Пак йезуитизъм. Една зъболекарка правила 4-5.pumpy написа:Тангра, аз не се сравнявам с никого. Просто казвам, че 2000 в София са мизерия.Kan_Tangra написа:Пумпито пак супер йезуитски ги извърта нещата, като слон в стъкларски магазин.
В Канада ходел бил 3 пъти на седмица на ресторант, и в Бг правел сметки по 150-200лв.
А другите бг-канад емигранти по колко пъти ядат на ресторант!?
3 пъти НА ГОДИНА ще е постижение!
Ако в Бг сметката ти е 200лв, то в Канада, за същото ниво ресторант и количества сметката ти трябва да е 2000$.
От една страна мери пенсионери в Бг, само с пенсията, без да споменава 5 ренти, но не мери как биха живели в Канада.
От друга мери ЗЪБОЛЕКАР в Канада, и какво той си позволява.
А защо не мери ЗЪБОЛЕКАР В БЪЛГАРИЯ!?!?!?!?!?!?!?
Ми един зъболекар от Бг, може по 5 пъти на ден да ходи на Хепи, и пак бълха ще го ухапе.
Ябълки с ябълки трябва да се мерят. А не общаци на минимална в София, срещу 1% топ специалисти в Канада.
Отделно забрави да сметнеш билета до Бг, срещу варианта да си живееш в Бг и да не пътуваш със самолет.
Отделно 2дена загуба в път. Ако щеш в пари го смятай последното.
Грам няма адекватност и конгурентност.
От друга страна си бях през ноември там и една от одбрите зъболекарки в София плаща на зъболякаря, който работи за нея около 4-5к на месец. Сори, но и това е мизерия, ако ще сравняваме зъболекари със зъболекари. Преди да замина през 2004 съм правил подобни пари в Радомир. Няма да коментирам, колко прави днес зъболекар в Канада или Сащ, за да ги сравняваме с 4-5к в София.
И изобщо не разбирам защо се занимавате с мен. Живейте ти в добре изолираните апартаменти с по 350 кинта сметка за парно, кефете се на чайките и вълните и си вярвайте. Аз ако исках да живея в София, нищо не ми пречи да го направя, но не ИСКАМ, какво да се прави.
Ти си правил 4-5 през 2004та!!!
Правиш извода, че и сега ще правиш толкова.
Да, ама не! Сега може да правиш по 2 и по3, т.е. по 10к.
Щото вече има много платежоспособни хора, които са готови да дават повече пари, за да им се направят зъбите както трябва.
Аз лично ходя при скъп зъболекар.
При пари от порядъка на 10к НЕТО, вече не е за пари въпроса къде живееш.
В София също БИ могъл, ако искаше, да си подредиш живота добре.
Така, че няма смисъл да изтъкваш парите, като фактор, че било мизерия.
Това е твое субективно виждане.
Мизерия, колко да е мизерия, като къщата ти може да е 2пъти по-голяма от американската и да я отопляваш 3 пъти по-добре. Нали беше казал, че семейството се оплаква че не се отоплява достатъчно.
Отделно пак можеш да си ходиш на почивки и в Бг и в чужбина.
Бтв, моят зъболекар работи към 4 часа на ден по програма. Работното му време започва в 1. И така винаги. И пак няма грам проблем с парите. Говорил ми е, трябва да съм луд вика, да емигрирам някъде.