Защо България не е добро място за живеене

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
joro

Re: Защо България не е добро място за живеене

Мнение от joro »

agent Ozo написа:
Ivan1007 написа: В България, в малките градове няма начин да си смениш свидетелство или регистрираш автомобил - една седмица отпуска и командировка в окръжния град на палатка пред КАТ и паспортна служба
Я сподели къде е най-доброто място за опъване на палатката в Плевен, в случай на нужда?
На едно място ли я опъваше и за КАТ и за паспортна служба за тази 1 седмица, или я местеше за по 2-3 дни пред всяка една от двете служби? :)
Глупости, шофьорски книжки, лични карти и паспорти се сменят в РУ на МВР във всяко населено място. В Банско си смених книжката и личната карта за около 10 минути- попълваш формулярите, даваш ги на гишето, снимат те и готово. Можеш да платиш и с дебитна карта. Не вярвайте на глупостите, които пишат разни хейтъри. Новата книжка и личната карта получих на адрес с допълнителна такса от 2 лева.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

MrGeek написа:
agent Ozo написа:Че аз да не съм комплексар като тебе та да се хваля за щяло и нещяло. :)
Що само като него? Танграта не е ли в същата група? За джовани да не говорим ... Или избирателният подход ти е единствения подходящ инструмент в троленето? :D :rofl:
Избирателния подход не е мой инструмнт, Гийк, нещо си се объркАл. Танграта не може да бъде сложен в същата група защото той винаги е бил принудително поставян в позицията да опровергава лъжите на канадските парвенюта и фарфарони.
Даже ми е чудно как все още никой от споменатата група на Стрина и албертианеца не го е обявил за мафиот. Защото това им е дежурния коментар, когато им се даде пример за богат или задоволен човек в България. :)

Да речеш, че отсам океана всички богаташи са трудолюбиви мравки и пчелички, които са спечелили богатството си с честен труд и талант. А истината е, че където и да ръчнеш излиза мръсотия - лъжи, измами, корупция и скрит лобизъм.
Системата е проядена от основата до върха, но контролът над масмедиите е тотален и публичност има само за избрани случаи. :)
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

Vedren написа:Е читателите от темата да кажат на кого вярвят повече на мен или на Танграта.
На кого вярваме за какво, за условията на работа и офисите ли? Не само вярвам, а и се вижда, че тези на Танграта са много по-добри.
Вярвам също, че не той започна. Вярвам, обаче и съм напълно сигурен, че в България мнозинството не са така.

Най-интересното обаче е, че се потвърждават подозренията ми и по-точно, че някои от пишещите вечно негативизми за България се оказват с комунистически корени.
Явно това, че предците им въпреки активната си борба не са успели да се докопат до същинската власт не им дава мира.
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

joro написа:
agent Ozo написа:
Ivan1007 написа: В България, в малките градове няма начин да си смениш свидетелство или регистрираш автомобил - една седмица отпуска и командировка в окръжния град на палатка пред КАТ и паспортна служба
Я сподели къде е най-доброто място за опъване на палатката в Плевен, в случай на нужда?
На едно място ли я опъваше и за КАТ и за паспортна служба за тази 1 седмица, или я местеше за по 2-3 дни пред всяка една от двете служби? :)
Глупости, шофьорски книжки, лични карти и паспорти се сменят в РУ на МВР във всяко населено място. В Банско си смених книжката и личната карта за около 10 минути- попълваш формулярите, даваш ги на гишето, снимат те и готово. Можеш да платиш и с дебитна карта. Не вярвайте на глупостите, които пишат разни хейтъри. Новата книжка и личната карта получих на адрес с допълнителна такса от 2 лева.
Йорко,
В РУ на МВР се подават документи за лична карта
и паспорт само за обикновена услуга за 30 дни, което не устройва мнозинството от българите живеещи в чужбина.
Хейтърите са МВР, които са написали следното
Получаване на български лични документи
Документът за самоличност се получава лично от заявителя, от упълномощено от него лице – след представяне на нотариално заверено изрично пълномощно, или от лице, посочено от заявителя в заявлението при подаването му.
https://www.mvr.bg/blagoevgrad/" административни-услуги/административни-услуги-за-граждани/български-документи-за-самоличност/получаване-на-български-лични-документи

За свидетелство за управление на МПС са писали следното
Орган по предоставянето на административната услуга:
Звена Пътна полиция при Столичната дирекция на вътрешните работи и Областните дирекции на МВР; Районно управление на МВР - в определени случаи
Услугата може да се заяви (като обикновена, със срок на изпълнение 30 дни) и в Районно управление на МВР, но единствено в случаите при изтичане на срока на валидност на притежаваното свидетелство за управление на МПС.
https://www.mvr.bg/opp/" административни-услуги/услуги-за-водачи/подмяна-на-свидетелство-за-управление-на-мпс
Хейтъри :D
Същото е и за регистрация на МПС - не става в Банско, а в Благоевград :o
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

agent Ozo написа:
Ivan1007 написа: Ти с какво ще се похвалиш? :D
Че аз да не съм комплексар като тебе та да се хваля за щяло и нещяло. :)
Хахаха!
Агента,
Ти си абсолютно изперкал!
Да ти имам заниманията - да ровиш в нета за това каква е гледката от офиса на Vedren, от зъболекарския кабинет на друг, какво работя аз, жена ми и сина ми, какъв е адреса ми, какво писала друга във Фейсбук :D
Това предполагам в свободното време, когато не керезиш какво правят комшиите дето не са пуснали пердетата :D
Поне става ли ти още та да изпраскаш и по някоя чикия или вече и това не можеш? :D
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

agent Ozo написа:
MrGeek написа:
agent Ozo написа:Че аз да не съм комплексар като тебе та да се хваля за щяло и нещяло. :)
Що само като него? Танграта не е ли в същата група? За джовани да не говорим ... Или избирателният подход ти е единствения подходящ инструмент в троленето? :D :rofl:
Избирателния подход не е мой инструмнт, Гийк, нещо си се объркАл. Танграта не може да бъде сложен в същата група защото той винаги е бил принудително поставян в позицията да опровергава лъжите на канадските парвенюта и фарфарони.
Даже ми е чудно как все още никой от споменатата група на Стрина и албертианеца не го е обявил за мафиот. Защото това им е дежурния коментар, когато им се даде пример за богат или задоволен човек в България. :)

Да речеш, че отсам океана всички богаташи са трудолюбиви мравки и пчелички, които са спечелили богатството си с честен труд и талант. А истината е, че където и да ръчнеш излиза мръсотия - лъжи, измами, корупция и скрит лобизъм.
Системата е проядена от основата до върха, но контролът над масмедиите е тотален и публичност има само за избрани случаи. :)
Като типичен комунист лъжеш 8)
Танграта излъга в няколко поста, че таксата за подмяна на свидетелство за управление на МПС в България е 10 лева 8)
За небивалиците дето разправя за Канада няма какво да изброявам - каквото е написал е все лъжа
Танграта е комплексар опитващ се да убеди себе си, че е фанал Господ за шлифера премествайки се обратно в България, след дългогодишно мизерстване в Монреал поради некадърност.
Причините поради които ти се включваш като на барабан малката пръчка са две:

- опитваш се да оправдаеш себе си и съпартийците ти комунисти, които и сега управляват България за трагикомичното положение до което сте я довели

-мизерното съществуване, което водиш вследствие на това, че си използвал дупките в имиграционната система, без да имаш необходимото образование, квалификация и опит живота в Канада те е затиснал зле.
Тук никой не се е хвалил, че е богаташ - това срещу което злобееш и на което завиждаш (къща, градина, кола, телефон, ваканции,) са съвсем обикновени неща, които имат мнозинството от хората.
Можеше да си седиш в България на пенсиийката, вместо да се мъчиш в Квебек, чакайки канадска пенсия 8)

agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Ivan1007 написа:Танграта излъга в няколко поста, че таксата за подмяна на свидетелство за управление на МПС в България е 10 лева
Основната идея в твърдението на Танграта бе, че цената за подмяна на щофьорската книжка в България е несравнимо по-малка от тази в Канада. И това е абсолютно вярно. Това, че е назовал цена от 10 лв. не прави твърдението лъжа, при положение че цените са следните: 0 (нула) лв. за лица над 70 г. възраст, 3 лв. за инвалиди със степн 50 и над 50%, 11 лв. за лицата между 58 г. и 70 г. и 25 лв. за лица до 58 г.
Вие - лицемерите и до един отявлени лъжци като теб Иване1007, се хванахте за неточно назованата цена от 10 лв., която наистина не съществува. Но се правите, че не виждате цените от 0 лв., 3 лв. и 11 лв., които са съпоставими и много по-малки от споменатата цена от 10 лв.
Но дори и цената от 25 лв. е несравнимо по-малка от цената в Канада, която за Квебек (провинция в Канада) започва от $84.95 и достига до $497.29 за лицата с по 15 и нагоре наказателни точки. И където няма нито безплатно подновяване, нито намаления за възрастни и инвалиди. Плюс това има глоби от по $11.40 за закъсняло плащане, по $35 за чек без покритие и за отказана банкова транзакция.

Е, къде е лъжата на Танграта? Сравними ли са цените в България и Канада, или в България е много по-евтино?
Отговорът, както се казва, е просто риторичен. А всички вие отново се доказахте като пословични лицемери.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Ivan1007 написа: Можеше да си седиш в България на пенсиийката, вместо да се мъчиш в Квебек, чакайки канадска пенсия 8)
Ще седя и ще се мъча там, където аз си реша, а не където ми казва една виртуална форумна личност с явни ментални проблеми и обсесия от рашките и комунистите. :)
Аватар
Vedren

Мнение от Vedren »

Иван написа:
Да ти имам заниманията - да ровиш в нета за това каква е гледката от офиса на Vedren, от зъболекарския кабинет на друг, какво работя аз, жена ми и сина ми, какъв е адреса ми, какво писала друга във Фейсбук
Ами те на това са ги учили в Милиционерските училища. Да шпионират, да гледат през ключалките, да слухтят , да пишат доноси за да се издигнат малко в партията. Ама за съжеление на комунистите тази дейност в Канада нито е престижна, нито е дохона, нито води до прогрес.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Хахаха!
Дрът комунист/лъжец!

Значи не било лъжа дето нямало такса 10 лева, само не било истиина и е 25 или 50 лева.
:D
Не било ,истина, че всъщност ти трябват най- малко 3 дни за подновяване на свидетелство за МПС - един ден за медицински преглед, един ден за подаване на заявлението и един ден за получаване - не става по пощата.

Е, не е по евтино в България - ако изгубя 3 работни дни, сравнени с 15 Мин в Канада, не е по-евтино.

За Канада казах, че не коментирам - там квото е написал Танграта е все лъжа.
Ми като е толкова зле в Канада за инвалиди ти що не отидеш в България - там е много по-добре :D
В България няма никакви глоби, ако не си подновил документ за самоличност и можеш да платиш с чек, както в Квебек :D
Е, най-големия проблем било, че в Квебек се плащало, ако нарушаваш правилата и имаш наказателни точки :D
Сега разбирам защо Танграта е плащал 250 долара вместо 85. 8)
Последно промяна от Ivan1007 на Вто Дек 25, 2018 2:52 pm, променено общо 1 път.

agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Vedren написа:Иван написа:
Да ти имам заниманията - да ровиш в нета за това каква е гледката от офиса на Vedren, от зъболекарския кабинет на друг, какво работя аз, жена ми и сина ми, какъв е адреса ми, какво писала друга във Фейсбук
Ами те на това са ги учили в Милиционерските училища. Да шпионират, да гледат през ключалките, да слухтят , да пишат доноси за да се издигнат малко в партията. Ама за съжеление на комунистите тази дейност в Канада нито е престижна, нито е дохона, нито води до прогрес.
Ти пък кога завърши и милиционерско училище та знаеш какво учат там?
Аз милиционерско училище не съм завършвал никога. А в артилерийското съм учил да гледам през бинокъл, бусоля, оръдейна панорама и различни оптични мерници.

Съжалявам, че те дразня, Хълка, с това че изобличавам лъжите и превземките ти. Затова просто спри да лъжеш и се превземаш. ;)
Аватар
Vedren

Мнение от Vedren »

Линко написа:
Но дори и цената от 25 лв. е несравнимо по-малка от цената в Канада,
Пак лъжеш по комунистически. Това не е последната цена. Само с 25 не става. Трябва ти и медицинско свидетелство което прочете колко струва и как се вади.
То също се включва в цената. Трябва ти и лична карта за да докажеш кой си и на кого ще я дават полсе тази книжка. Личната карта също струва пари.
Като събереш всички разходи не е по евтино от Канада като сметнем и дохода на хората в БГ.
С Танграта все гледате цената. Ами да не бяхте тръгвали за Канада като ще гледате цената. В Иран и Северна Корея сигурно е по евтино. Идете там като гледате цената.

Темата е:
Защо БГ не е добро място за живеене.

Отговора е.
Защото не е помислено за народа, за клиента, за този който плаща и получава услугата.
Отанало и наследено е от комунистическо време да е удобно за чиновника. Работното време на КАТ и преди демокрацията бе същото.
КАТ е идеален пример за това.
Стара не функционална сграда. Без чисти тоалетни, без барче да си купиш вода, сандвич и кафе след като може да прекараш часове наред там. Без паркинг. Само на един адрес за цяла София с над 1 000 000 лични автомобила и още толкова хора с книжки.
Трябва да си кон с капаци за да не го виждаш и да твърдиш че било по удобно от Канада.
Последно промяна от Vedren на Вто Дек 25, 2018 3:09 pm, променено общо 1 път.
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Ivan1007 написа:Хахаха!
Дрът комунист/лъжец!

Значи не било лъжа дето нямало такса 10 лева, само не било истиина и е 25 или 50 лева.
:D
Не било ,истина, че всъщност ти трябват най- малко 3 дни за подновяване на свидетелство за МПС - един ден за медицински преглед, един ден за подаване на заявлението и един ден за получаване - не става по пощата.
Те това ви е типичната такита на лъжците-лицемери - да сменяте веднга темата и да вкарвата неказани думи в устата на опонента т.е. да генерирате нови лъжи. :)
Такса от 50 лв. никой и никъде не е споменавал, цитирал съм точните суми на таксите за пподновяване на шофьирската книжка. Нова твоя измислица т.е. лъжа.

Друга лъжа - за необходим един ден медицински преглед. Необходимо е само едно няколкоминутно посещение при общопрактикуващия лекар за издаване на карта за физическа годност. При това в България това може да стане в който и да е ден, по желание на клиента, а в Канада ще трябва да си вземеш рандеву за след седмици или месеци.
Случаите, в които е нужно минаване през точно определени медицински специалисти са строго определени и са изключения.

Така че в един ден може да се мине през лекаря и да се подаде заявлението. А в друг ден да се мине през КАТ да се вземе. За никакви 3 дни и дума не може да става. Това си е Иванчова измислица т.е. лъжа.

Останалото в постинга са тъпи коментари и ялови опити за оригиналничене, които не заслужават моето внимание.
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Хълка, ами по твоята логика ще трябва да включим и цената на колата ти, с която отиваш да те снимат, плюс амортизацията ѝ, разходите за бензин и прочие, плюс загубите т.е. нереализираните печалби от сделките, които би направил през времето на твоето отсъствие от работа и т.н. и т.н. :)
То тази канадка книжка златна ще ти излезе, нищо че ти я пращат по пощата.

Пък като си помисля как става посещението при медицински специалист в Канада, то разходите стават астрономически. ;) :)
Аватар
Vedren

Мнение от Vedren »

Извърташ Линко вместо да признаеш иситната.

В Бг ти трябва медицинско, лична карта и платена такса.
В Канада ( Онтарио ) ти трябва само платена такса за да подновиш книжка и става по интернет. След това ти пращат книжката по пощата без да ходиш никъде.
Публикувай отговор