава 2017

София град - 30 925 лева
Силистра - 6 687 лева
Тя само Елена Йончева е откраднала БВП колкото един Софийски квартал (комунисти разбира се в БГ вече няма).

А вие ще стигнете Канада като станете трилионна икономика и тогава ще сте на половината път.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

SFBG82 написа:В България почти никой не работи на минималната заплата.
В Гърция почти всеки.
Тогава излиза, че гръцката минимална е два по-висока от българската средна, защото такава е разликата в средните. :D
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

утре Елена Йончева, ще вади кирливите ризи на министри от правителството на Б. Борисов, всички очакваме оставката на премиера !
:y:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

SFBG82 написа:В България почти никой не работи на минималната заплата.
В Гърция почти всеки.

Важна е комбинацията на средната работна НЕТНА заплата, цените на основните хранителни продукти и услуги, както и цените на наемите и безработицата. По всичко това взето в комбинация България води значително.
Много лъжеш!
Ама много!

Но най-многобройни са хората, които за цялата 2016 г. пред НАП са обявили доходи в размер между 3000 лв. и 7200 лв. Те са 1,131 млн. души и средните им месечни облагаеми доходи са между 250 лв. и 600 лв.

В тези суми не се включват пенсиите, обезщетенията за майчинство и безработица, както и други социални помощи, тъй като те не се обявяват в НАП и върху тях не се плащат данъци.

Но за размера на възнагражденията, които се изплащат в България, е много показателно, че от общо малко над 3 млн. души, които работят и имат облагаеми доходи, малко над 36,7% изкарват на месец между 250 лв. и 600 лв. 840 хил. души дори са обявили по-малки доходи.

Много от тези хора явно са сезонни или почасови работници, той като средно на месец взимат по-малко от минималната заплата. Други пък са загубили работата си и няколко месеца от годината също не са получавали заплата.
https://m.fakti.bg/bulgaria/294633-ot-6 ... v-balgaria"

Да ти го обясня, щото си зле с математиката.

В България от всеки трима работещи двама получават около или под минималната заплата, като един от тези двама получава по-малко от половината на минималната заплата.
:tmi:
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Pyrelight написа:
kiro написа:
Pyrelight написа: що не се е похвалил вече с някое завоевание? Нали затова се върна в България?
Може да е гей. В България и българските общности не е добре да се хвалиш с това.
А защо? Аз бих отишла на кафе с него тогава. Значи е безопасен. :D
Стори ми се агресивен. Аз имам страх от агресивни мъже.
П.П. Шегувам се. Не го приемай лично!

И като си изпие кафето, да не забравиш да му гледаш на кафе, любимия скям на всички циганки.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Публикувай отговор