Колко години ми е образованието?!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
emyangels
Обратна връзка:

Колко години ми е образованието?!

Мнение от emyangels »

Ето, че нещо много просто се оказа сложно при попълването на формулярите за Букурещ. Завършила съм езикова гимназия - 5 години (Подготвителен 8-ми, 8-ми редовен, 9, 10, 11 клас). След 8-ми редовен получих диплом за завършено основно образование. Следователно основното ми образование е 9 години. Средното остава 3 години по тази логика.
А Висшето - бакалавър 4,5 години, но в PDF формуляра не мога да запиша 4,5 а само цели числа.
Като тотал май излиза 16,5 години!!! :oops:
Моля се на всички с езикови гимназии да ми помогнат в сметките и ако може да не ми се присмиват много!!! :P
pumpy

Мнение от pumpy »

дано съм полезен:
1. имам 7 години в началото до 7-ми клас вкл.
2. френска гимназия - 5 години
3. висше магистър - 6 години ( последната година е стаж, но съм започнал на 15 септември и съм дипломиран на 24 юли, та се брои за цяла година, ако имах поправки щях да се дипломирам през октомври, но пак щеше да ми се брои една година)
общо ми се събират 18 години

виж последната ти година в университета кога е започнала и кога е завършена дали не става за цяла година? на дипломата ти пише ли че е получена януари или февруари за да се брои за половинка ? Успех
Аватар
emyangels
Обратна връзка:

И при мен е така!

Мнение от emyangels »

По точки 1 и 2 сме с напълно еднакви години, но трябва да ги разделя за основното и средното образование. В IMM0008F т.10 гласи" Indiquez le nombre d`anees que vous avez reussies pour chacun des niveaux d`etudes suivants: elementaire/ecole primaire__9__; secondaire__3__; universite__4.5__." Тотал: __16.5__ В дипломата ми за Висше пише "Завърши 4,5 годишен курс на обучение". Целият ми проблем идва от факта, че в PDF формата мога да въведа само 2 символа. С малко оформление може да запиша 16,5 , но не знам дали не трябва да бъде цяло число. Ох, направо изглеждам толкова смешно отстрани, но трябва все някой вече да се е справил със задачата и като висшист да може да пресмята до 16,5! :lol:
Благодаря на всички за съдействието!!!
pumpy

Мнение от pumpy »

не че съм критерий, но аз съм попълвал на ръка и съм писал
primaire - 7
secondaire - 5
universite - 6
по мое време след 8 клас не са ми давали никаква диплома за завършено основно образование. имам си една за начално, основно след 7 клас, средно и висше. дано съм бил полезен Иво
Аватар
ClaireIv

Мнение от ClaireIv »

Zdravei,
az pisah obshto 17 godini.
primaire- 7
secondaire - 5,i az sym fr ezikova,dadoha mi i na men sled 8-mi klas diploma za sredno,no spored men ezikovata si se broi za 5 godini.
universite - 5 godini,magistyr.

Pred meditsinski sme in sym imala problem.
Carpe Diem!
Аватар
yaiuat
Обратна връзка:

Мнение от yaiuat »

poumpy написа:общо ми се събират 18 години
И колко точки ти дадоха за образование или за кой цикъл ти го сметнаха?
pumpy

Мнение от pumpy »

yaiuat написа:
poumpy написа:общо ми се събират 18 години
И колко точки ти дадоха за образование или за кой цикъл ти го сметнаха?
съжалявам не мога да отговоря. когато аз подавах документи нямаше grille d'autoevaluation и аз си нямах представа за кое колко точки се дават. просто на интервюто ни дадоха сертификати.
Аватар
yaiuat
Обратна връзка:

Мнение от yaiuat »

poumpy написа:съжалявам не мога да отговоря. .
Абе ясно :wink:
Заключено