Средната заплата достигна 1123 лева

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Заключено
Аватар
Ivan1007

Re: Средната заплата достигна 1123 лева

Мнение от Ivan1007 »

joro написа:
Ivan1007 написа:Йорко питаше, какво може да си купят с тях в Канада, Калгари е четвъртият най-добър град за живеене в света.
Дори с тези заплати, които са един път и половина средните за България не могат да стигнат дори до тук.
Виж касиерка в тукашен супермаркет със заплата си, която е половината от средната може да стигне до София и ще и останат за харчене, поне колкото изкарва касиерка в Лидъл в София.

Въпросът е за чий би му потрябвало на човек да ходи в София, която е може би на четвърто място отзад напред в Европа по качество на живота.
Не съм питал какво може да се купи с тия пари в Канада, а на колко се равняват в РРР в Канада. Виж в твойто Numbeo, нали са ти любимци.
Йорко,
Единствения начин да го разбереш на какво се равняват е, да дойдеш и да го провериш.
Ако пробваш да го направиш, ще установиш, че ще ти ги обменят без никакъв PPP, и няма да ти стигнат дори за самолетен билет още от България съ :D
Ако събереш две такива заплати и си купиш билет, дойдеш каквото ти остане ще го харчиш пак без PPP и няма да ти стигне и за 5 дни.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

joro написа:
Ivan1007 написа:
joro написа:Средната заплата в Лидл е 1721 лева.
https://money.bg/management/verigata-li ... -balgariya" .
На колко ли се равняват в РРР в Канада?
След удръжки им остават 1350 лева - няма да стигнат дори за самолетен билет до Калгари.
Това са към 1000 канадски долара, 1/3 от средната заплата в Канада, която е към 3000 канадски долара нето, след удържане на данъци и осигуровки.
Йорко,
Канада е голяма страна и заплатите доста варират, както всъщност е и в България
За Калгари това е около 1/4 от средната заплата след удържане на данъци и осигуровки
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Aбе то и на касиерката от супермаркета в Калгари с нищо не ѝ помага това, че с месечната си заплата би могла да си купи билет до България, че и да ѝ останат пари за харчене като пристигне там. Тя гледа за какво ще ѝ стигнат парите, според това какво трябва да плати в Алберта, според цените в Алберта. И със сигурност след като си направи сметките, изобщо и през ум не ѝ минава за каквито и да е екскурзии, камо ли пък до Европа. :)
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
Pyrelight
Напуснал форума

Мнение от Pyrelight »

Изображение

:rofl: :D
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''
powered by pumpy
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Агента,
Подобно на Танграта и ти се изхождаш за неща от, които нищо не отбираш.
Средната заплата след данъци и осигуровки във верига магазини сходна с Лидъл в Калгари е около 3000 канадски долара.
Та, ако работят двама такава работа, дето е 3/4 от средната заплата за Калгари, като си направят сметките добре им стигат за екскурзии.
Въпросът е, че в България идват на екскурзии продавачките от Германия и Великобритания, щото си правят сметката и им е по-евтино, отколкото да си седят в къщи.
По евтино им е щото средната заплата в Бургас е на половина на тази дето Йорко ни я навира за Лидъл.
Въпросът е докъде ще я докара държава, в която учителите взимат половина на това което взимат в Лидъл?

agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

А, значи се наложи да прибавим дохода на още една продавачка в супермаркета за да излязат сметките и за екскурзия. Ама в началото друго разправяше, Иван1007. :)

Та в България кой друг ходи на екскурзия няма никакво значение и никаква връзка с твоите бръщолевения. Важното е, че тя е немислима дестинация за касиерката от супермаркет в Калгари. Както ти се опита да представиш нещата.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Нищо различно не съм разправял, ама това фатмашки мозък с една гънка няма как да го разбере.
Не само, че не е немислимо, ми ще и излезе по-евтино, отколкото да си стои в Калгари и това е реалността.

За да ти го представя съвсем реално ти посочих случай на двама работещи в семейство, което е типичното.

agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Типично, дръжки. И за това лъжеш кат дърт плевенски циганин, Иван1007.
Ето какво е типичното днес
The percentage of one-person households now at a high in Canada's 150-year history
There were 14.1 million private households in Canada in 2016, 9.5 million (67.7%) of which were composed of at least one census family.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

agent Ozo написа:Типично, дръжки. И за това лъжеш кат дърт плевенски циганин, Иван1007.
Ето какво е типичното днес
The percentage of one-person households now at a high in Canada's 150-year history
There were 14.1 million private households in Canada in 2016, 9.5 million (67.7%) of which were composed of at least one census family.
Откажи се да цитираш неща на английски - не го знаеш.
Пробвай да го преведеш на български

agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Че защо ми е да го знам този английски? Да не би да живея в англофонска провинция. :)
Знам го до толкова, че да разбирам кога снасяш тук лъжи и змислици, които и пукнат грош не струват.
Айде покажи ти статистика, от която се вижда, че типичното за Канада е каквото ти казваш. И не забравяй - да е на френски или български, щото аз не знам английски. :)
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

agent Ozo написа:Че защо ми е да го знам този английски? Да не би да живея в англофонска провинция. :)
Знам го до толкова, че да разбирам кога снасяш тук лъжи и змислици, които и пукнат грош не струват.
Айде покажи ти статистика, от която се вижда, че типичното за Канада е каквото ти казваш. И не забравяй - да е на френски или български, щото аз не знам английски. :)
Ми научи го. 8)

Аз написах вече кое е типичното на ясен български. :D
Като си невежа не се обаждай 8)

agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Няма как да съм по-невеж от теб, Иван1007, след като моят английски е много по-добър от твоят френски. :)
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Ве то аз и цигански и арабски и урду не знам, не само френски, щото все толкоз ми вършат работа
:D
Твоя френски обаче е без всякакво значение за Албърта за която се обади като на барабан малката пръчка, цитирайки нещо на английски дето не си го разбрал.

agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Същата работа мога да кажа и аз за английския. А ти дадох цитата на английски, защото знаех, че ако бе на френски нямаше нищо да разбереш. :)

Ето ти го и на френски сайта - ТУК Където ясно си е написано
Les ménages formés d'une seule personne représentaient 28,2 % de tous les ménages canadiens en 2016, la proportion la plus élevée depuis la Confédération en 1867.
С други думи, всякo трето домакинство в Канада се състои от 1 (едно) лице. Те това е типичното и това е тенденцията, а не каквото ти разправяш.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Аз може да не знам френски, но познавам цифрите и дори и първокласник може да каже, че в двата цитата цифрите са различни и става въпрос за различни неща. :D
Това което беше цитирал на английски няма нищо общо с това за което ставаше въпрос и което сега твърдиш на български. 8)
Та, ако допуснем, че 28.2 % е относителния брой на домакинства с един член в Канада то тази цифра е много по-близко до една четвърт или 25%, отколкото до една трета или 33.33% 8)
Ако допуснем съшо, че правиш разлика между семейство и домакинство това дето си го написал на български пак нищо не означава за това кое е типичното за семействата на работещите във въпросната верига магазини в Калгари. 8)
Което още веднъж показва, че се обаждаш за неща дето изобщо нищо не знаеш за тях.
Как да ти обясня по-ясно от това - не знаеш и толкоз. 8)
По принцип типичното не само за Канада е в едно семейство с хората в трудоспособна възраст да работят поне двама отколкото един, за което има данни - съотношението е приблизително 2:1.

Доста чести са случаите, когато са повече от двама - синът ми и дъщеря ми работеха и учеха още от гимназията и продължиха да работят докато следваха и това определено е типичното.

Сега, ако можеш се откажи от фатмашкия навик последната дума да е твоя , ръсейки глупости . 8)

Заключено